Egy percre sem hagyják egyedül Pécsi Ildikót

Pataki József 2020.07.13. Rivalda

Egy percre sem hagyják egyedül Pécsi Ildikót

Lapunk megtudta; Pécsi Ildikó már felkészült rá, hogy szeretett férje nem fogja elhagyni a kórházat. A művésznőben most a családja, és közeli barátai tartják a lelket. Egy percre sem hagyják őt egyedül.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Tegnap érkezett a sajnálatos hír: Pécsi Ildikó férje, Szűcs Lajos, az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja, 76 éves korában elhunyt. A férfi mindvégig hősiesen küzdött daganatos betegségével, legutóbb két hete került kórházba. Az utolsó napjaiban már nem engedte, hogy bárki is látogassa, mert nem akarta, hogy betegen, legyengülten emlékezzenek majd rá. Feleségét is óvta az utolsó percig, és nem szerette volna, hogy ilyen állapotban lássa.

Lapunk felkereste Pécsi Ildikót, hogy részvétet nyilvánítson, de a telefonját L. Péterfi Csaba, egy hozzá közel álló barát vette fel. A férfi elmondta; megbízták pár napra azzal, hogy a művésznő hívásait kezelje, mert Ildikó nem tud egyelőre nyilatkozni. Megtudtuk, a körülményekhez képest jól van, de a veszteség, ahogy az lenni szokott, nagyon megrendítette.

„A körülményekhez képest jól van. Számított rá és felkészült arra, hogy Lajos esetleg már nem fog kijönni a kórházból. Most a családtagjaival, és a hozzá közel álló barátaival van. Egy percre sem hagyják egyedül őt, hogy ne forduljon rosszabbra az állapota. Tartják benne a lelket” – mondta az AcNewsnak a férfi.

Szűcs Lajos annak idején az Aranyember című filmben látta meg a fiatal Ildikót, és azonnal beleszeretett. Később személyesen is találkoztak, és 50 évig el sem engedték egymás kezét.

Tavaly decemberben a legendás focista születésnapja alkalmából készített interjút a művésznővel az AcNews.

„Nagyon szeretnek bennünket. Akármerre megyünk, mindenhol érezzük a felénk irányuló kedvességet, együttérzést. De az elmúlt években történtek miatt csak egyre betegebbek leszünk, nem akarjuk már, hogy írjanak rólunk. A papa sem akar nyilatkozni, mert bármit mondunk, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Jó lenne már egyszer arról beszámolni, hogy jól vagyunk, és minden a legnagyobb rendben van velünk és az egészségünkkel, és túléltük a világ gondját. Nem akarok senkinek sem reklámot csinálni” – mondta akkor lapunknak könnyeivel küszködve a művésznő, akinek férje hosszú hónapokat töltött az elmúlt időszakban betegsége miatt a kórházban.

„Hazahozhattam a papát már a kórházból, meggyőztem őket, hogy jobb így, és még ebben az állapotában is, amiben tud, segít nekem. Rajta kívül a Jóistenre számíthatok még” – fűzte hozzá Ildikó, aki januárban ünnepelte ötvenedik házassági évfordulóját férjével.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT