Elárulta a hosszú élet titkát a ma 85 éves Bodrogi Gyula - „Akár 120 évig is elélek!”

Soltész Mónika 2019.04.15. Rivalda

Elárulta a hosszú élet titkát a ma 85 éves Bodrogi Gyula - „Akár 120 évig is elélek!”

Bodrogi Gyula ma ünnepli 85. születésnapját. A Nemzet Színésze máig aktívan játszik, ez pedig még jó ideig így is marad, a színész ugyanis képtelen lenne színház nélkül élni. Nem szívesen beszél életkoráról, hiszen jó ideje számon sem tartja az évek múlását. Az AcNews ebből az alkalomból kereste meg a színészt, aki elárulta, a mai nap sem telik mással, mint munkával.
 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Reggel óta, megállás nélkül csörög a telefonja Bodrogi Gyulának. Mint minden évben, a nagy tiszteletben álló színészt ilyenkor pályatársai, barátai, kollégái köszöntik.

„Jól esik, hogy ennyien gondolnak rám. De ez a nap is ugyanolyan, mint a többi. Este megyünk a Nemzeti Színházba, ott egészen biztos készülnek nekem valamilyen meglepetéssel és ünnepséggel” – kezdte lapunknak a Nemzeti Színésze, aki ma már nem szívesen beszél az életkoráról.

„Az évfordulók számomra egyáltalán nem fontosak, pláne egy ilyen nagy számnál. Ezt már kimondani is rossz, mert nem tud vele elszámolni az ember! Mindig úgy rangsoroltam, hogy húszévesen az ember már felnőtt, harmincévesen férfi, negyvenen túl ember, ötven esztendősen bácsi, hatvan után pedig már aggastyán. Utána már nem is számoltam az éveket. Nagyon szívesen elélek akár százhúsz évig is. A kornál ez a legfontosabb!” – tette hozzá Bodrogi Gyula, aki a hosszú élet titkát is elárulta.

„Sokáig kell élni, ahhoz még jól jön az egészség is, és egy viszonylagos jólét. Dolgozni mindenképpen kell. Aki 120 éves korában még mindig dolgozik, az már hosszú életű. Szenes Iván írt egy dalt, ahol elmondja, a hosszú élet titka, a hosszú házasság, mert ez az ember rövid életű már eleve nem lehet” – mondta nevetve a színész, aki még mindig aktívan játszik.

„Délután próbálok, aztán pedig este játszom, de van szabadnapom is, nekem is úgy telnek a napok, mint minden színésznek” – zárta a beszélgetést Bodrogi Gyula, akinek ezúton is kívánunk boldog születésnapot!

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)