Damu Roland: Megszakad a szívem, hogy nem láthatom a gyermekemet!

AC News 2017.01.20. Rivalda

Damu Roland: Megszakad a szívem, hogy nem láthatom a gyermekemet!

Csúnya háború indult Damu Roland és felesége között. Már nemcsak a gyámhatóságnál, hanem a rendőrségnél is külön bűnügyi aktája van az esetnek, hiszen kiskorú veszélyeztetése miatt indult nyomozás. A színész, most az AcNews-nak mesélte el az ő szemszögéből a teljes igazságot.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Tegnap több cikk is napvilágot látott, miszerint Damu Roland lányának gyámja azt nyilatkozta, hogy az apa nem látogatja gyermekét és rendőröket küldött rájuk. Most felhívtuk a színészt is, hogy elmondja az ő szemszögéből történteket.

„A kislányom, tavaly április 9-én született, hét hónaposan. Azért volt koraszülött, mert a feleségem, Damu Edina végig itta a terhességét. Naponta egy liter töményet fogyasztott el, és három doboz cigit szívott mellé. Ököllel ütötte-verte a hasát. Az orvosok egy idő után úgy döntöttek, hogy beindítják a szülést császármetszéssel, mielőtt felszívódik még több alkohol. Ez a Szent János kórházban történt. Ekkor én még színészházban laktam, és a házirend szerint, kisgyereket oda nem lehet bevinni. Edina folyamatosan kórházban volt, pszichiátriai kezelésre szorult, és két rossz dolog közül kellett választanom. Vagy a sógornőmhöz kerül, vagy pedig állami gondozásba”- kezdte történetét az AcNews-nak Damu Roland.

„Teltek- múltak a hónapok, és láttam, hogy nem stimmel valami. Például az, hogy az anyósom a sógornőmhöz költözött, és egy szobában lakott a kislányommal. Egy ideig szemet hunytam efelett. De az életem idővel rendeződött, nagyon sok előadásom van, most is Székesfehérváron vagyok, és pár óra múlva az Egri csillagokban játszok egy főszerepet. Ezen kívül még próbálok két darabot és napi rendszerességgel szinkronizálok. Nem igaz, hogy nincs jövedelmem, ezen kívül van egy állandó élettársam, akivel boldogan élünk együtt”- folytatta a színész.

„Volt olyan, hogy a feleségem öt hónapig nem látogatta a kislányt. Én tavaly február 8-án költöztem el otthonról. Maja április 9-én született. A feleségem azóta sem dolgozik, jelenleg is a Jahn Ferenc Kórház addiktológiáján fekszik. Folyamatos kezelésre szorul, mert ön- és közveszélyes. Pszichiátriai osztályon már nem fogadják. Tavaly, 2016. december 26-án elmentem Majáért, hogy elvigyem őt a nagynénémhez. Amíg én lifttel felmentem, addig az anyósom, rafinált módon gyalog lement a lépcsőházba, és a taxi mellett álló élettársamat, és a húgomat elkezdte mindenfélének lehordani. Bűzlött az alkoholtól… A taxis szállt ki (aki egyébként jön majd tanúként is a rendőrségre), hogy csitítsa a kedélyeket. Olyan részeg volt Edina anyja, hogy nem ismerte fel még a húgomat sem, akivel többször is találkozott. Ha egy 70 éves nő atomrészegen üvöltözik az utcán, bele sem merek gondolni, mit művelhet a négy fal között. Ezek után, mivel a két ünnep között nem dolgozott a gyámhivatal, január 2-án megtettem a 15. kerületi gyámhivatalnál a feljelentést, kiskorú veszélyeztetése miatt, és azonnal kértem, hogy szüntessék meg az ideiglenes gyámságot, és helyezzék hozzám a kislányomat. Folyamatban van a rendőrségi eljárás is, és nem igaz, hogy megszüntették. Idáig még csak a tanúkat sem hallgatták meg”- fejtette ki az aggódó apa.

„Maja után, minden hónapban 30-40 ezer forint gyermektartást fizettem. Való igaz, hogy a kislányomat nem láttam december 26-a óta, de ennek egyetlen oka van csak. Nem megyek oda, mert a rendőrhölgy is figyelmeztetett, hogy amíg le nem zárul ez az ügy, nem lenne jó, ha megjelennék ott. Nem tudni, mivel provokálnának. A kislányom előtt nem akarom, hogy veszekedés legyen és gusztustalan szavak hangozzanak el. Mi van, ha kitalálnak valamit ellenem? Ezért kerülöm el a találkozást, de közben megszakad a szívem, hogy nem láthatom a gyermekemet! Nem merek odamenni, mert tudom milyen kiszolgáltatott helyzetben lennék. Egy 70, és a 40 éves alkoholista nő nekem támadna, és lehordanának mindennek. Vajon miért nyilatkoztak ők ketten a lapoknak? Hát pénzért, de semmi baj, be fogom őket is beperelni. Aljas hazugság minden, amit állítanak. Hamarosan ki fog jönni hozzám is a gyámhivatal, hogy környezettanulmányt végezzen ott, ahol most élek. Ha törik, ha szakad, a kislányom hozzám fog kerülni!”- mondta határozottan Roland.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)