Börtönnel fenyegetik Németországban Terry Black gyermekeinek gyámját – Nem hozhatja haza Fannit

Dózsa Gabriella 2019.12.17. Rivalda

Börtönnel fenyegetik Németországban Terry Black gyermekeinek gyámját – Nem hozhatja haza Fannit

Nemzetközi botrány is keveredhet abból, ha Árvai Mónika átlépi Fannival a német határt. Hiába van hivatalos magyar gyámügyi határozata, a kinti hatóság azt nem fogadja el. Sőt nem elég, hogy nem fogadja el, most már azzal fenyegetik, hogy börtönbe csukják, ha Fannival átlépi a határt. Mindezt úgy, hogy Terry Black milliós tartozása miatt hamarosan kikapcsolják náluk az áramot, és bármikor kilakoltathatják őket…

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Egekbe szökött Árvai Mónika vérnyomása, orvoshoz kellett mennie Németországban, annyira megviselik a történtek. A szeptember 16-án elhunyt Terry Black hatalmas tartozást hagyott maga után, két árván maradt gyermeke gyámjául jó barátját, a Svájcban élő Mónikát jelölte ki, ez volt a végakarata. Kívánságát ügyvéd előtt érvényesítette is, amit a magyar állam el is fogadott. Dani és Fanni évek óta éltek édesapjukkal Németországban, még nem kapták meg kint az állampolgárságot. Megsegítésükre egy eurót sem adtak eddig, mégsem engedik el őket Magyarországra.

„Se máshová! Úgy pattant ki az egész ügy, hogy elmentem a Jugendamthoz, hogy hivatalosan bejelentsem, Fannival elmegyünk Svájcba, ott élő fiammal akartunk karácsonyozni” – mesélte az AcNewsnak Árvai Mónika. „Ezt egy gesztusnak szántam, mégis ez a hivatalos út, annak ellenére, hogy a kezemben van a pécsi gyámügy hivatalos határozata, miszerint én vagyok Fanni  családbefogadó gyámja. De nekik ez a papír semmi! Egyszerűen, mintha nem is létezne, közölte velem a hivatalban az ügyintéző, hogy ha börtönben akarom a lánnyal tölteni az ünnepeket, akkor menjek csak Svájcba… Ez már sok, hogy ennyire megnehezítik a helyzetünket. Engem akarnak börtönbe zárni, aki még Terry végrendeletének megtalálása előtt már jöttem is a gyerekekhez, feladtam svájci életemet, minden pénzemet rájuk költöm, mert azt szeretném, ha minél kevesebb sérüléssel élnék túl apjuk elvesztését…”

Mónika szó szerint szívére vette a történteket, a vérnyomása az egekbe szökött, rosszul lett. De lapunknak azt mondta, senki nem akadályozhatja meg, hogy a karácsonyt ne a fiával töltsék kint Svájcban.

„A fiam fizetéséből nekünk küld pénzt, hogy tudjunk enni, meg tudjuk venni a szükséges napi dolgokat, nagyon hiányzik” – folytatta. „Már nem érdekel, milyen következménye lesz, ha kimegyünk. Legyen nemzetközi botrány belőle… Nem fogjuk itt felállítani a fát, amikor napokon belül kikapcsolják az áramot, és bármikor kilakoltathatnak bennünket. Amikor megfenyegettek a börtönnel, felhívtam a pécsi gyámhivatalt, sajnos azt az elkeserítő választ kaptam, hogy tényleg megtehetik! Beleástam magam a témába, kiderült, sőt a német ügyintéző is azt mondta, hogy nem a személyem miatt van az egész... Addig húzzák az egészet, amíg tudják. Most már attól is rettegek, hogy valami mondvacsinált indokkal elveszik tőlem Fannit!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT