Egyre bátrabban élnek vissza a magyar hírességek nevével - Csalók okoznak anyagi és erkölcsi kárt a sztároknak és rajongóiknak

Dózsa Gabriella 2019.12.27. Rivalda

Egyre bátrabban élnek vissza a magyar hírességek nevével - Csalók okoznak anyagi és erkölcsi kárt a sztároknak és rajongóiknak

A világsztárok már évtizedek óta harcolnak azokkal a csalókkal, akik a nevükkel és arcképükkel hirdetnek valamilyen terméket, vagy más módon visszaélnek vele. De már itthon is egyre több híresség járt pórul. Voltak, akik rendőri feljelentést is tettek. Színészek, zenészek, énekesek, celebek, a csalók számára mindegy, csak minél ismertebb legyen az „áldozat”. Mert minél több a rajongója, követője a hírességnek, annál nagyobb bevételre, nézettségre tesznek szert a károkozók, akiket az internet világában egyre nehezebb elkapni…

 

 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Személyiség-tolvaj ismerkedett Vasvári Vivien nevében

Teljesen ledöbbent a luxusfeleség, amikor megtudta, hogy fotójával és személyével vernek át férfiakat egy társkeresőn.

„Megdöbbentem, és nagyon kiborultam, amikor egy ismerősöm átküldte a társkereső oldalas álprofilról készült fotókat” - nyilatkozta akkor a Blikknek Vasvári Vivien. „Valaki letöltötte a képeimet a közösségi oldalamról, azokat használta, de annyira amatőr volt, hogy még az életkoromat sem írta jól… Nem tudom, mire jó ez, de borzalmas, ha valaki erre vetemedik. Így akar pasizni, vagy engem akar rossz helyzetbe hozni? Nem tudom, ilyenkor mit tudnék tenni, így szeretném arra kérni azokat, akik használják ezt a társkereső alkalmazást, ha látják a képeimet, jelentsék a kezelőnek a csalást.”

 

Sváby András jogi útra terelte az átverést

Kamuhirdetésekkel, a televíziós nevét és arcát felhasználva vertek át cukorbetegeket. Oknyomozó riport formájába burkolt gyógyszerreklám, egy engedély nélküli szer megvásárlásával kínál gyors és végleges gyógyulást a cukorbetegeknek. A népszerű riporter azóta minden lehetséges fórumon figyelmezteti az embereket a csalásra. A bűnözők nem csak az ő nevével, de az ATV imázsával is visszaéltek.

„Nem nyugszom, amíg ezek az emberek börtönbe nem kerülnek!” – mondta a Blikknek a műsorvezető. „Rajtam kívül a műsort, és egy jó nevű endokrinológust is belerángattak a csalásba…”

 

Fenyő Miklós és Szikora Róbert nevével koncertet hirdettek

Mindkét énekes a közösségi oldalán tájékoztatta rajongóit, hogy hiába a kiplakátozott esemény, arról egyikük sem tud. De a jegyárusítás már elkezdődött, a két zenész neve sokakat bevonzott. Mindketten nagyon kiakadtak, hogy a nevükkel csalnak ki pénzt emberektől.

"Sajnálatos módon ismét belefutottunk egy helyzetbe, ami miatt nekünk kell magyarázkodni” - írta Facebook oldalán Fenyő Miklós. „A szombathelyi Agora Kulturális Központba, november 17-re meghirdetett „Két legenda egy színpadon" című Fenyő és Szikora koncert (melynek már a címe is megtévesztő, hiszen nem egyszerre lett volna a színpadon Szikora Róbert és Fenyő Miklós) úgy került publikálásra, hogy a két szereplő közül egyiknek sem volt szerződése az eseményre. Miután ennek ellenére reklámozták, elküldtünk egy szerződést az állítólagos szervezőnek, de az aláírva soha nem érkezett vissza. Azóta próbáljuk elérni telefonon a megrendelőt, de sem Fenyő Miklós, sem Szikora Róbert menedzsmentjének hívására nem veszi fel a telefont!”

 

Liptai Claudia fényképével fogyiszert reklámoztak

A műsorvezető is sokat szerepelt a médiában látványos fogyásával. Ezt használta ki bizonyos súlycsökkenést, testi átalakulást hirdető cég, akik személyiségi jogot sértve és arcképpel való visszaélés útján reméltek nagy hasznot, és az üzlet be is indult. Liptai Claudia rosszul lett, amikor meglátta mit reklámoznak a nevével.

„A tartalom félrevezető, valótlan, és minden alapot nélkülöző” – mondta korábban a színésznő menedzsmentje a Blikknek. „Ügyfelünk, Liptai Claudia a terméket soha nem próbálta, a hirdetéshez soha nem adta a nevét, képmása használatához nem járult hozzá, az oldallal és az álhirdetővel semmilyen kapcsolatban nem áll! A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével együttműködésben minden jogi lépést megteszünk ennek az arcátlanságnak a rendezésére!”

 

Több híresség is egy kamu weboldal áldozata lett

Hatalmas botrány kerekedett, amikor az egyik álhíreket közlő portál több sztár nevében a nyugdíjasokat alázta. Emiatt a hírességek egymás után kapták a gyalázkodó üzeneteket, miközben ők semmit nem tudtak az egészről. Utólag kellett magyarázkodnia például Nagy Ferónak és Détár Enikőnek is. Utóbbi rendőrségi feljelentést tett.

„Szomorúan vettem tudomásul, hogy egy kamuportál visszaélt a nevemmel. Szeretném tisztázni, hogy soha nem politizáltam, és ezentúl sem fogok!” – nyilatkozta akkor a színésznő. „Elhatárolódok mindentől, ami abban a cikkben szerepelt. Feljelentést tettem, és a többi érintett kollégát is erre buzdítom!”

 

 

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT