Babkonzervet visznek a magyarok Bud Spencer sírjához – Magyar zászlót találtunk a kegyhelynél

AC News 2019.06.27. Rivalda

Babkonzervet visznek a magyarok Bud Spencer sírjához – Magyar zászlót találtunk a kegyhelynél

Hazáján kívül, talán a magyarok zárták legjobban szívükbe a világhírű olasz színészt, Carlo Pedersolit. A Piedone- filmekkel, és Terence Hillel befutó Bud Spencer sok szállal kötődött Magyarországhoz, és mindig meleg szívvel beszélt a magyarokról. A Kincs, ami nincs sztárja 2016. június 27-én hunyt el, az AcNews munkatársa is tiszteletét tette a kegyhelynél. Mint kiderült, a filmjeiben gyakran evett hagymás bab miatt, több babkonzervet is elhelyeztek neki a magyarok.

 

hbs(400x300)

Igazi zarándokhellyé vált Bud Spencer sírhelye, ami a római Verano temetőben van. Pedig a kegyhely messze esik a főbejárattól, igaz a gondnok már megszokta, hogy el kell magyarázni az oda vezető utat. A három éve, 86 éves korában elhunyt olasz világsztárról tisztelői nem felejtkeznek el, szinte minden nap lerója valaki a tiszteletét. Az olasz rajongókon kívül rengeteg magyar is helyez el virágot, gyújt mécsest a békés sírboltnál, hiszen népszerűsége mai napig töretlen hazánkban, ahol két évvel ezelőtt felavatták életnagyságú szobrát is.

Bud Spencer többször is járt Magyarországon, először vízilabdázóként. Szerinte a magyarok könnyen tudtak azonosulni életszemléletével.

„Ez számomra hihetetlen, és tényleg érzem a magyar rajongók szeretetét” – mondta egyik budapesti ittlétekor az Origo-nak. „Szerintem az idősebbek még a vízipólós korszakomért tisztelnek, és lehet valami a magyarok életstílusában is, amitől jobban tudnak azonosulni az életművemmel. A magyar emberek erősek és nagylelkűek, akárcsak én a filmjeimben.”

Ma, a halálának harmadik évfordulóján, a Magyar Bud Spencer Terence Hill rajongói társaság Facebook oldalon rajongói fotókkal, filmrészletekkel, idézetekkel emlékeznek meg kedvencükről.

Az AcNews is járt Rómában, a Veranói temetőben. Teljesen más az olasz sírkert hangulata, mint itthon. Kezünkbe vesszük a bejáratnál kapott térképet, hogy eljussunk és mécsest gyújthassunk született nevén, Carlo Pedersoli síremlékéhez. Miközben gyönyörködünk a szebbnél-szebb, ízléses sírboltok között, eltévedünk. Már a temető másik oldali bejáratához jutunk, amikor szembetalálkozunk a gondnokkal. Elég csak kiejtenünk Bud Spencer nevét, már mutatja is a helyes irányt. De mielőtt tovább indultunk volna, még megtudjuk tőle, hogy nemzeti kincsük sírjához rengeteg magyar tisztelője zarándokolt már el. Mégis meglepődtünk, hogy a felesége családjának kápolnájában hatalmas magyar zászló fekszik a fényképe előtt. De min t megtudtuk, kedvenc étele, a hagymás bab miatt kerültek babkonzervek is a sírbolthoz…

 

 

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)