Benkő László: Én sem tudtam, hogy mi lesz velem, meg voltak számolva a napjaim!

Soltész Mónika 2020.09.16. Rivalda

Benkő László: Én sem tudtam, hogy mi lesz velem, meg voltak számolva a napjaim!

Hosszú hetek óta aggódik az egész ország Benkő Lászlóért. Az utóbbi hónapokban sok időt töltött a kórházban, aminek még most sincs vége, hiszen szinte naponta végeznek rajta különböző kontrollvizsgálatokat. Az Omega billentyűsét 2017-ben műtötték, miután májrákot diagnosztizáltak nála, azóta komoly megfigyelés alatt áll és azt ellenőrzik, hogy nem terjed-e tovább a gyilkos kór. Az AcNews a kórházban, épp egy kivizsgálás előtt érte utol a zenészt, aki a tőle megszokott nyíltsággal mesélt állapotáról, és mint mondja, ő maga sem tudta, hogy mi lesz a jelenlegi helyzet végkimenetele.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Benkő László kutyasétáltatás közben esett el, eltört a térde és a bordái. A zenészt végül műteni kellett a lába miatt, az operáció jól sikerült, de a rehabilitáció alatt újabb problémák jelentkeztek: tüdő- és mellhártya-vizesedése lett. Az Omega billentyűsét kórházban kezelték, sőt annyira ingadozott az állapota, hogy az elmúlt nagyjából két hónapja szinte másról sem szólt, csak a különböző vizsgálatokról, és mint mondja, a korábbi rákos megbetegedése is komoly következményekkel, szövődményekkel járt. A legendás zenészt hogyléte felől kérdeztük.

„Köszönöm szépen, a körülményekhez képest megvagyok. Folyamatosan kontrollvizsgálatokra járok, mert számos dolgot végig kellett nézni és korrigálni. Nagyon régóta elkezdődött ez az egész, és a napjaim meg voltak számolva, hiszen nem tudtam, hogy mi és hogy lesz. Mindenki azt figyeli, hogy mi fog történni és mi van velem, épp ezért az eredményektől függvényében félnaponta változik a válasz az állapotommal kapcsolatban. A ráknak sajnos sok következménye lett, és azt ellenőrzik, hogy nem terjed-e tovább. Majdnem azt mondhatom, hogy minden kórházat, intézményt bejártam, egyik helyről vittek a másikra. Tudom, hogy jó kezekben vagyok” – nyilatkozta lapunknak Benkő László, majd hozzátette, milyen érzésekkel töltötte el, hogy közel fél év után végre zenélhetett.

„Hosszú idő után – egyrészt a COVID-19, másrészt a betegség miatt – tegnap léptem először újra színpadra. Egyfajta kísérlet volt csak, egy-két nóta erejéig szálltam be, hogy magamat, a környezetemben lévő embereket és a koncerthallgatókat megfigyeljem. Rettenetesen jól esett újra zenélni, mert nagyon hiányzik. De ez alkat kérdése, azokat, akiket ez az egész pálya komolyan izgat és belevetette magát évtizedekkel ezelőtt, azok ebből már soha nem tudnak kiszállni, csak ha „az élet másképp nem hozza.”

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT