Boros Lajos megdöbbentő vallomása – „Nem írtam végrendeletet!”

2018.05.15. Rivalda

Boros Lajos megdöbbentő vallomása – „Nem írtam végrendeletet!”

Boros Lajos hamarosan kés alá fekszik. Addig otthon igyekszik hasznosan tölteni az időt, persze munkával. Az AcNewsnak azt is elárulta, miért nem írt végrendeletet.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

- Hogy érzi magát?

- Várakozom, de egész jól. Május 31-én lesz egy mindent eldöntő konzílium, melyen a tervezett műtétem résztvevői jelennek meg.  Akkor eldöntik, hogy pontosan mikor kell kés alá feküdnöm. Addig igyekszem csökkenteni a saját terhelésemet, mert ott van a tudatomban, hogy meddig kell még életben maradnom ahhoz, hogy aztán segíteni is tudjanak.

- Stresszes?

- Egyáltalán nem, de nem is érnék rá annak lenni. Egy csomó dolog van, amit a műtét előtt vagy után el kell végeznem. Jól működik az internetes rádióm, és fel kell rá készülnöm, hogy az operáció után legalább egy hónapra kiesem a műsorkészítésből. Megpróbálok előre dolgozni. Munka vagy feladat bőven van.

- Vagyis az életre készül.

- Csakis! A halálra csak annyiban készülök, hogy arra kérem az orvosokat, ha az altatás állapotában kiderül, hogy visszafordíthatatlanul károsodik a szervezetem, akkor engem már ne ébresszenek fel!

- Írt végrendeletet? Három fia van és három unokája.

- Ezen elgondolkodtam, de végül nem. A családi bölcsességnek sosem én voltam a csúcsán, hanem a feleségem. Ebben a kérdésben is mindent a nejemre bízok. Lehet, hogy önző vagyok vagy lusta, de nem akarok magam után konfliktusokat hagyni. Ha mégis marad utánam valami feszültség, annak legyen az oka más. Egyébként az enyémhez hasonló betegek műtétjének van több típusa. A legegyszerűbb egy katéteres megoldás. Ennél bonyolultabb eljárás a rekonstrukciós műtét, melynek során a szívbillentyűket javítják ki.  Már szinte látom magamat, ahogyan az asztalon fekszem a műszív előtt. Az egy szép nagy doboz, ami a műtét alatt életben tart, amire szükség is lesz, mert nem lehet dobogó szívet operálni.

- Van bakancslistája?

- Mielőtt nyugdíjba mentem volna, minden vágyam teljesült, mert a Bumerángban egy külön blokkot szenteltünk ennek „Boros bakancslistája” címmel. Így kerültem egy cápákkal teli akváriumba Nyíregyházán, és Ausztriában kiállítást is szerveztek a fotóimból.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)