Egy éve hunyt el Orbán Józsi – Könnyek között emlékezett meg barátjáról Benkő László

Soltész Mónika 2019.07.30. Rivalda

Egy éve hunyt el Orbán Józsi – Könnyek között emlékezett meg barátjáról Benkő László

Napra pontosan egy évvel ezelőtt hunyta le örökre szemét Orbán Józsi. Az AcNews Benkő Lászlóval emlékezett meg a 100 Folk Celsius zenészéről. Elárulta, nincs olyan nap, hogy ne gondolna barátjára, hiszen az év összes napján elmegy a templom előtt, ahol búcsút vettek az énekestől. Az Omega zenekar billentyűse mindvégig bízott kollégája felépülésében.
 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Orbán Józsi kemény harcot vívott, rosszindulatú tüdődaganatával igyekezett megküzdeni. Halálát megelőzően annyira legyengült, hogy barátai úgy látták jobbnak, orvosi segítséget kérnek a zenész felépüléséhez. Azonban Józsi szinte teljesen feladta a harcot, nem evett, és mély depresszióba esett. Ugyan pár nap múlva hazaengedték a kórházból, de ismét bekerült, ahol végleg feladta a küzdelmet, és 2018. július 30-a hajnalban örökre lehunyta a szemét.

Benkő László és fia, Balázs mindent elkövettek barátjukért, ám hiába. Az Omega zenészével emlékeztünk meg a 100 Folk Celsius frontemberéről.

„Szeretnénk megemlékezni barátunk halálának egy éves évfordulójáról, már intézik, de a részletekről most még nem tudok beszámolni – kezdte lapunknak Benkő László. – Teljesen megdöbbentett, hogy már elszaladt egy év. Minden nap elmegyek a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom mellett, ahol búcsúztattuk őt. Egész egyszerűen nem tudom a gondolatot kikerülni, oda vonzza az ember tekintetét, és nem hittem volna, hogy ilyen hatást gyakorol majd rám maga a templom látványa. Ha akarnék sem tudnék nem gondolni rá. Amikor kiderült a betegsége, idővel tudható volt, hogy mi lesz a vége. Mégis sokként ért, amikor bekövetkezett a halála” – tette hozzá az Omega zenésze, majd elárulta; mindvégig reménykedett barátja felépülésében.

„Az embernek mindig vannak titkos vágyai, hogy vissza lehet jönni egy ilyen kemény harcból. Én nem taglaltam, és nem is gondolkodtam azon igazán, hogy milyen százalékban jön vagy nem jön be. De drukkoltam, hogy talpra álljon” – mondta Benkő, akinek szintén szembe kellett néznie a gyilkos kórral. Lacinak sikerült legyőznie betegségét, mégsem gyakorolt emiatt nyomást barátjára.

„Nem vagyok egy erőszakos típus, nem akartam folyton az én példámmal előhozakodni. Barátként mindent megbeszéltünk, természetesen gyakran szóba hoztuk a betegségünket is, de valahogy mindig a szomorkás beszélgetés, viccessé vált. Végül pedig jól kiröhögtük és kidumáltuk magunkat – folytatta Laci – Rengeteg közös élményem van Józsival. Ő egy nagyon szeretetreméltó és egy végtelen vidám, az életet imádó fickó volt. Különböző szakaszaink voltak az életünkben. Volt, amikor minden nap találkoztunk, és ez természetes volt számunkra. Mindig úgy búcsúztunk el, tudtuk, pár óra és újra látjuk egymást. De az élet visz tovább, gyakran más irányba, és volt, hogy csak hetente vagy havonta futottunk össze. Mégis mindent tudtunk a másikról. Nagyszerű érzés volt, amikor fél év után, egy öleléssel, egy puszival és egy jó beköszönő mondattal minden ott folytatódott, ahol abbahagytuk. Nálunk ez így volt” – mondta elérzékenyülve lapunknak az billentyűs, aki egy évvel ezelőtt sírva búcsúzott barátjától.

„Nem szégyen a sírás, én is sok könnycseppet ejtettem Józsiért. Amikor a búcsúztatóján zongoráztunk, rettenetesen megrendített. Furcsa, mert egyik oldalról tudomásul veszed, hogy nincs, a másikról pedig nem vagy képes elhinni a történteket” – zárta a beszélgetést Benkő László.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)