Dr. Bense Tamás: Órákon belül Magyarországon lesz a koronavírus! - A magyar hírességek lemondták külföldi útjukat

2020.02.27. Rivalda

Dr. Bense Tamás: Órákon belül Magyarországon lesz a koronavírus! - A magyar hírességek lemondták külföldi útjukat

Bár hazánkban nincs még koronavírusos beteg, fel kell készülni a járványra az AcNews szakértője szerint. Dr. Bense Tamás főorvos azt mondja, már csak pár óra és Magyarországra is betör a fertőzés, ami miatt fokozott elővigyázatosságra int mindenkit! Miközben a kiindulási kínai területeken csökken az új megbetegedések száma, addig Európában egyre több a fertőzött, több ezren vannak karanténban. Az olaszországi járvány miatt időközben a Wizzair törli itáliai járatait, és egymás után mondják vissza külföldi útjukat a magyar sztárok.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Sebestyén Balázs: A koronavírus már itt van, ne legyünk naivak!

A népszerű műsorvezető kollégáival a Rádió1 reggeli műsorában beszéltek a vírus terjedéséről. Félti a családját, és a betegség miatt kialakult kényszerintézkedésektől is.

„Mi se utazunk el áprilisban, de nem azért, mert félek, hogy ott lehet valami baj, hanem azért, mert mi van akkor, ha az országot lezárják” – mondta élő adásban a sztárapuka. „Ez nem fog csitulni. Most spriccel szét a világon, most jön Európa… A koronavírus itt van, ez egészen biztos. Ne legyünk naivak. Napokon belül felfedezik az első beteget, azt elkülönítik, aztán a másodikat és a harmadikat.”

Balázs nem szeretne pánikot kelteni, mint ahogy Rákóczi Feri sem, de mindkettőjük szerint a megelőzés a legfontosabb.

„Mi már lezártuk a két ház közötti utat. Egyikünk sem megy át anyámhoz. Ő nyolcvan év feletti. Mi lehet, hogy könnyedén átlépünk a víruson, de ő veszélyeztetett.”

 

Caramelék vonakodnak

Az énekes Maldív-szigeteki úttal lepte meg feleségét karácsonykor, március elején indulnának. Szilágyi Szilvia követőitől kért tanácsot, lemondják-e a család téli nyaralását.

„Kíváncsi voltam a véleményetekre, főleg azokéra, akik mostanában utaztak a Maldív-szigetekre vagy afelé. Érdekelne, hogy ti utaznátok most, repülnétek-e, avagy mondjuk le? Mert most ez van, el kell döntenünk, és igazából nem érintjük Ázsiát, de mégis olyan félelmetes nekem ez az egész…” – mondta az Instagramon élő videójában a sztáranyuka.

 

A Tankcsapda tagjai is aggódnak

Az ausztriai Innsbruckban lépne fel szombaton az Europa Tour 2020 turnéjának nyitányaként a Tankcsapda, éppen ott, ahol az első két osztrák beteget regisztrálták.

„Jelen pillanatban percről percre követjük és kapjuk a városról és a tartományról érkező híreket, illetve mi is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal és figyelemmel kísérjük az osztrák és a magyar hatóságok intézkedéseit is. Éppen ezért nem szeretnénk sem elkapkodott, sem pedig felelőtlen döntést hozni a koncert megtartását illetően… azon vagyunk, hogy a legjobb döntést hozzuk meg, ami mindenkinek, nektek, a stábnak és a zenekarnak a legjobb és a legbiztonságosabb.”

 

Baukó Éva maszkot húzott

A modell nemrég bejelentette, hogy hosszabb időre elhagyja az országot, és külföldön próbál szerencsét. Nos, ez a nap nemrég el is érkezett. A korábbi villatársával, Zsófival - aki, sztriptíztáncosként kereste a kenyerét - repülőre szálltak és a tengerentúlra vették az irányt. Bár a döntésük kissé veszélyesre sikerült, hiszen épp Los Angelesbe mentek, ahol több koronavírusos fertőzést is bejelentettek. Azt meg kell hagyni, a két lány elég bevállalós...

 

Som-Balogh Edina nem viszi most óvodába kisfiát

A sztáranyuka tudatos szülő, mindent elkövet, hogy családját megóvja a fertőző betegségektől. Jelenleg sem hordja egészséges kisfiát az óvodába.

„Három hete a fiam miatt itthon vagyunk, nem jár óvodába. Azért döntöttünk így, mert van a családban olyan beteg, akinek nagyon nem hiányozna bármilyen vírusos-fertőzéses betegség. A pánik teljesen jogos, a szülők sajnos beviszik a náthás-köhögős gyereküket mondván, hogy semmi baja. Pedig minden gyerek, akinek folyik az orra, vagy köhög, egyben fertőz is. A koronavírust komolyan kell vennünk, és azt mondom, nem kell szégyellni maszkban járni. És ha ez a pánikkeltés kell ahhoz, hogy végre észhez térjünk, és tudatosan próbáljuk magunkat óvni a fertőző betegségektől, akkor nem baj, még ha kicsit túlzás is lenne. Meg kell tanulnunk folyamatosan tisztán tartani a kezünket, és bele kell ezt nevelni a gyerekeinkbe is. Szükség van arra, hogy mindent betárazzunk a háztartásba, hiszen várható, hogy előbb-utóbb nálunk is felüti a fejét a vírus, ami magával hozza, hogy lesznek olyan helyek, amik karantén alá kerülnek.”

 

Dr. Bense Tamás: A kézmosás életet menthet!

A főorvos az AcNewsnak kijelentette, pár óra és Magyarországra érkezik a koronavírus. Óvatosságra int, és arra is egyben, hogy nem kell pánikolni.

„Önfegyelemre és óvatosságra lesz szükség, amikor megérkezik a vírus hazánkba” – magyarázta lapunknak Dr. Bense Tamás. „Lehetőség szerint kerülni kell az olyan helyeket, ahol tömeg van, nem kell szégyellni felvenni a maszkot, és ami szinte a legfontosabb, a rendszeres kézmosás, kézfertőtlenítés életet menthet. Akik a fertőzött területekről érkeznek, legyen bennük annyi önérzet, hogy önkéntes, kéthetes karanténba vonulnak, és ha nem érzik jól magukat, akkor jelentkeznek tesztre. Nem kell pánikolni, mert ez a vírus hasonló az influenzához, az erős szervezet simán túllép rajta. Az idős, legyengült emberekre kell nagyon vigyázni, onnan szedi az áldozatait.”

 

Egyre több az európai beteg

Az Egészségügyi Világszervezet - WHO - szerdai összesítése szerint az előző nap, kedden fordult elő első alkalommal, hogy több új fertőzést jelentettek Kínán kívülről, mint Kínában. Az ázsiai országban 411 új fertőzöttet találtak, a világ többi országát együttvéve pedig 427 új esetet regisztráltak.

Bécsben diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést – jelentette be csütörtök délelőtt Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter.

Mint az AcNews megírta: Olaszországban, Lombardiában van a gócpont, heten meghaltak a vírus okozta fertőzésben, míg mintegy száz embert még vizsgálnak. A járványveszély miatt több iskolát bezártak, és sokan karanténban vannak. Romániában kényszerintézkedéseket vezettek be. A bukaresti egészségügyi hatóságok szerda délutáni közlése szerint országszerte 69 embert helyeztek karanténba, 4418-at pedig otthonában szigeteltek el, miután olyan országokból tértek vissza Romániába, ahol már megjelent a koronavírus-fertőzés. De már Dániában, Észtországban, Litvániában is megjelent a vírus.

 

Egyre több az üres polc a boltokban

Már a hazai boltokban is érzékelhető a pánik: megkezdődött a tartós élelmiszerek felvásárlás. Az emberek elsősorban a különféle tartós élelmiszereket keresik. A legjobban a liszt, a rizs, a száraztészta, a keksz, a chips és a konzerv fogy – csupa olyasmi, amelyekkel egy esetleges – akár hosszú ideig tartó – karantén esetén is biztosítani lehet egy család étkezését.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT