Csepregi Éva: Háztartásbeli lettem

Soltész Mónika 2020.04.17. Rivalda

Csepregi Éva: Háztartásbeli lettem

A Neoton Família koncertjei is jó ideig szünetelnek. Persze a munka nem állt le, ugyanis a zenekar csatlakozott a Maradj Otthon Fesztiválhoz, sőt gőzerővel készülnek az őszi nagykoncertjükre. Csepregi Éva az AcNewsnak elárulta, bőven van feladata, sosem unatkozik, távkapcsolatban folytatják a munkát zenésztársaival, de főképp a háztartás tölti be a mindennapjait, ugyanis míg korábban volt segítsége, most a koronavírus-járvány miatt mindent maga végez. Mos, takarít, főz, utóbbit pedig főképp fia és menyasszonya élvezheti.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Nagyon elfoglalt vagyok, rengeteg teendő van, amivel folyamatosan dolgoznom kell. Vannak olyan feladataim, amit kifejezetten élvezek, például mi is beléptünk a maradj otthon mozgalomba, dalokat gyártunk, videókat készítünk, természetesen mindenki a saját otthonában. Próbáljuk tartani a kapcsolatot a rajongóinkkal és mindenkivel, akik kíváncsiak a Neoton Famíliára. Sajnos ezen a nyáron hatalmas mennyiségű koncertünk marad el, most indulna a nagy roham, mindezek ellenére készülődünk. Ősszel, október 17-én lesz a nagy Arénás koncertünk, ami jelenleg is ad munkát, dolgozunk a látványterveken, a ruhákon gondolkodunk és nem utolsó sorban próbálunk. A Maradj Otthon Fesztivál jó alkalom, mert így rávettünk magunkat, úgy is lehet zenélni, ha nem találkozunk személyesen” – kezdte az énekesnő lapunknak, aki minden percét igyekszik kihasználni idejének.

„Egyébként pedig háztartásbeli lettem, úgy élek itthon. Marcsika, aki korábban majdnem minden nap jött hozzám segíteni, takarítani, a most kialakult helyzet miatt egyelőre nem járhat. Egyszer már meglátogatott, de nem jött be hozzám, csak kívülről találkoztunk. Ő rengeteget segít nekem, és sok mindent levesz a vállamról azzal, hogy nem kell a lakás teendőivel foglalkoznom, de sajnos most minden rám maradt. Három évvel ezelőtt költöztem Szentendrére az új otthonomba, eddig nem főztem, most azonban teljesen beleástam magam a főzés tudományába. Beszereztem az összes fontos szakácskönyvet és modellezek. Nagyon élvezem. Van egy isteni gépem, azt is kitanulmányoztam, hogyan kell használni, az is sokat segít. Estére mindig nagyon elfáradok, ráadásul minden nap tornázom. Azt szokták mondani, hogy hetente kétszer-háromszor kell annyira megizzadni, hogy az ember szervezete méregteleníteni tudjon, így én is ráhajtottam erre, hiszen a koncerteken nem tudok jelenleg megizzadni. Nehéz tanácsot adni, hogy miben tudnánk kikapcsolódni, mert mindenkinek más az élete. Ha azt mondanám, milyen jó, hogy most én takarítok, őrültnek tartanának az emberek, mert másoknak ez teljesen megszokott. Azt tanácsolom, legyen ez egy intő jel, forduljunk egymáshoz és a szeretteink felé” – fűzte hozzá Éva, majd hozzátette, milyen terveket tűzött ki maga elé.

„Észrevettem magamon, hogy nagyon spórolós lettem, és ezt nem anyagilag értem. Hanem például a fűszerek, a szappan, a fogkrém terén, mert most nem engedhetjük meg magunknak, hogy ha egy csepp is van bármelyikben, kidobjuk. Mindenkit másra tanít ez a háborús helyzet. Jó, ha felismerjük a feladatainkat, mivel lehet továbblépni. Nekem például van egy ukulelém, amit még karácsonyra kaptam ajándékba. Az is tervemben van, hogy megtanulok rajta játszani. Sőt már a gitárt is kikészítettem, de lehet, hogy az túl nagy falat nekem. Most ez a két dolog nyújt nekem nagy szórakozást, próbálkozom a hangszerekkel. A fiamék, Dávidék itt vannak fölöttem, de sajnos velük is csak az udvaron, a kertben, megfelelő távolságból találkozhatom. Én főzök nekik, ők pedig dicsérik. Megesküdtek rá, ha vége lesz mindennek, fordul a kocka, és ők fognak minden nap főzőcskézni” – mesélte az énekesnő, és elárulta, számára mi hiányzik most a leginkább.

„A színpad. Az energiáimat a közönségtől szoktam kapni, az enyémet pedig nekik adom át. Mindig úgy éreztem, ha ott vagyok, akkor áramlik felém egy jó adag energia. Ezeket próbálom feldolgozni. Annak örültem, ahova hívtak engem, vagy bennünket, mindenhol szívesen láttak. Ez a jó érzés rengeteg életerőt ad. Valószínűleg sokan mondják ezt, akik színpadon dolgoznak, de ez a lényege, hogy valamilyen oknál fogva ezt a pályát választottuk. Erre van szükségünk.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT