Détár Enikő: Büszke vagyok a fiamra!

Pataki József 2020.07.24. Rivalda

Détár Enikő: Büszke vagyok a fiamra!

Elképesztő bátorságról tett tanúbizonyságot Détár Enikő és Rékasi Károly fia, Zsigmond, amikor egy csapat lány védelmére kelt, és elkergette a részeg zaklatójukat.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Rékasi Zsigmond már többször is bebizonyította, hogy mennyire érzékeny a társadalmi problémákra. Nemrégiben egy mozgalmat indított társaival MAME (Magyarország Megmentelek) névvel, melynek leírása szerint hosszú távú célja a leszakadt magyar társadalmi rétegek felzárkóztatása, és azok segítése.

Az oldalukra nemrég egy videó is felkerült, melyben jól látszik, ahogy egy részeg férfi több lányt is zaklat a villamoson. Zsigmond és társai ekkor léptek közbe.

„Tegnap éjszaka teljesítettük első őrszolgálatunkat, ami határozott sikerrel zárult. Több fenyegetőző, zaklató gettóst is sikerült leállítanunk, megfékeznünk a további jogsértéstől. Ebben a videóban látható az egyik esetünk, ami bizonyítja, milyen helyzetek zajlanak minden éjszaka, és mennyire szükség van a mi szervezetünkre. Természetesen jövő héten is kint leszünk, és vigyázunk azokra, akik nem tudják megvédeni magukat” – olvasható a videó leírásában, melyet alább megtekinthetnek.

(FIGYELEM! A videóban trágár beszéd hangzik el +18)

Jól látszik ebből, hogy Zsigmond, kiváló nevelésben részesült, és idejekorán megtanították arra a szülei, hogy igenis segíteni kell a bajba jutott embertársainkon. Édesanyja, Détár Enikő pedig abszolút támogatja csemetéjét.

„Büszke vagyok a fiamra! Támogatom, hogy ilyen szabályos szervezetben van benne, és örülök annak, hogy többen követik a példáját. Ő nagykorú, így nem szólok bele az életébe, de örülök, hogy jó irányba halad, és tegnap egy jó egyetemre is felvételt nyert. Sokan elmennek a bajbajutottak mellett az utcán. Ez azért van, mert ha már segítesz, felhívod a rendőrséget, vagy a mentőket, további bonyodalmakat okozhat az életedben, beidéznek tanúnak stb. Ha segítesz, felelősséget vállalsz. Zsigmond pedig minden tettéért felelősséget vállal” – mondta az AcNewsnak Détár Enikő.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT