Benkő László a rákja miatt most pótolna mindent, ami kimaradt az életéből

Soltész Mónika 2019.01.29. Rivalda

Benkő László a rákja miatt most pótolna mindent, ami kimaradt az életéből

Benkő Lászlónak, mint mondja, nem volt ideje betegnek lenni. Az Omega máig óriási népszerűségnek örvend, így egészségügyi problémája sem lehetett akadálya a felkérések teljesítésének. Az AcNewsnak elárulta, ugyan sokat gondol a nehéz időszakra, de most igyekszik pótolni mindazt, ami eddig kimaradt az életéből.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Másfél évvel ezelőtt tudta meg Benkő László, hogy daganatos betegséggel küzd. Az Omega billentyűse azóta a kemoterápiáknak, a műtétnek köszönhetően jól van, ám többé nem hagyhatja ki a rendszeres felülvizsgálatokat.

„Amikor megtudtam, hogy beteg vagyok, rengeteg gondolat pörgött a fejemben. Az ember azon kezd el ilyenkor agyalni, mi az, ami kimaradt az életéből. Olyankor van egy számonkérés, ami addig nem volt. Most olyan emlékeim is feltörtek a tudatalattimból, amelyekre már nem is emlékeztem. Sokszor rácsodálkoztam, amikor egy-egy fellépésre tartva a beszélgetések során felidéződtek a régmúltban történtek. Most mindez kicsúcsosodik” – mondta lapunknak a zenész, aki azt is elárulta, felgyógyulása óta van-e olyasmi, amit már pótolt.

„Rengeteg olyan belső dolog van, ami már nem pótolható. Nem tudom felmérni a feladatok sürgősségi és fontossági sorrendjét. Míg mások igen, én nem ismertem fel a lehetőségeket, mert egyéb hétköznapi dolgok elsöpörték. Mindig legyintettem, hogy majd… Majd megoldjuk. Igen, csak aztán kimegy az ember fejéből, ami nagy baj. Ha elölről kezdeném, akkor ezt a szót törölném a szótáramból. Aztán olyan dolgok is voltak, amiket magamnak nem mertem megfogalmazni, és elsimult, ami bántott, amiért ki kellett volna ott rögtön állni. Ezen ma már kár bosszankodni, sajnálkozni” – tette hozzá Benkő László, aki most a következő feladatára koncentrál, mégpedig a 2019-es év nagy Omega-turnéra.

„Február 9-én lesz a turné első állomása Szegeden. Most főként ez foglalkoztat. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy máig ilyen nagy az érdeklődés irántunk. Megyünk majd Németországba, a csehekhez is, de számos magyar városban is fellépünk. Az egész évünk erről szól” – zárta a beszélgetést az Omega billentyűse.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)