Erdei Zsolt: Hiányzott, hogy nem tudtunk kettesben lenni Rékával

Soltész Mónika 2020.10.09. Rivalda

Erdei Zsolt: Hiányzott, hogy nem tudtunk kettesben lenni Rékával

Erdei Zsolt számára máig nagyon fontos az ökölvívás népszerűsítése. Az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok programtervezetet készített, melyet a Magyar Ökölvívó Szövetségnek nyújtott be. Amint zöld utat kap, a tőle megszokott lendülettel vág a munkába. Az AcNewsnak mesélt az elmúlt hónapokról, úgy szakmailag, mint magánéletben hogyan élte meg az elmúlt hónapokat, és mint mondja, számára sok pozitívumot hozott, még ha akadtak nehezebb napok is. Azt élte meg a legnehezebben, hogy jó ideig nem volt alkalma párjával kettesben lenni.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Erdei Zsolt idén augusztusban mondott le a Magyar Ökölvívó-szakszövetségnél társelnöki posztjáról. A munka ennek ellenére egy napra sem állt le, sőt tervekkel állt elő, hogyan lehetne Magyarországon népszerűsíteni az ökölvívást.

„Aktívabban szeretnék részt venni az ökölvívásban, emberekkel foglalkozni, edzéseket tartani és toborozni. Benyújtottam a programtervezetemet, az elnök úr nyitott volt rá, azonban egyelőre zöld utat még nem kaptam. A munkaszerződésem továbbra is él, ezt fogjuk majd módosítani megbízásira, ami reményeim szerint teljesítményorientált lesz. Ennek köszönhetően a magamat is tudom majd szűrni, ami egy plusz, motiváló erővel hathat a munkámra. Tele vagyok tervekkel, hogyan lehetne népszerűsíteni az ökölvívást, nagyon megcsappant mára az öklözők száma. Nagyban annak köszönhetően, hogy megnőtt a küzdő- vagy az önvédelmi sportok számra, amik az én időmben még nem voltak. Értek a gyerekek nyelvén, csakúgy, mint az ökölvíváshoz, ha megkapom a lehetőséget ebben tevékenykedni, annak biztos pozitív haszna lesz erre a sportra. Persze ez egy hosszú folyamat, nem várhatunk eredményt egyik pillanatról a másikra, mert gyakorlatilag elölről kell kezdeni az építkezést” – kezdte lapunknak Zsolt, majd hozzátette, most is be van táblázva minden perce.

„Most is nagyon elfoglalt vagyok, edzéseket tartok különböző klubokban, számos helyre hívnak, próbálok tanácsokkal szolgálni, és motiválóan hatni az ottani sportolókra. Folyamatosan úton vagyok, attól függetlenül, hogy a legtöbb edzést a Madárfészek Ökölvívó Akadémián tartom. Kettős szerepem van az akadémia és az UTE életében, szakmai, vezetői pozíciót töltök be, ami nagy felelősséggel jár, teljes munkakör, természetesen nem egyedül, hanem az edző kollégákkal közösen csinálom. Ez egy csapatmunka, másképp nem is működne” – mondta a sportoló, majd elárulta, hogyan élte meg a koronavírus-járvány okozta változásokat szakmailag és családilag egyaránt.

„Karantén idején mi is otthon voltunk, abból a szempontból nagyon szerencsések vagyunk, hogy kertes házban élünk, ahol ki lehet menni a szabadba. A gyerekek nem mentek óvodába, iskolába, így a nap 24 óráját töltöttük velük együtt. Ennek meg volt a szép és a nehézkes oldala egyaránt. Arról nem beszélve, hogy sokaknál anyagilag is komoly nehézséget okozott. Szerencsére én nem ehhez a réteghez tartozom, mert egy olyan szférában dolgozom, ahol továbbra is biztosítva volt a fizetésem. Sajnos sokak ezt nem mondhatják el magukról, ezért aggódtunk mi is azokért az emberekért, akiknek a pénzkereseti lehetőségük majdhogy nem teljesen megszűnt. Összességében jó volt, hogy együtt lehetett a család, együtt főztük, nevettünk, sétáltunk és sírtunk. Három gyerekkel nem könnyű, hiányzott, hogy nem tudtunk kettesben lenni Rékával, bár az az igazság, hogy a koronavírus-járvány előtt sem mindig sikerült, hiszen hozni-vinni kell a gyerkőcöket. Sokszor nem egyszerű ezt kilogisztikáznom. Jövőre ráadásul még nehezebb lesz a helyzet, mert két különböző iskolába és egy óvodába viszem majd őket. A sport szempontjából viszont nem alakultak jól a dolgok, mert rengeteg verseny elmaradt, az olimpiai kvalifikációs torna is félbeszakadt” – fűzte hozzá Zsolt, aki beismerte, jó volt néhány hétre picit visszavenni a tempóból.

„Egy örökmozgó típus vagyok, nem tudok a fenekemen ülni, nekem tenni kell, csinálni kell, dolgoznom kell. Az a jó vagy rossz tulajdonságom, hogy imádok melózni. Örömet okoz a munkám, ezért a legnagyobb odaadással csinálom. Ebből a szempontból nehéz volt bezárkózva lenni, de valóban jó volt egy kicsit lelassítani. Jobban el tudtam mélyülni, többet tudtam gondolkodni a múlton, a jelenen és a jövőn. Voltak jó pillanatok, de örülök, hogy most már lehet picit mocorogni, mert az ember nem ülhet otthon egész nap, tenni kell a dolgát, erre születtünk.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT