Czippán Anett elárulta, mit mondott a kisfiának a fogantatásról

2017.09.04. Rivalda

Czippán Anett elárulta, mit mondott a kisfiának a fogantatásról

Hamarosan világra hozza második gyermekét a  FEM3 Cafe és a Ripost Magazin műsorvezetője. A nagy eseményre lelkesen készül a kisfiával és a második gyermeke apjával.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

- Az orvosok számításai szerint novemberben adsz életet a második gyermekednek, vagyis már a harmadik trimeszterben jársz. Hogy viseled az áldott állapotot?

Egyre türelmetlenebb vagyok, mert már nagyon szeretném a kezemben tartani, és a nagyobbik fiam, Olivér is naponta kérdezgeti, hogy mikor születik már meg a testvére. Az egész család várakozik.

Olivért bevonjátok az előkészületekbe?

Teljes mértékben! Mindenben részt vesz, és sokszor eleve ő mondja meg, hogy szerinte mit kellene még vásárolnunk, és miket szeretne majd játszani a tesójával.

Azt hogy magyaráztátok meg neki, hogy hogyan fogan a kisbaba?

Nem mentünk nagyon bele a részletekbe. Elég annyit tudnia, hogy ha egy férfi és egy nő nagyon szereti egymást, akkor gyermekük születhet. A fogantatás mikéntjénél sokkal jobban érdekli, hogy hogyan fejlődik magzat az anyaméhen belül. Mikor melyik testrész alakul ki.

Mennyire partner mindebben az apuka?

Abszolút. Mindenre odafigyel. Simogatja és puszilgatja a hasamat és sokat beszél a babához. Észrevettük, hogy amikor ő fogja meg a hasamat, megnyugszik a baba. El is döntöttem, hogy ha a gyermekünk megszületett, az apa lesz az altató.

Sok kismama panaszkodik az áldott állapot utolsó harmadában az állandó hangulatváltozásaira.

Eddig intenzíven váltogatták egymást a sírós és a nevetős korszakok, de mostanra ez kiegyenlítődött. Annyi megmaradt, hogy sok mindenen meghatódom, de ez talán nem csak a terhességemmel magyarázható, hanem eleve azzal, hogy anya vagyok. Mióta Olivér része az életemnek, egy pillanat alatt képes vagyok meghatódni a gyerekeket érintő témákon. Nem csak a tragédiákon. Elég, ha meghallom, hogy egy kisgyermek ügyesen énekel vagy mond valami kedveset.

A héten becsengettek az iskolákban. Olivér mit tud erről?

Még egy évet óvodába jár, és ennek kifejezetten örülök. Így egyszerre csak egy nagy változást kell feldolgoznia, mégpedig azt, hogy bővül a család. Az iskolakezdés gondolatával ráér jövőre megbirkózni.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT