Balázs Fecó visszavett a tempóból – „Szeretném látni, hogy a fiam családot alapít”

Dózsa Gabriella 2019.07.04. Rivalda

Balázs Fecó visszavett a tempóból – „Szeretném látni, hogy a fiam családot alapít”

A legendás rock együttes frontemberét sem kíméli a nyári hőség. Balázs Fecó szíve régóta rakoncátlakodik, ez az időjárás életveszélyes számára. Vigyáz is nagyon magára, hiszen szeretné megélni a hetvenedik születésnapját.

 

 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Volt olyan éve, amikor 460 fellépése volt, de ma már csak előadóesteket és évi három nagy koncertet vállal Balázs Fecó. A Koral együttes legendás énekese már egy ideje érezte, hogy lassítania kell, de sokáig mégsem bírt nemet mondani egy-egy felkérésre. Pedig a szíve is jelzett, megoperálták, és az orvosai is figyelmeztették.

„Aki szíves, mint én, annak pokol ez az időjárás” – mondta az AcNewsnak a Kossuth-díjas zeneszerző. „Ki sem mozdulok a házból, ahol minden a kényelmemet biztosítja. Nem kockáztatom meg, hogy a ketyegőm bemondja az unalmasat, még rengeteg tervem van. A fiam, Fecó 21 éves, rohan az idő, de szeretném még látni, ahogy megtalálja a számításait az életben, családot alapít, gyermeke lesz. Szóval inkább vállalom, hogy a házunk rabja vagyok.”

Balázs Fecó és a Koral együttes tavaly végleg elbúcsúzott a rajongóitól, végleg vége az utolsó dalnak is. Ez persze nem azt jelenti, hogy az énekes éli a nyugdíjasok nyugodt életét.

„A rockos korszakot a Koral búcsúbulijával lezártam” – folytatta a zenész. „Közel a hetvenhez ideje volt visszavenni a tempóból. Persze imádtam azt az időszakot is, amikor egyik fellépésről a másikra mentünk… Akkor az volt jó, most már ez esik jól, hogy előadóestjeim vannak egy szál zongorával, és csak három nagy koncertem lesz. Az orvosaim persze még ezt is sokallják, de egy előadóművésznek a közönség szeretete a gyógyszer! Az biztos, egy egész estés Koral bulit már nem vállalnék, az utolsó előtt is már infúziókúrán voltam, hogy bírjam végig a tempót. De ha megérem a hetvenet, akkor azt azért megünnepeljük egy hatalmas bulival, onnan természetesen az együttesem sem hiányozhat majd!”

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)