Ennyit örökölnek Klapka gyermekei!

AC News 2017.01.05. Rivalda

Ennyit örökölnek Klapka gyermekei!

Néhány nappal 88. születésnapja után meghalt Klapka György üzletember és koreográfus. A milliárdos Aranyember minden nap reggel 6-tól este 10-ig dolgozott, még hétvégén is. Lapunknak többször is azt mondta, hogy nem bírna meglenni munka nélkül. Magyarország egyik legszorgalmasabb embereként - bevallása szerint,- több mint két milliárd forintot halmozott fel az évek alatt, mely most a gyermekeire száll.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Klapka György egyik utolsó interjújában arról beszélt nekünk, hogy sosem fukarkodott, ha arról volt szó, hogy egy barátjának anyagi segítségre van szüksége. Legutóbb például Nyertes Zsuzsának adott egy jelentős összeget, hogy a színésznő meg tudjon valósítani egy musicalt. Persze volt is miből adnia, hiszen az évek során rengeteg pénzt halmozott fel, amit most, a halála bekövetkeztével a gyermekei között fognak szétosztani.

„A végrendeletemben az áll, hogy négy gyermekem között egyenlő részben osztom szét a hagyatékom. Körülbelül 400 millió jut nekik fejenként. Koltay Maritól született fiam, Gyuri már megkapta a részét, így ő nem szerepel ebben a dokumentumban. Most, hogy a nejem letette a parasztvizsgáját, a dióültetvényt az ő nevére iratom”- nyilatkozta korábban egy interjújában Klapka György, aki mindig is sajnálta, hogy a gyermekei luxusba születtek és így sosem tudnak majd olyan szorgosan dolgozni, mint az édesapjuk.

„Igazság szerint semmin sem változtatnék az életemben, mindent ugyanígy csinálnék. Csak az anyagi részét sajnálom nagyon, már ami a gyerekeimet illeti. Azt, hogy luxusba születtek, luxusban élnek, és luxusban is fognak talán meghalni. Amit tőlem örökölnek, az elég lesz nekik egy életre, így nem tanulnak meg teljesen a saját lábukra állni. Azt is sajnálom, hogy nem annyira szorgalmasak, mint én. Persze azért ők is nagyokat alkotnak! Van egy biológus lányom, egy másik, aki japánul is perfektül beszél, a fiam pedig telekommunikációs nagykutya”- mondta több mint két évvel ezelőtt büszkén az Aranyember.

Klapka György persze már az utóbbi időkben fáradtnak érezte magát, ám a munkát még akkor sem hagyta abba, hiszen csak volt jól, ha dolgozhatott.

„Érzem már magamon az idő rozsdás vaskerekét. Ha egyszer meghalok, nem gondolom azt, hogy a mennybe fogok szállni. Por és hamu vagyunk, és egyszer megszűnünk létezni. Megszületünk, élünk és meghalunk. Ez a világ rendje, de én már megbékéltem ezzel”- mondta az AcNews-nak adott utolsó interjújában Klapka György.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT