Bántották külseje miatt Horváth Grétát – „Ha én meg tudom csinálni, akkor bárki más is”

Soltész Mónika 2020.01.14. Rivalda

Bántották külseje miatt Horváth Grétát – „Ha én meg tudom csinálni, akkor bárki más is”

Fotó: TV2

Az Ázsia Expressz 2. győztes párja, Horváth Gréta és Meggyes Dávid erejüket felülmúlva csinálták végig a versenyt. A sminkoktató ott ébredt rá, hogy kondíciója nem megfelelő, ezért komoly elhatározásra jutott, változtat, és 17 kilótól szeretne megszabadulni. Számos támadás érte őt korábban, de nem másoknak akar megfelelni, hanem saját magának, ám mint mondja, sok tragédia történt az utóbbi időben, ami motiválja az egészséges életmódhoz. Példát akar mutatni mindenkinek, hogy meg lehet csinálni.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Az Ázsia Expressz 2. igazi kihívás volt Horváth Gréta számára. Gyakorlatilag végigfutotta az országot, annak ellenére is, hogy nem készítette fel a versenyre a testét.

„Ázsiában rájöttem, hogy nem túl jó a kondim. Nagyon meglepő volt számomra, hogy az ott diktált tempót rosszul bírtam. Idén leszek harminc éves, és eldöntöttem, szeretnék változtatni, életmódot váltani. Fontos kihangsúlyozni, hogy a jelenlegi 74 kilómmal sincs semmi bajom, nincsenek önértékelési problémáim, nem ezért kezdtem el fogyókúrázni. Szeretném, ha megszűnnének a derékfájdalmaim, bírjam a tempót, ráadásul az utóbbi időben sokan kaptak körülöttem infarktust, és nem akarom én is így végezni. Egészséges életet akarok, és szerettem volna egy számomra nagydolgot végigcsinálni, így lemerészkedtem az edzőterembe. Fogyni is szeretnék, mert úgy érzem, az utóbbi időben elszaladt velem a ló. Nőkkel foglalkozom, és ez motiváló lehet mindenki számára is” – kezdte lapunknak Gréta, aki január 6-án kezdett bele az életmódváltásba, és már most, több mint egy hét elteltével érzi a változást.

„Nem fogom letagadni, nagyon nehéz, mindenem fáj. Az étkezéssel nincs problémám, jól bírom, pedig ettől féltem jobban. Mégis az edzés az, ami jobban megterhelő számomra. Személyi edző segítségével dolgozom, ő is motivál, illetve az a rengeteg üzenet is, amit Instagramon kapok” – folytatta a sminkoktató, aki elárulta, hány kilótól szeretne megszabadulni.

„A célom, hogy lemenjen 17 kiló rólam. Nem vagyok túlsúlyos lány, és ami van, az egyenletesen oszlik el rajtam, 2013-hoz képest ennyivel vagyok nehezebb. Harminc év alatt ez pedig nincs így rendben. Szeretnék példát mutatni azoknak a nőtársaimnak, akik nem mernek lemenni az edzőterembe. Én is azt hittem, hogy ott mindenki tökéletes külsővel sportol, de ezt a fajta félelmemet is sikerült leküzdenem. És már élvezem is, heti öt alkalommal járok! Már most jobban bírok mindent, több az energiám. Vettem új edzőruhákat, hogy ez is meghozza a kedvem, próbáltam magamat ezzel motiválni” – mondta Gréta, akit testalkata miatt gyakran kritizáltak az Ázsia Expressz 2. idején.

„Sokszor megkaptam, hogy ki vagyok kerekedve, mennyire nem bírom a strapát. Bírtam így is, de tény, ha fittebb lettem volna, akkor kevésbé fáradtam volna el. Minden nap olyan volt, mint egy utolsó nap. Engem csak a kitartásom és a hitem vitt előre. Most is ez van, még akkor is, ha tudom, kevesebbet fog mutatni a mérleg. Jó érzés lesz, hogy újra fel tudom venni a régi ruháimat. De az a legfontosabb, hogy végigcsináljam, és a Hogyan sminkeld magad képzések alatt a lányoknak el tudjam mondani a tapasztalataim, és jó példa legyek. Ha én meg tudom csinálni, akkor bárki más is” – mesélte a TV2 sztárja, aki az életmódváltás mellett már készül közelgő esküvőjére is.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT