Benkő László: Állandó rettegés az életem!

Dózsa Gabriella 2020.01.03. Rivalda

Benkő László: Állandó rettegés az életem!

Az Omega legendás billentyűsénél 2017-ben diagnosztizáltak daganatos betegséget. Hónapokon keresztül kapott kemoterápiát, aminek a segítségével annyira összezsugorodtak a rákos sejtek, hogy végre tudták hajtani az orvosok az életmentő műtétet. Benkő László az AcNewsnak elmondta: arra senki nem készítette fel, hogy a kezelések után ennyire legyengül az immunrendszere…

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Még most is emlékszik a pillanatra Benkő László, amikor sok-sok kivizsgálás után közölte vele az orvos: rákos. Az Omega zenésze akkor teljesen összetört, családja tartotta benne a lelket, az ő biztatásukra kezdte meg a hosszadalmas kemoterápiás kezelést.

„Szörnyű időszak volt, de sokan fogták a kezem” – mesélte lapunknak Benkő László. „Állandóan rettegtem, hogy vajon működik-e majd, hatásos lesz-e a méreg… Amikor közölték a jó hírt, hogy műthető lettem, mert sikerült összezsugorítani a májamon a daganatos sejteket, az felszabadító érzés volt. Aztán megműtöttek, életmentő volt a beavatkozás, és pár nap múlva én gyógyultan, rák nélkül mentem haza. Persze lefogytam, legyengültem, de úgy voltam vele, hogy szépen visszaszerzem az erőmet, súlyomat, kedvemet.”

A legendás billentyűs azt sem titkolja, hogy gyakran vannak, sőt még most is vannak negatív gondolatai. Amikor a családjával van, vagy éppen az Omegával koncertezik, csak akkor nyugodt. De amikor egyedül van, sokszor rátör a rettegés.

„Nagyon kegyetlen dolog ez! Ez a rák, nem csak a testet, de a lelket is megbetegíti. Állandó rettegés az életem! Rendszeresen járok kontrollra, éppen tegnap is voltam. Több vizsgálat van, van aminek rögtön, de van aminek csak 48 óra múlva tudom meg az eredményét. A várakozás felőröl, míg meg nem kapom az eredményt, addig azon rágódok, hogy vajon pozitív, vagy negatív lesz-e. Iszonyatos érzés. Tudom, hogy pozitívan kellene hozzáállnom, de nem megy. És arra sem készített fel senki, hogy a kemo annyira legyengíti a szervezetem, hogy még most is minden reggel 13 tablettát kell bevennem. Persze nem egyszerre, több lépésben. Ezek kellenek ahhoz, hogy ebben a vírusos időszakban nehogy elkapjak valamit, amit a gyenge immunrendszerem nem tud kivédeni… Nagyon neki tudok keseredni, olyankor Zsuzsanna, a feleségem tud kirángatni belőle! Szoktam is neki mondani, mennyire hálás vagyok neki!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT