Betekintést nyertünk Soma táboraiba: Már az első este meztelen transztánccal ünnepeltek a nők

AC News 2021.07.06. Rivalda

Betekintést nyertünk Soma táboraiba: Már az első este meztelen transztánccal ünnepeltek a nők

Spitzer Gyöngyi idén nyáron sem pihen, és különböző tematikájú táborokat szervez. Mint mondja: korunk nőinek nagyobb igénye van befelé figyelni és ott megoldani a problémákat, ahol keletkeznek. Nagyon örül ennek a tendenciának, hiszen miért ne koncentrálnánk egy kicsit arra, hogy milyen folyamatok zajlanak le belül, ha már a külsőnkkel annyit foglalkozunk. Az életszemléleti tanácsadó kérdésünkre elárulta, hogy táboraiba nőket és férfiakat egyaránt vár, hiszen a lényeg, hogy ki mennyire nyitja meg a szívét, ami nemtől, kortól, sőt spirituális szemlélettől is teljesen független.

poggyasz - rivalda

A spirituális tanító táborába különböző korú emberek jönnek, a legkülönbözőbb szándékkal. Van, aki azért, mert éppen most válik, vagy vált el, munkahelyet akar váltani, vagy csak annyi fogalmazódik meg benne, hogy változást akar az életében, amihez új szemléletre, friss energiára van szüksége, megint mások párt szeretnének találni, babát terveznek. Olyan is van, aki a kiégés problémájával küzd, nem szereti magát, évek óta nem volt férfival, nincs önbizalma, és már belefáradt mindebbe.

Spitzer Gyöngyi az idei szezont egy csak nőknek szóló táborral nyitotta, ahol az eltöltött rendkívül intenzív öt nap alatt, rengeteg tapasztalattal lett gazdagabb ő is és 32 nő társa, aki vele tartott az önismeret útján.

„A résztvevők közül sokan kiemelték, hogy nem gondolták volna azt, hogy egy női kör működhet úgy, hogy nincs rivalizálás, pletykálás. Számukra hihetetlen volt, hogy egy női közösség olyan minőségben tud működni, ahol a kulcs egymás felemelése és elfogadása, megértése, egy olyan együttműködésben, ahol nincs maszk, nincs szégyen, nincs verseny. Volt, aki azt mondta, hogy kötelezővé tenné minden nőnek ezt a tábort” – kezdte az AcNewsnak Soma, aki azt is hangsúlyozta, hogy ezzel a fajta egymás közötti tabuktól mentes együttműködéssel a munkahelyek is fejleszthetőek lehetnének.

„Érdemes lenne belegondolni, hogy mi lenne, ha az ilyen fajta beszélgetések megvalósulnának a munkahelyi-, családi közösségekben, azaz minden héten egyszer leülnének a munkatársak, leülne a család, a szülők és a gyerekek, és egymás között megbeszélnék, hogy ki okozott akarva akaratlanul feszültséget, rossz érzést, hiszen így létrejöhetne egy olyan egységélmény, amelyben egymás emelése és elfogadása és a szeretet jelenik meg” – mondta Soma, akinek a táborában hangfürdő, transzlégzés, transztánc, testmunka, páros gyakorlatok, meditáció és a legkülönbözőbb gyakorlatok állnak rendelkezésünkre az elfogadás jegyében, mindehhez pedig még spirituális beállítottságúnak sem kell lennünk. A lényeg csupán annyi, hogy legyünk nyitottak. Az, hogy ez mennyire sikerült, arra kiváló példa, ami a tábor első napján történt.

„A legelső este az általunk készült oltár előtt ünnepeltünk, és olyan felszabadult volt mindenki, hogy mondtam: akkor gyerünk lányok, dobjuk le a textilt, és meztelen transztánccal folytattuk a közös ünneplést” – mesélte Soma, aki kifejtette azt is, ha valaki ebben pusztán meztelenkedést látna, ne feledje, hogy ez egy nagyon fontos és erős jele az önelfogadásnak, itt ugyanis különböző testalkatú és korú nők döntöttek úgy, hogy már az első este felvállalják azt, amilyenek, így egy nagyon őszinte felhanggal indult a tábor.

 

Nagyon fontos, hogy a táborozók érkezésük előtt már különböző feladatot is kaptak, például, hogy hozzanak fényképeket szüleikről, nagyszüleikről, akár dédszüleikről, hogy az ősök előtt is tiszteletüket tegyék, és egyúttal foglalkozzanak azokkal a mintákkal, amelyeket felmenőiktől hoztak.

„Ezekkel a fotókkal feldíszítettük az első este felállított oltárt és megbeszéltük, hogy ki milyen mintákat hozott, miben éltek az ősei, és mi az, amiben másképpen gondolkodunk, mint ők. Ezután transzmunkában folytattuk a minket már nem szolgáló minták elengedését. Szintén igen erős gyakorlat volt, amikor a megszületést modelleztük le egy meleg vizű medencében, így hozva föl magunkban a saját megszületésünket. Ez egy nagyon mélyreható élmény, amit úgy kell elképzelni, hogy néhány nő beáll a vízbe, szétteszi a lábát, majd a születésünk fázisain megyünk keresztül. Ennek az utolsó pillanata az, amikor egy általunk választott nő társunk emel ki a vízből, abból a szűk folyosóból, ami a széttet lábak közt lett, és tesz a vállára, mintha az édesanyánk lenne, és segíti a megérkezésünket. Ezek igazán megindító pillanatok” – mesélte az írónő a nem mindennapi gyakorlatot, aminek segítségével sokszor mély traumák kerülnek feloldozásra, még arra is volt példa, hogy valaki 30 éve nem merült víz alá, és ez a félelme a táborban került feloldásra.

A táborozók fotókat hoztak őseikről, megtisztelve őket.

A spirituális tanító azt is elmondta, hogy természetesen, a traumák feltépése után mindenkit feloldanak, senkit nem hagynak „vérző sebekkel”, sőt az utógondozásra is nagy figyelmet fordít, hiszen igyekszik személyre szabottan irányt mutatni a tábort követő napokra is, és az összetartó facebook csoporttal is ápolja a kapcsolatot.

Soma következő tábora IDE kattintva elérhető. A tábor nagyon szép helyen, impozáns, luxustól nem mentes környezetben lesz, ugyanakkor a természet ölében, hogy minden igény ki legyen elégítve: a kényelem is, de persze nagyon fontos a Föld átható ereje is. Az augusztusi táborba nőket és férfiakat egyaránt várnak.

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Szaszák Zsolt: Korán estem ki a Sztárban sztár leszekből!

AC News 2021.10.18.
Az énekes úgy érzi, köze lehet a múlt heti L.L. Junior-os drámának a kieséséhez.

10 kilótól szabadult meg Király Viktor! – „Újra a régi vagyok”

Pataki József 2021.10.15.
Másfél hónap alatt sikerült az énekesnek megszabadulnia a felszaladt kilóktól, mely már egy ideje eléggé zavarta. Ráadásul nem akárki játszott közre a sikerében.

Gáspár Evelin: Most lettem lányból nő!

AC News 2021.10.14.
A Survivor sztárja úgy érzi, mostanra találta meg a helyét az életben.

Huppsz

Így találkozott Leonardo DiCaprioval Liptai Claudia

Pataki József 2021.10.17.
A műsorvezető számára örök emlék marad a New Yorkban töltött idő. Már csak azért is, mert itt futott össze a világsztárral a véletlen szerencsének köszönhetően.

Bódi Margó: Kivettünk két hetet és Gusztival kettesben elutaztunk Egyiptomba

AC News 2021.10.16.
Bódi Margó és Guszti Egyiptomban töltötték két hét szabadságukat. A sztárpár utazása nem sokkal az indulás előtt is kérdéses volt, a nehezen összejött nyaralás végül az ...

Mi a titka? 24 év után is randizik a férjével Kandász Andrea

AC News 2021.10.15.
A sztár és a férje a mai napig úgy turbékolnak, mint a kamaszok, Feri nem titkolja, igazán vonzó nőnek találja feleségét.
Video4a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

AC News

Hölgyek figyelem! Ez a higiéniai termék növelheti a mellrák kockázatát

AC News 2021.10.18.
Két új kutatás lehel új életet az évtizedek óta tartó vitába arról, vajon felelhetnek-e az izzadásgátlók az emlődaganatos esetekért.

Covid vagy influenza? Nyakunkon a járvány

AC News 2021.10.18.
A két betegséget különböző vírusok okozzák, és bár a betegségek lefolyása is eltérő, vannak azért hasonlóságok is szép számmal a fertőzések között.

Visszatértek az orosz filmesek a világűrből

AC News 2021.10.18.
Mindenki jól van. Megdőlt egy nemzeti magassági rekord is.

Sziréna

Letartóztatásban a gyújtogató   

AC News 2021.10.18.
Hatszáz szalmabála égett le Duka térségében.

Falatozás közben érték tetten a betörőt

AC News 2021.10.18.
Egy kutyaajtón jutott be az ingatlanba a 19 éves férfi.  

A tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését a Borostyán Med Hotelben

AC News 2021.10.18.
Kigyulladt vasárnap este és teljes terjedelmében égett a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán; a katasztrófavédelem késő esti közlése szerint a tűzoltók megakadályozták a láng...
video2a - Kategóriák között
min-mano
Video4a - Kategóriák között

Itthon

Elhunyt 51 beteg, 3274 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Pataki József 2021.10.18.
Ötvenegy, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 3274 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte hétvégi összesítőjében a koronavir...

Soltész Miklós: A szlovén nemzetiségi közösség számára megtartó erő a hitélet

Pataki József 2021.10.18.
A szlovén nemzetiségi közösség számára önkormányzatuk, iskoláik, intézményeik, civil szervezeteik mellett fontos megtartó ereje van hitéletük gyakorlásának is - hangoztatta a Minisztereln&o...

Orbán Viktor megkapta a harmadik oltást

Pataki József 2021.10.18.
Megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást Orbán Viktor miniszterelnök, sajtófőnöke tájékoztatása szerint a Moderna vakcináját vette fel.

Világ

Ferenc pápa szerint a terrorizmus mindenki számára vereséget jelent

Pataki József 2021.10.18.
Az erőszak ellen emelte fel szavát Ferenc pápa vasárnapi beszédében az utóbbi napokban a világ több pontján elkövetett terrorista támadások kapcsán.

Erdogan: Washington F-16-osokat ajánlott fel Ankarának az F-35-ös programba fektetett pénzért cserébe

Pataki József 2021.10.18.
Washington F-16-os vadászbombázókat ajánlott fel Ankarának, miután az Egyesült Államok 2019-ben orosz védelmi rendszer vásárlása miatt kizárta Törökországot a modernebb F-35-ös harci g&eacu...

Ukrajnában hamarosan elkezdik a 14 év fölötti kiskorúak beoltását

Pataki József 2021.10.18.
Hamarosan elkezdik a 14 és 18 éves közötti korosztály koronavírus elleni beoltását Ukrajnában, az ehhez szükséges dokumentumokat az egészségügyi minisztérium már elkészítette - k&oum...
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
min-mano

Profil

dr. Váczi László: Nem én kerestem a színházat, hanem a színház talált meg engem

AC News 2021.10.17.
Negyven éves kora után teljesen új életet kezdett, jogászból mára az ország egyik elismert színházi szakembere lett. Döntését egy argentin írónőnek, Pelsőczy Rékának és ...

Liebhaber Judit: Nagyon sok tehetséges, híres tervezővel dolgoztam, mint például Giorgio Armani

AC News 2021.10.09.
Judit azt vallja: hiába foglalkozik rengeteg mindennel, kerüli a kötelező feladatokat, viszont vadássza azokat a tevékenységeket, amelyek felszabadult örömet jelentenek neki. Ilyen például, amikor az Erősebb Igen! című műsor&aa...

Szilágyi Heléna: Gyakran többet érhetünk el azzal, ha nem állunk be a sorba

Pataki József 2021.10.02.
A pszichológust már egészen gyerekkora óta érdekelte a fantázia világa, melyről úgy gondolja, hogy hasznos is tud lenni az emberek számára, ha szabadulni akarnak a mindennapi apátiából. Nemrég jelent m...

Amiről beszélnek

Bréking: Palik László nélkül folytatódik az Exatlon Hungary

AC News 2021.10.18.
A hírek szerint a műsorvezető maga döntött a távozás mellett.

Mutatjuk, kivel osztja meg az otthonát Vastag Tomi

AC News 2021.10.18.
Igazi kecses fenevad az új társa az énekesnek.

Két hírességről is lekerült a maszk az Álarcos énekesben

AC News 2021.10.18.
Mutatjuk, ki volt a Szarvas és a Gorilla jelmez mögött!
video3 - Kategoriak között
min-mano
video1a - Kategoriak között