Egy évvel ezelőtt hunyt el Paudits Béla – Barátai máig nem tudják, hová temették el

Soltész Mónika 2019.06.13. Rivalda

Egy évvel ezelőtt hunyt el Paudits Béla – Barátai máig nem tudják, hová temették el

Ma egy évvel ezelőtt, 68 évesen, kórházi ágyán adta fel a küzdelmet Paudits Béla. A Jászai Mari-díj sokat segített volna az életminőségén, ám túl későn érkezett. Barátait, Horváth Gyöngyit és Lajsz Andrást kerestük meg az egy éves évforduló alkalmából, akik megdöbbentő dolgokról meséltek az AcNewsnak.  
 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Lajsz András jó barátja volt Paudits Bélának, többféle módon akart neki segíteni. De a nagybeteg művész egy idő után nem hagyta. A Guiness-rekorder mixer szerint Paudits a Kossuth-díjtól várta a megváltást, amit viszont sosem kapott meg.

„Egy elképesztően tehetséges művész volt, tiszteltem” – kezdte az AcNewsnak Lajsz András.

„Barátok lettünk, próbáltam is minden létező módon segíteni neki… Nagy fájdalmam, hogy a szakma és a közeli ismerősei is elfordultak tőle, amikor már bajban volt, beteg lett. A mellőzöttség komorrá, elutasítóvá tette. Egy kicsivel több szeretet is megmenthette volna! Ő egyébként nagyon vágyott a Kossuth-díjra, attól várta a megváltást. Mert az azzal járó elismerés lelkileg, és anyagilag is helyrerázta volna. Nem másoktól akart „könyöradományt” elfogadni. Az embereket még a halála sem érdekelte, amikor szerveztem egy amolyan búcsúztatót, senki nem jött el… Én igyekszem ápolni az emlékét, most szombaton is tartunk egy Paudits emlékkoncertet, amit minden évben megismétlünk majd!” - mesélte a sztármixer, aki barátja halálának évfordulóján szeretett volna kimenni a sírjához, de nem tudta megtenni.

Tavaly, a búcsúztatása kapcsán több hír is napvilágot látott. A legutolsó információk szerint a budapesti szertartás után édesanyja mellé, Ozorán temették el a művészt. Bár ezt azóta sem erősítette meg senki, de tény, hogy Paudits még életében többször beszélt erről az óhajáról.

„Tavaly volt a Farkasréti temetőben egy búcsúztató. Hiába próbáltuk megtudni hol lesz a végső nyughelye, sosem kaptunk rá választ, pedig többen szerettünk volna elmenni a temetésre leróni a kegyeletünket… De így nem tudtunk, ezért most is majd otthon gyújtok egy gyertyát” – tette hozzá Lajsz.

Megkerestük Horváth Gyöngyit is, aki több évtizedes barátságban állt Paudits Bélával. A Nagymező utcai, legendás Piaf bár hozta őket össze, amit a színész feleségével működtetett eleinte. A klub akkor zárt be, amikor Marcsi három évvel ezelőtt váratlanul elhunyt. Rá két évre pedig egykori férje is követte őt.

„Máig szívem teljes szeretetével gondolok Marikára és Bélára. 26 évet töltöttem el a Piafban, sok mindent köszönhetek nekik, és annak az időszaknak. Rengeteg szép emlék köt oda engem. Bélával kölcsönösen felnéztünk egymásra szakmailag, tiszteltem őt, mint ahogy ő is engem. Utoljára pár évvel ezelőtt találkoztam vele, sajnos már akkor is rendkívül rossz állapotban volt. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy ezt követően ilyen hamar ő is elmegy. A díj későn érkezett, ő már sokkal korábban feladta az élettel szembeni küzdelmét, mert rengeteget szenvedett egész élete során” – mondta lapunknak Horváth Gyöngyi.

„Én már ki akartam maradni a halála körüli eseményekből. A temetésén sem vettem részt. Nem tudom pontosan, de úgy gondolom, Bélát az édesanyja mellé temették el” – zárta a beszélgetést az énekesnő.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT