Bodrogi Gyula elárulta titkát – „A színjátszás, a vadászat, és napi egy-két jó minőségű whiskey, ami ilyen jó állapotban tart!”

Dózsa Gabriella 2020.01.31. Rivalda

Bodrogi Gyula elárulta titkát – „A színjátszás, a vadászat, és napi egy-két jó minőségű whiskey, ami ilyen jó állapotban tart!”

Bodrogi Gyula kapja idén a Páger Antal-színészdíjat. A legendás színművész 85 évesen is imád színpadra lépni, és még mindig van benne egy kis drukk, mielőtt kimegy a közönség elé. Az AcNewsnak elmondta: ez a díj azért különleges neki, mert nagyon tisztelte Páger Antalt, akivel filmen és színdarabban is játszottak együtt.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Bodrogi Gyula a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a József Attila Színház és a Vidám Színpad örökös tagja. A legendás művész vasárnap veheti át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban, a Hagymaházban. A Páger-díjat minden évben az a színész kapja, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.

„Én nem is tudom elmondani, mennyire boldog vagyok, hogy idén engem tartottak a makóiak, és a szakmai zsűri méltónak erre a díjra” – mondta lapunknak Bodrogi Gyula. „Ez csodálatos dolog, tele van a szívem szeretettel! Mai napig ugyanolyan örömmel fogadom a díjakat. Ez talán azért van, mert sose vártam el semmit, hogy adjanak valamit. Így mindegyik ugyanolyan kedves nekem. Páger Antal csodálatos színész, és csodálatos ember volt, rengeteget tanultam tőle a színpadon, és az életben is. Olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy játszhattam vele színházban is, filmen is. Pedig ő a háború után éveket kihagyott, mert Amerikába ment, és amikor hazajött, ugyanott tudta folytatni. Rengeteg történetet tudnék róla mesélni, de van egy, amit most azért mesélek el, mert sokat lehet belőle tanulni. A két legendával, Págerrel és Gobbi Hildával együtt játszottam a Hattyúdalban, és ugye mindenki tudta, hogy az egyik nagy balos, a másik nagy jobboldali. Rettegtünk, hogy majd vérre menő viták lesznek kettőjük közt. De ők a nézeteiket odakint hagyták, imádták egymás játékát, szóba se került a politika… Ez az, ami annyira kellene ma is, hogy tudjuk elismerni egymást akkor is, ha egyik ideszavaz, a másik oda. Mert a gyűlölet méreg, ami megbetegíti a testet! A szeretetre pedig mindenkinek szüksége van!”

A színművész azt is hozzátette, hogy nagyon büszke a szakmai elismerésekre, de nem csak azokat tartja nagy becsben.

„Vadász elismeréseim vannak, ugyanolyan fontosak. Mert szerelmes vagyok a vadászatba, amit mai napig űzök, ha időm engedi. Jövő héten megint kezembe veszem a puskámat, és bevetem magam az erdőbe. Alig várom! Sokszor kérdezik, hogy honnan van ennyi energiám 85 évesen. Na, elmondom a titkot: a színjátszás, a vadászat, és napi egy-két jó minőségű whiskey, ami engem ilyen jó állapotban tart!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT