Életveszélyes helyzetbe került a sivatagban Oszvald Marika

Pataki József 2020.02.20. Rivalda

Életveszélyes helyzetbe került a sivatagban Oszvald Marika

Hazatért a Budapest-Bamako raliról Oszvald Marika, aki az utazásai során többször is életveszélybe került. Mindezek ellenére csodálatos élményekben volt része, melyről lapunknak is beszámolt.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Annak idején mindenki felkapta a fejét, amikor Oszvald Marika kijelentette, hogy idén elindul az egyik legembertpróbálóbb autóversenyen. Sokan kételkedtek is abban, miként fogja ezt véghez vinni, de nem a színésznőről beszélnénk, ha nem csinálta volna meg csakazértis.  Három hetet töltött a sivatagban elképesztő körülmények között és olyan dolgokkal szembesült testközelből, melyeket a legtöbben csak képernyőn látunk. Most, hogy hazatért, az AcNewsnak mesélt élményeiről.

„A félősöknek, és azoknak, akik nem szeretnek vezetni, egyáltalán nem ajánlom ezt a túrát – kezdte jókedvűen a színésznő, miközben már Gödöllőn locsolta a virágait. – Az egész utazás csodálatos volt, még annak ellenére is, hogy nem egyszer veszélyes helyzetbe kerültem. Volt egy alkalom, amikor beragadtunk a sárba, tengerbe hajtottunk, az autó pedig bevizesedett. Szerencsére ott mindenki értett a szereléshez. Olyan is előfordult, hogy szorongtam, hiszen egy vonalon hatalmas szakadékok között navigáltunk. Egy apró hiba is végzetes lett volna, mindennek ellenére egy olyan pillanat sem volt, amikor féltem” – emlékezett vissza, majd hozzátette; egy alkalommal balesetet szenvedtek és árokba borultak, akkor pedig az autó ablakán kellett kimásznia.

Az út persze nem csak a fizikai megpróbáltatásról szól, hanem egyfajta lelki utazásról is. Bár sok helyen elképesztő szegénységgel szembesült, azt vette észre, az emberek mégis boldogok.

„Olyan dolgokat láttam, amikről eddig csak hallottunk, vagy a képernyőn láttunk. A természet helyenként varázslatos volt, máshol pedig szomorú. Iszonyú szeméthegyeket láttam, ahol emberek laktak. Sokszor jobban éltek az általuk tartott állatok, mint ők. Hatalmas volt a szegénység, mégis azt vettem észre, hogy boldogok. Régóta tudom, hogy meg kell becsülni amink van, az ottaniak pedig erre rá is erősítettek. Egyetlen depresszióst sem láttam, hiszen őket nem fertőzte meg a kapzsiság. Egyszerűen csak jól érzik magukat. Bár azt meg kell hagyni, hogy amikor meglátták, hogy ajándékokat vittünk, kissé követelőzőek lettek, de valószínűleg ez is az európaiak hatása” – vonta le a következtetést a művésznő, ezek után pedig kitért arra is, mi volt az első dolga, amikor hazaérkezett.

„Megebédeltem! Hiányzott már az itthoni koszt. Ezek után pedig kipakoltam, ledőltem másfél órára, és rögtön a színház felé vettem az irányt. Érdekes, hogy amikor elindultam, a színházból kilépve pattantam kocsiba, most pedig amikor hazaértem, pár órával később már a színpadon voltam. Persze kicsit fáradt voltam, de sikerült az előadás. Nagyon szívesen újra indulnék a ralin két év múlva, de sajnos nem lehet. Most is nagyon nehéz volt előtte 4 színházzal egyeztetni.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT