Boros Lajos: Felváltottam az autómat gyógyszerekre – Ígéri, szégyentelenül zabálni fog

Soltész Mónika 2019.02.11. Rivalda

Boros Lajos: Felváltottam az autómat gyógyszerekre – Ígéri, szégyentelenül zabálni fog

Boros Lajos tavaly júliusban vonult szívműtétre kórházba. Arra azonban nem számított, hogy utána öt hétig fekszik kómában. Most úgy tűnik, hamarosan végre gyógyultnak minősítik. Ha volán mögé talán nem is fog ülni, mert „gyógyszerekre cserélte a járgányát”, az AcNewsnak a tőle megszokott humorral elárulta: újra dolgozik, és igyekszik mielőbb visszaszedni a leadott kilóit.
 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Azt mondta az egyik doktornőm: Ha így halad, a végén magát még meggyógyítjuk! Én is így érzem, de már régebben megmondták a szakemberek, hogy amikor az embernek a vállára teszik a váll-lapot, hogy előléptessék, még sokáig használni kell, hogy hozzászokjon. Még sok-sok dolgot kell rehabilitálni, de írok, dolgozom, rádióműsort csinálok. Erre már engedélyt kaptam. Ez olyan, mint amikor az ember tisztában van vele, hogy hány méterre tudja elhagyni a lakást ahhoz, hogy utána még legyen ereje hazamenni” – mondta lapunknak Boros Lajos, akinek erőnlétileg még sokat kell javulnia.

„Még gyenge vagyok, mert a vizesedés miatt rengeteg vízhajtót kellett szednem, ezek pedig radikálisan fogyasztanak. Úgy tűnik, már betegségérzet nincs, már „csak” utol kell érnem magam, a versenysúlyom kétharmadát kell fölszednem. Ennek érdekében pedig mindent elkövetek: zabálok! Szeretek enni, hála istennek, de ez sem egyszerű a cukorbetegségem miatt. Az az igazság, hogy az összes betegséget megkaptam, csak még nem fedeztem fel” – viccelődött a rádiós.

„Nagyon jó a társaságom. Az utcán is mindig megszólítanak, a kórházban is klubokat szoktunk összehozni, mindig jól szórakozunk. A betegségnek a legkellemetlenebb melléktünete a várakozás. Fogynak az orvosok, ezért egyre kétszer-háromszor több beteg jut. Egyébként csodákat művelnek!” – tette hozzá Boros Lajos.

„Csak akkor merem majd kimondani, hogy meggyógyultam, ha az első 500 méteremet leúsztam Budaörsön vagy a MOM-ban. A nehezén túl vagyok, egyelőre semmilyen nagyobb beavatkozás előtt nem állok. Vérvételre még járok, mondtam is a Margónak, ha még egyszer vért vesz tőlem, csak akkor, ha előtte én is vehetek tőle. A vénáim már tönkre vannak, és ugye a karom is olyan vékony lett, mint az ujjam. Egyelőre a sokféle gyógyszert figyeljük, hogy ne bántsák egymást. Én a legjobb beteg vagyok, minden orvosi utasítást követek. Megfogadtam még félkómában, mivel egy közeli ismerősöm, rokonom meghalt, és azt láttam, azért, mert megtagadta az evést. Én mindig, mindenhol szégyentelenül zabálni fogok. A feleségem ebben nagy segítségemre van” – mondta a rádiós, aki betegsége elején felhagyott az autóvezetéssel, és úgy tűnik, többet már nem is ül a volán mögé.

„Eladtuk az autót, mert én mindenkire hallgattam. Gyakorlatilag felváltottam az autómat gyógyszerekre. Jó csere volt” – zárta a tőle megszokott humorral a beszélgetést Boros Lajos.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT