Elképesztő! Radics Gigi megelőzte az amerikai slágerlistán Lady Gagát

AC News 2019.01.11. Rivalda

Elképesztő! Radics Gigi megelőzte az amerikai slágerlistán Lady Gagát

Olyan sikert ért el az énekesnő az amerikai slágerlistán, a Billboardon, amit eddig egyetlen magyarnak sem sikerült! Radics Gigi új dala, a Moment az 52. helyen kezdett és már a 18. a sorban, maga mögé utasítva így Lady Gagát, Ariana Grandét és Jennifer Hudsont. Az X-Faktor mentora nagyon boldog a jó fogadtatás miatt, ahogy minden évben, hamarosan újra Amerikába utazik családjával. A billboardos sikerek miatt talán most még izgatottabb a tengeren túli út miatt. Az AcNews-nak boldogan mesélt a csodálatos eredményről. 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

- A Moment című daloddal éppen történelmet írsz az amerikai Billboard listán. Jó helyen kezdtél és egyre csak menetelsz előre. Milyen érzés?

- Nagyon furcsa érzés. Szerencsére van már egy olyan fix kapcsolatrendszerünk Amerikában, amire számíthatok a jövőben. Ők helyiek, ezért ismerik az amerikai piacot, tudják, hogyan kell promotálni, elindítani egy dalt. A Moment is ennek az eredménye lett, így kerülhetett egy helyi kiadóhoz és ezen keresztül az összesített slágerlistára. Ezek a kinti zenész barátaim segítettek ennek a dalnak a megszületésében is és nagyon szurkolnak hétről hétre velünk együtt, segítik a dal előrehaladását. Amikor felhívtak, hogy "képzeld Gigi, a Billboard-on nyit a dalod Ariana Grande, Lady Gaga, Barbara Streisand és Jennifer Hudson új dalai között", na akkor azt hittem elájulok. Ők mind olyan énekesnők, akikre szakmailag nagyon felnézek. Nem is akartam elhinni, hogy ez megtörténik. 52. helyen nyitott a Moment, azóta eltelt 7 hét és csak halad előre, már a 18. a ranglistán. Megtudtam, hogy az amerikai Dj-k játszása és a letöltések alapján alakul ki a rangsor, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Persze itthonról nehezebb átérezni, hogy ez mit is jelent, de én büszke vagyok erre az eredményre és kíváncsian várom, ha ott leszek személyesen, ennek milyen visszhangja lesz. 

- Nemsokára utaztok a családoddal Amerikába, ez a helyezés befolyásolja az utazásodat? Kaptál felkérést vagy egyeztettél találkozót ennek köszönhetően?

- Elsősorban pihenni megyünk a családommal és barátokkal, mivel nagyon húzós volt a tavalyi év, tényleg mindenkire ráfér már. Persze nagyon várjuk, hogy a Moment jó helyezése mit hoz, hiszen fogunk találkozni azokkal a zenészekkel és producerekkel, akik egyengetik a dal útját. 

- Készítesz kint új dalt vagy videót?

- Abban biztos vagyok, hogy jammelni fogunk a kinti zenész barátaimmal, egy-két értékes ötlet születni fog. Valamiért az ottani környezet nagyon inspirál engem zeneileg, valószínűleg eredményes lesz a következő három hónap is, de nem akarok elkiabálni semmit.

- Mit tartasz életed eddigi legnagyobb sikerének?

- Tavaly Quincy Jones születésnapi nagykoncertjére kaptam meghívást a Budapest Sportarénába. Mivel ez bármelyik zenésznek a világban megtisztelő feladat lenne, ezért nagyon hálás vagyok, hogy egy színpadra léphettem a legnagyobb ma élő zenei legendával és olyan énekesekkel, mint Dee Dee Bridgewater vagy Richard Bona. Az is nagyon megtisztelő volt, hogy Quincy privát születésnapján a saját házában egy színpadon, sőt egymást követően énekelhettem Stevie Wonderrel. 

- Nagyon céltudatos vagy és keményen dolgozol egészen fiatal korod óta. A befektetett munka persze meghozta a gyümölcsét, de mit gondolsz, volt bármi, amiről le kellett mondanod vagy háttérbe kellett szorítanod az énekesi karriered miatt?

- Vannak keményebb hetek, hónapok, tényleg van amikor kevesebb idő jut magamra, a családra, barátokra. Ez nagyon nehéz időszak általában, hiszen szükségem van a szeretteim energiájára és a feltöltődésre, hogy működni tudjak, ezért is dolgozom velük évek óta, mert könnyebb támogatni egymást olyanokkal, akikben ezer százalékig megbízom. Aztán mikor túl vagyunk egy-egy nehezebb perióduson, akkor boldog vagyok, hogy ezt is megcsináltuk. Olyankor lazítok kicsit, elmegyek a fodrászomhoz, a kozmetikusomhoz, edzőterembe, délutánonként kávézni a barátokkal és pihenek. Nem hiszem, hogy lemaradtam volna életem során bármiről is, mivel a zene az életem, ha ezzel kapcsolatosan vagyok elfoglalva az azt jelenti, hogy jó úton haladok, azt csinálom amit szeretek. Kislányként sem a játék volt az első, jobban örültem ha egy-egy dalt sikerült még jobban elénekelni, ezért inkább állandóan gyakoroltam. Én abban hiszek, hogy csak kemény munkával ér célt az ember. 

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)