Börtönt kértek VV Aurelióra – Emberrablásért emeltek ellene vádat

2019.01.30. Rivalda

Börtönt kértek VV Aurelióra – Emberrablásért emeltek ellene vádat

Fotó: TV2

Egy piti lopásból lett emberrablási ügy, amelyben a Való Világ egykori nyertese, Aurelio Caversaccio ellen is vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. Akár 15 évet is kaphat.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség emberrablás bűntette miatt vádat emelt három bajai férfivel szemben, akik 2017. október 15-én este egy dusnoki bárban bántalmazták, majd akarata ellenére autóba tuszkolták áldozatukat, akit csak egy hamis kölcsönszerződés aláírása után engedtek szabadon – tette közzzé ma honlapján az ügyészség.

A vádirat ismertetése szerint a 28 éves bajai vádlott (VV Aurelio – a szerk.) Dusnokon ittassága miatt elaludt egy bárban, és ezt kihasználva a vele lévő ismerőse ellopott a kabátzsebéből 130 ezer forintot. Másnap este a meglopott férfi a barátaival – az ügy másik két vádlottjával – Dusnokra ment, az őt megkárosító ismerősét egy vendéglátóhelyről kihúzta az utcára, közben meg is pofozta és a pénze felől érdeklődött. Társai a sértettet a kezét hátracsavarva lefogták, ezalatt a vádlott a sértettet ököllel és tenyérrel testszerte ütlegelte, majd az emiatt földre került sértett ruháját átkutatva elvette a készpénzét, karóráját és mobiltelefonját. A bántalmazás hatására a sértett bevallotta a lopást, majd félelmében azt találta ki, hogy a lopott pénzt Dusnokon, a nagyszüleinél rejtette el.

A vádlottak a sértettet akarata ellenére beültették az autójukba, és szabadon engedését a pénz visszaadásától tették függővé. Mivel az éjszaka kellős közepén felébresztett nagyszülők házában pénzt nem találtak, autóval Bajára indultak. Az út során a vádlott a pénzét követelve ököllel többször megütötte a sértettet, aki ennek hatására kérte, vigyék az édesanyjához, hogy a tőle kért kölcsönből kifizesse a vádlottat.

Az egyik vádlott javaslatára azonban a meglopott vádlott bajai lakására mentek, és ott a sértett az ügy két vádlottjának diktálása alapján egy 2017. augusztus 1-jére visszadátumozott kölcsönszerződést írt, amely szerint a vádlottól 180 ezer forintot kért kölcsön, és amelyet minden héten pénteken 20 ezer forintonként vállal törleszteni. A szerződést mindannyian aláírták, a megkárosított vádlott társai mint tanúk. Ezt követően a vádlottak a sértett mobiltelefonját visszaadták és elengedték.

Az ügyészség a vádlottakat mint társtetteseket emberrablás bűntettével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását, valamint a közügyektől eltiltásukat indítványozza. A büntetett előéletű 28 éves bajai vádlott az emberrablást a vele szemben korábban kiszabott börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség ezen büntetés utólagos végrehajtását is indítványozza. A szabadlábon lévő férfiak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni –  zárul az ügyészségi közlemény.

VV Aureliónál 2015 őszén 57 gramm kokaint találtak a rendőrök egy közúti ellenőrzéskor, amiért egy év két hónap börtönbüntetést kapott, végrehajtásában két évre felfüggesztve. Ha most bűnösnek találják, ezt is le kell ülnie.

„Amikor ügyfelem megkérdezte tőlem a rendőrségen, hogy hány évet kaphat, ha bűnösnek találják, kénytelen voltam megmondani neki, hogy ennek a bűncselekménynek a maximálisan kiszabható szabadságvesztés büntetési tétele 15 év. Amikor meghallotta, elpityeredett, elsírta magát” – nyilatkozta korábban a Blikknek Aurelio ügyvédje, dr. Pokker Zoltán.

Hívtuk az ügyvédet, de most csak annyit mondott az AcNewsnak, hogy még nem érkezett meg hozzá a postán hivatalosan az ügyészség döntése, és nem akarja kommentálni addig, amíg a vádirat részleteit nem ismeri.

Hívtuk VV Aureliót is, de nem vette fel a telefont.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT