Életműdíjat kapott Kovács Kati – Akik a földön élünk, fogjunk össze hát!

2020.04.07. Rivalda

Életműdíjat kapott Kovács Kati – Akik a földön élünk, fogjunk össze hát!

Online videóban jelentették be az idei Fonogram díjazottakat. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekesnő már számtalan elismerésben részesült, de ugyanolyan örömet érez most is. Kovács Kati az AcNewsnak az életműdíjjal kapcsolatban elmondta: ahogy az ember öregszik, egyre jobban értékeli az ilyen elismeréseket.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) által rendezett eseményen 12+1 hazai és 6 külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt 2020-as Fonogram-díjakat, a koronavírus-járvány miatt ezúttal virtuálisan.

„A családom tagjai mindig, így most is jobban örülnek, mint én” – kezdte lapunknak Kovács Kati. „Bennem még le kell ülepednie a dolognak, de persze hatalmas az öröm. Az ember, ahogy öregszik, egyre jobban értékeli ezeket a díjakat, mert tudjuk, hogy előttünk már a múltunk van, hogy egy nagy írót idézzek. S ha már a korról beszélünk. Ha most valaki megkérdezné, hogy ezzel a tapasztalattal, szeretnék-e húszéves lenni díj nélkül, azért nehéz helyzetbe kerülnék. Múltkor viccelődtem valakivel ezzel a díjjal kapcsolatban, hogy hol késett ilyen sokáig, erre mondták, hogy nem kaphattad volna meg korábban, mert most vagy abban a korban, hogy életműdíjat kaphass. Válaszoltam is, hogy ez nagyon kedvesen hangzik, ne biztassatok ennyire.  Most jöttem rá, hogy én mindig mindent annak a szolgálatába állítottam, hogy színpad, koncertek, televízió, újságok, fotózások, kivétel nélkül mindent! Most, hogy meg vagyunk fosztva ezektől az élményektől, most derült ki igazán, hogy mennyire fontos. Mert bevallom, hogy van amikor megyünk koncertezni, úgy érzem, hogy sok, hogy már teher, meg nehéz, most azt mondom, bárcsak újra indulna az egész!”

A művésznő megosztotta velünk az érzéseit a karanténnal kapcsolatban is.

„Az az igazság, eddig nagyon jól megvoltam. Az, hogy itt vagyok a párommal összezárva, nagyon érdekes tapasztalás, csak kiderült, hogy nagyon jól döntöttünk mi ezelőtt negyed évszázaddal, mert nagyon jól elviseljük egymást. Mi állandóan utazunk, az állandó rendetlenség szórakoztató dolog, de mégis csak az volt, hogy bármikor bemehettünk enni valamit, most ettől is meg vagyunk fosztva. Féltenek a családtagjaim, megcsinálnak mindent, de az is a szabadsághoz tartozott, hogy azt vettem, amit akarok, akkor és ott, ahol akarok. Hiányoznak az olyan apró dolgok is, mint az emberi érintkezés, megölelni a másikat, megpuszilni. Most ábrándozva nézem a napsütést odakint. Már olyan szívesen mennék, nézném ki a következő fellépő ruhát, hát na, tipikus nő vagyok. Sose gondoltam, hogy egyszer ilyen változást hoz az élet. Úgyhogy a mondás, hogy „Soha se mondd, hogy soha”, az ha valamikor, akkor most beigazolódott. Minden átértékelődik, minden felértékelődik, még egy utcai beszélgetés is. Még az is, hogy az ember bemegy friss kenyeret venni, csak úgy. Mondjuk főzni még így se fogok megtanulni, ahhoz nincs türelmem. Nehéz ez a helyzet mindenkinek. Nekünk művészeknek a közönség olyan, mint egy nagy család. És én türelmetlenül várom, hogy újra találkozzunk, hogy elinduljon az élet újra. Most az egyik dalommal üzenek mindenkinek: Akik a földön élünk, fogjunk össze hát!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT