Boldog születésnapot! – 5 éves az AcNews

Pataki József 2021.03.23. Rivalda

Boldog születésnapot! – 5 éves az AcNews

Fél évtizede már, hogy a hazai médiapiac égiszén feltűnt az AcNews! Ez alkalomból most összeszedtük az elmúlt évek legnagyobb sztorijait, melyek végigsöpörtek az ország bulvárszféráján.

poggyasz - rivalda

Igen, ez a nap is elérkezett! Pontosan öt évvel ezelőtt indult útjára az AcNews.hu mindenféle előzetes bejelentés, és reklámozás nélkül a hazai sajtópiac gyakran viharos hullámain. Egy kis hírportál, kevés munkatárssal, de annál nagyobb lelkesedéssel, hogy valami újat mutathasson. Valami olyasmit, ami eltér a többitől, amire szívesen emlékeznek majd az olvasók és az interjúalanyok. Ha a bulvár szót hallja az emberek többsége, általában elszörnyülködik, nekünk pedig nem titkolt célunk volt, hogy ezen változtassunk! Az alapfelvetésünk mindig is az volt, hogy igenis lehet a bulvár igényes és hordozhat magában üzenetet a társadalom számára. Sokáig nem ismertek minket, de mindvégig kitartottunk és megpróbáltuk kihozni magunkból a maximumot, hogy a lehető legjobb és legérdekesebb hírekkel tudjuk szolgálni szeretett olvasóinkat. Aztán történt valami... Egyszer csak a nagyobb hírlapok elkezdtek felfigyelni a híreinkre, több helyen hivatkoztak ránk, a tévéhíradóban is előfordult, hogy a mi információinkra alapoztak. Ennyi év távlatából már nehéz az összes ilyen nagyobb szenzációt összeszedni, de egy-két hír, azért megragadt bennünk.

Ilyen volt például az a sztori, mely a mai napig a legnagyobb népszerűségnek örvend az olvasóink körében, amikor kiderült, hogy Vasvári Vivien egy hatgyermekes családnak adományozta luxus fürdőszobáját, ezzel is bizonyítva, mennyire helyén van a szíve, még ha a televízión keresztül nem is mindig így jön le.

„Nem az első eset, mert ami ez idáig is feleslegessé vált, minden alkalommal óvodáknak, alapítványoknak, kórházaknak, bölcsődéknek, hátrányos helyzetű családoknak vagy anyaotthonoknak szoktam adományozni. Sok család segítségre szorul, én pedig megtehetem, így tudom támogatni őket (…) Azt gondolom, ahol sok a gyerek, ott tényleg szükség van rá. Rengeteg lehetőség lett volna, hogy hova kerüljön, és nem volt könnyű döntenem, de muszáj volt. Legszívesebben mindenkinek segítenék, de azt helyeztem előtérbe, hogy itt több személy tudja majd élvezni a felajánlásomat” – mondta akkor lapunknak fiatal anyuka.

Aztán rögtön ott van egy másik óriási nézettséget produkáló cikkünk, ami szintén egy Viviennel volt kapcsolatos, csakhogy őt a ValóVilágból ismerhette a nagyérdemű. A fiatal lány nekünk számolt be elsőként, (és bizonyította, hogy mennyire különbözőek lehetnek az emberek, ha életcélt választanak maguknak) hogy élő Barbie babává operáltatná magát.

„Már nagyon régóta nézegettem bizonyos orosz modelleket, akik élő Barbie babává operáltatták magukat. Nekem is ez az egyik nagy álmom. És nem azért, hogy megfeleljek egy férfi ideálnak (a párom nem is nagyon támogatja ezt), hanem csakis önmagamért. Igenis, rá lehet szokni a plasztikai műtétekre. Mint mondtam, már az első műtétem közben azon gondolkoztam, hogy mi lesz a következő. És ennél a háromnál sem fogok megállni, még további négyet tervezek” – árulta el Bétéri kisasszony.

Volt olyan is, amikor a legnagyobb magazinok címlapján díszelgett olyan történet, mely innen indult ki. Ilyen volt az, amikor Zalatnay Sarolta lánya, Niki itt vállalta fel először másságát és megosztotta velünk, hogy Angliában egy háromgyermekes nő képében talált rá a szerelem.

„Nem ez az első azonos nemű kapcsolatom, de mindig kínosan ügyeltem rá, hogy ne tudódjon ki: mindkét nemhez vonzódom. A legelején úgy éreztem, hogy ez nem helyes, és majd megbélyegeznek olyanért, ami ellen nem tehetek. Úgy gondoltam, rossz szemmel néznek majd anyura, mert a lánya nem a normát követi, és semmiképp sem akartam extra nehézséget okozni neki”  vallotta be akkor a fiatal lány.

De sajnos nem mindig örömhírről számoltunk be. Az újságírás egyik legnagyobb nehézsége, mikor általunk is szeretett hírességek életének szörnyű fordulatairól kell írnunk. Mert igenis kell írni ezekről is, hiszen sötétség nélkül fény sem létezne. Mi sem bizonyítja ezt jobban, amikor Vajna Tímea olyan utálatot váltott ki az emberekből, hogy álhíreket kezdtek el terjeszteni róla, ezek hatására pedig meg akarták késelni!

„Az a legrosszabb, hogy tehetetlen vagyok ezekkel az anonim szerzőkkel kapcsolatban, akik mindenfélét összehordanak, mintha én nyilatkoztam volna nekik. Amikor Ambrus Zoltán halálával kapcsolatban megjelent egy álhír, miszerint én nem túl illendően nyilatkoztam róla, egy nő nekem esett a belvárosban a fánkozóm környékén. Fel akart lökni és mondta, hogy előveszi a kést és nyakonszúr, mert ezt érdemlem. Ezek az álhírek, amiket elhisznek bizonyos emberek, borzalmas károkat tudnak okozni” – mesélte a megrendítő történetet akkoriban Vajna Tímea.

És ha már Ambrus Zoltánnál tartunk. Borzalmas érzés és szörnyű kötelesség elsőként megírni valakinek a halálhírét. Ilyen volt nálunk az előbb említett Irigy Hónaljmirigy egykori tagja. A híres és hírhedt előadóművész Terry Black, akinek gyermekei sorsáról még sokáig tudósítottunk. A mindig vidám és jó kedélyű Zana József, aki az utolsó interjúját is nekünk adta. És még sorolhatnánk…

A legtöbb cikket megélt sztorink pedig minden kétséget kizárólag a Szilágyi család kálváriájáról szólt. Mi hívtuk fel először a figyelmet arra, hogy egy egykor ünnepelt, országszerte ismert sztárt mennyire elfelejthetnek az emberek, és milyen körülmények közé kerülhet egy pillanat alatt. Többször mi is megpróbáltunk segíteni az ország Lópici bácsijának, mielőtt bekövetkezett volna borzalmas halála. Később pedig a nehéz sorsú felesége, Humenyánszky Jolán is követte őt, míg egyetlen fiuk börtönben ült, és várja ítéletét a mai napig. Éveken keresztül a család borzalmaitól zengett a sajtó, de a figyelemfelhívással sikerült legalább pár könnyebb és örömtelibb napot szerezni nekik, hiszen az egész ország összefogott értük. És többek között ez is bizonyítja a bulvár erejét, és azt, hogy nem csak rossz sülhet ki ebből.

Eltelt öt év… Nem volt könnyű, az érzelmek összes skáláját megélhettük. Most, ebben a pusztító járványban mi itthonról dolgozunk, próbáljuk megőrizni emberségünket és továbbra is a lehető legnagyobb odafigyeléssel hozzáállni a szakmához. Alázattal, tisztelettel, szórakoztatóan, tanító jelleggel és szeretettel. Reméljük még öt év múlva is velünk fognak tartani, és azt is, hogy hamarosan több vidám hírrel szolgálhatunk. Addig is: boldog születésnapot AcNews!

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Könnyek között köszöntötte Bochkor a születésnapos Boros Lajost - "Úgy érzem, hogy tünetmentes vagyok"

Pataki József 2021.04.12.
Határtalan a szeretet Boros Lajos születésnapján, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy rengetegen felköszöntötték, köztük szerettei, barátai, és egykori állandó társa, Bochkor Gábor is. A 74 &ea...

Megnyílt az ország! – Ide vezetett a sztárok első útja

Pataki József 2021.04.09.
Hosszú idő után újra kinyithattak a boltok, szolgáltató helyek és egy emberként lélegzett fel az egész ország. Lapunk most arra volt kíváncsi, hogy vajon az első napokban, merre vették az irányt ismer...

Kökény Attila: Ha elfogy a pénz, bármilyen munkát elvállalok

Kiss Nóra 2021.04.08.
Kökény Attila a lazításoknak köszönhetően nyáron tudott némi bevételre szert tenni, a családjával most ezt a pénzt élik fel lassan. Az énekes igyekezett más munka felé is nézni, de nem t...

Huppsz

Kulcsár Edina: Azt sem tudom, hogy melyik kezembe harapjak!

AC News 2021.04.12.
A szépségszalon- tulajdonos inkább örül a nyitásnak, de megosztotta arra vonatkozó aggodalmát is, hogy óhatatlanul ott van a gondolat, hogy az emberek megfertőzhetik egymást.

Befejeződött a Barátok közt forgatása - Kiürült a Mátyás király tér

AC News 2021.04.12.
Közel 23 év után befejeződtek a csatorna egyik meghatározó napi sorozatának forgatásai, kiürült a Mátyás király tér. Köszönjük, mára ennyi! – olvasható minden napi forgat&oac...

Ábel Anita felgyógyult a koronavírusból! – „Biztosan tudom, elfelejteni nem fogom”

Kiss Nóra 2021.04.11.
Ábel Anitának 17 nap után negatív lett a koronavírus tesztje, így hétfőn már újra visszaállhat dolgozni. A műsorvezető szerencsésnek érzi magát, de benne is nyomott hagyott a betegség.
video4 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

AC News

2030-ra elektromos buszok közlekedhetnek Magyarországon

AC News 2021.04.12.
Hatalmas változás történhet a közlekedésben, hiszen a kormány „Zöld Busz Programjának” köszönhetően 10 éven belül egy környezettudatosabb országban élhetünk.

Az irodalmat terjesszük, ne a vírust! – Ilyen szép versidézetes maszkokat aligha láttál!

AC News 2021.04.12.
Nagyon kreatív ötlettel állt elő egy hazai pecséttervező, aki most irodalmi maszkok gyártásába kezdett. Április 11-én volt a magyar költészet napja, az AcNews ennek apropójából kereste fel Török...

A PSZ köszönetét fejezi ki az oktatási dolgozók oltásában közreműködőknek

AC News 2021.04.12.
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) köszönetét fejezi ki az oktatási dolgozók oltásában közreműködő egészségügyi dolgozóknak és honvédségi alkalmazottaknak.  

Sziréna

Magatehetetlen élettársára gyújtotta a házat egy nő

AC News 2021.04.12.
A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete, valamint közveszélyokozás bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2020. július 5-&eacu...

Lakat alatt a prostituáltak réme   

AC News 2021.04.12.
Az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy külföldi férfit, hogy hat prostituáltat támadott meg Budapesten.

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

AC News 2021.04.12.
Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).    
video4 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

Itthon

Palkovics: Összefogással megelőzhetők a klímaváltozás káros következményei

Pataki József 2021.04.12.
A Kárpát-medence jövőjét jelentősen befolyásolja az éghajlatváltozás, de összefogással meg lehet előzni a káros következményeket - mondta az 1. Országos Interdiszciplináris Éghajlatvál...

Merkely: Bármelyik vakcinát adják, el kell fogadni!

Pataki József 2021.04.12.
A koronavírus-járványt kizárólag oltással lehet legyőzni, ezért bármelyik vakcinát is kínálják fel, azt az embereknek el kell fogadniuk - mondta a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn Áder János k...

Áder: A klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek

Pataki József 2021.04.12.
A klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek, mint Európa számos más régiójában - figyelmeztetett Áder János közt&aacut...

Világ

Trump: A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Pataki József 2021.04.12.
A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson - mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szomb...

Nyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

Pataki József 2021.04.12.
A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgál&a...

Megszűnt a szükségállapot Csehországban

Pataki József 2021.04.12.
Hétfőn nulla órakor Csehországban megszűnt a koronavírus-járvány miatt tavaly október elejétől tartó szükségállapot. A járvány terjedésének enyhülése miatt ugyanis a cseh korm...
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között

Profil

Dr. Kőnig Róbert: Amíg a gyerekeket nem oltják be, nem lesz vége a járványnak

Kiss Nóra 2021.04.10.
Dr. Kőnig Róbert – vagy ahogy a legtöbben ismerik: Kőnig doki – gyermeksebész imádja a munkáját, a koronavírus azonban rá is plusz terheket ró, hiszen a harmadik hullám már a gyermekeket sem kíméli...

Benkovics Péter: 60 óra alatt élte át a küzdelmek teljes spektrumát

AC News 2021.04.03.
Benkovics Pétert egész életében érdekelte az emberi küzdelem miértje és hogyanja. A sportember vette a bátorságot és elindult a világ egyik legkeményebb extrém megmérettetésén, a Spar...

Schobert Norbi: Az igazságot mindig csomagolni kell!

AC News 2021.03.28.
Schobert Norbi sokszor akkor kerül a média középpontjába, amikor valami nagyon megosztó mondat hagyja el a száját, ám arról kevés szó esik, hogy bőven kiveszi a részét, ha a nehéz helyzetben l&eacut...

Amiről beszélnek

Szulák Andrea is megkapta az oltást

AC News 2021.04.12.
Az énekesnő környezetében sokan megbetegedtek, sajnos volt, akit el is veszített a vírusfertőzés következtében, így különösen boldog, hogy megkapta az orosz vakcinát.

Baranyi László: 93 évesen átesett a Covidon, most forgatókönyvet ír, és mindennap gyúr

AC News 2021.04.12.
A színész nemrég épült fel a koronavírusból, ami annyira legyengítette, hogy 12 kilót fogyott, így jelenleg hízókúrán van, mindemellett próbálja edzeni is a testét.

Oszvald Marika: Időben gondoskodtam róla, hogy ne kelljen kegyelemkenyéren élnem

AC News 2021.04.12.
A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő ma ünnepli a 69. születésnapját. Szerencsére nem telnek unalmasan a karantén napjai, sőt nemrég el is hagyta otthonát, hogy részt vehessen egy kiáll...
video4 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között