Csepregi Éva: Rendkívül csalódottak vagyunk! – El kell halasztani a Neoton nagykoncertjét

Soltész Mónika 2020.09.14. Rivalda

Csepregi Éva: Rendkívül csalódottak vagyunk! – El kell halasztani a Neoton nagykoncertjét

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Hónapok óta készültek a Neoton Família sztárjai az október 16-i Arénás nagykoncertjükre. A járvány miatt szinte az utolsó pillanatig reménykedtek, hogy talán a korlátozások enyhülnek, azonban a koronavírus terjedése közbeszólt, így dönteniük kellett. A rendezvényszervezővel mindent átgondolva egy évvel későbbre, azaz 2021. október 15-re tűzték ki az új időpontot abban bízva, hogy jövőre már minden a régi lesz. Csepregi Éva az AcNewsnak elárulta, nagyon csalódottak, hiszen rengeteg energiát fektettek már így is a koncertbe.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

„Jelenleg nem tudni, hogy a járványnak a kimenetele mi lesz, hiszen most sokat romlott a helyzet, minden bizonnyal mindenféle intézkedéseket fognak eszközölni, ilyen esetben pedig az embereknek nem igazán van kedvük tervezgetni. Egy Aréna koncertet nem lehet ötszáz főig megrendezni, a helyszín sokkal több nézőt követel. Egy ekkora rendezvényre elővétel nélkül nem lehet építeni. A rendezők, így a miénk is próbált racionálisan gondolkodni, és abban bízunk, hogy januártól a csillagok majd másképp állnak, és megszűnik talán ez a fenyegetettség, és lehet a jövő évben tervezni. A Neoton 500 koncertsorozat nézői nagyon lelkesek voltak, tegnap tartottuk az utolsó állomását Szentendrén, bár lehet, hogy még lesz egy ráadás Tokajban, de gyakorlatilag egyik percről a másikra alakul a helyzet. Mint minden rendezvénynél, nálunk is a legfontosabb az elővétel, amiről most az emberek leszoktak, ennek pedig az lehet az oka, hogy sokaknak nem fizették vissza az elmaradt koncertekért a belépőjegy árát. Itt szeretném kihangsúlyozni, hogy nálunk ennek semmi akadálya, ha úgy döntenek a vásárlók, hogy visszaváltják, megtehetik, de lehetőségként kínáljuk azt is, hogy el lehet tenni jövőre, mert akkor is érvényes lesz” – kezdte lapunknak Éva, aki zenésztársaival hosszú hónapok óta készültek a nagykoncertre, mindhiába.

„Rendkívül csalódottak vagyunk, mert nagyon vártuk ezt a koncertet, és sokáig bizakodtunk, hogy nem kell elhalasztanunk. A fiam édesapja Skóciában él, ő például teljesen le van döbbenve, hogy nekünk még mindig vannak fellépéseink, mert náluk mindent bezártak. Az ottani előadók is közönség nélküli vagy streamelős koncerteket tartanak. Tegnap, az utolsó állomásunkon mindnyájunk torka kicsit összeszorult a Kell, hogy várj című dalunknál, hiszen majd mi is visszajövünk, csak az a kérdés, mikor. Most nem szabad az emberek érzéseivel játszadozni, a legfontosabb, hogy mindenki próbáljon magára figyelni. Úgy érzem, ez az irány, és talán nem ismétlődnek meg a tavasszal történt komoly korlátozások, de mindenkinek a saját felelőssége betartani az előírásokat, és vigyázni társainkra. Ilyen lelkiállapotban és veszélyben nem toborozhatunk össze tízezer embert, ennyi fő pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy egy ilyen nagykoncert meg tudjon valósulni” – fűzte hozzá az énekesnő, aki úgy érzi, a legjobb megoldást választották.

„Mindannyian úgy gondoljuk, hogy jól döntöttünk, hiszen csak reményt keltettünk volna a rajongókba, akik pont eléggé csalódottak. Így, hogy egy évvel későbbre halasztottuk a koncertet, van időnk, és reméljük, hogy addigra nagyon sok minden meg fog változni. Akkor majd tiszta szívvel fogjuk várni a velünk együtt jelenlévő tízezer embert” – mesélte az énekesnő, majd elárulta, komoly szabályok vonatkoztak a Neoton500 koncertsorozatra.

„Két orvos barátunk is jelen volt, egy sebészprofesszor és a felesége, mérték az emberek hőmérsékletét, megadtunk mindent, ami a biztonságot egy kicsit megerősíthette a résztvevőkben. A kapuban elmondták a rendezők a szabályokat, mindenkinek le kellett ülni, lehetőleg egymástól távolabb. Nagyon klassz volt és a koncert is szépre sikeredett. Mi is tartjuk a távolságot, mindent megteszünk, hogy magunkat óvjuk. Próbáltam a rajongókat bátorítani, fontos, hogy ezt a néhány hónapot átvészeljük, hogy majd teljes erővel újra tudjuk kezdeni a szórakoztatást.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT