Erdőhegyi Brigitta megemlékezett Gorbacsovról, akinek a születésnapján énekelt  

AC News 2022.08.31. Rivalda

Erdőhegyi Brigitta megemlékezett Gorbacsovról, akinek a születésnapján énekelt  

Fotó: Erdőhegyi Brigitta

Hosszú betegeskedés után, kedden 91 éves korában hunyt el Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára. Gorbacsov 2006-ban, a születésnapján látta vendégül Erdőhegyi Brigittát, aki lapunknak idézte fel a politikussal való találkozást.

poggyasz - rivalda

Keveseknek adatik meg, hogy olyan elit társaságban forduljon meg, mint Mihail Gorbacsov. Erdőhegyi Brigitta egyedüli magyar előadóként volt olyan szerencsés, hogy személyesen találkozhatott a politikussal, akinek köszönhetően a Szovjetunió felbomlott. Az énekesnő, akit többek között Sophia Loren fiának esküvőjére is felkértek, az Acnewsnak emlékezett meg a volt Szovjet párt elnökéről.

"Mihail Gorbacsovot gyermekkoromban láttam először a tévében. Függetlenül, hogy mennyire tisztelem egy ismert ember vagy politikus munkásságát, igyekszem különválasztani a személyiségét, és azt, amit a hírnéve által hallottam róla. Kislányként egy hűvös, tekintélyt parancsoló politikust láttam magam előtt, de az első találkozásunk után minden szertefoszlott, amit korábban a képernyőn keresztül elképzeltem. Amikor 2006 szeptemberében meghívást kaptam a 75. születésnapi rendezvényre, akkor egy magángéppel utaztam vele, de hivatalosan a partin mutattak be minket egymásnak."- idézi vissza Erdőhegyi Brigitta, aki számára meghatározó élmény volt a politikussal való találkozás.

"Túlzás nélkül állíthatom, hogy kevés olyan erős kisugárzású férfival találkoztam, mint Gorbacsov. A határozottsága és a karizmája mögött megláttam a valódi embert, akiből áradt a kedvesség és a melegszívűség. Ahhoz képest, hogy milyen miliő vette körül, nagyon természetes volt a viselkedése. Akkor volt nagyjából 7 éve, hogy elvesztette a feleségét ( Raisza Makszimovna Gorbacsova - a szerk.), de még akkor is érezhető volt rajta a mély gyász. Mindenkivel udvariasan viselkedett, de az éjféli köszöntő után már el is vonult a lakosztályába pihenni" - mesélte a nemzetközi szinten elismert jazz előadó.

Brigi előadása, hangja és szépsége teljesen lenyűgözte Gorbacsovot, akit az énekesnő a Marylin Monroe által ikonikussá vált születésnapi köszöntővel lepett meg a partin.

" A programban többnyire jazz számok szerepeltek, de megkérték, hogy énekeljem el neki Happy Birthday Mr. President című dalt, aminek nagyon örült. Akkor készült rólunk egy közös kép, ami a mai napig kedves emlék marad számomra"  - vallotta az énekesnő.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Judi kénytelen bogyókat szedni, hogy kicsit lelassuljon

Polesz Anita 2023.02.03.
Az énekesnő új kihívásra vágyott az életében, most megkapta. Főműsoridőben tér vissza a képernyőre, ám annyira izgul, hogy tompítania kell a felfokozott állapotát.

Beszédes bejegyzés – Botoxoltatott az énekesnő?

Pataki József 2023.02.03.
Mardoll a minap furcsa bejegyzést tett közzé, amelyben plasztikai beavatkozásra utalt.

ByeAlex eltűnik az X-Faktorral együtt, de jön a The Voice

Virág Márton 2023.02.03.
Tizenegy év után kifulladt az RTL tehetségkutató műsora, de itt van helyette az új.

Huppsz

Sokkoló videó – Szörnyű állapotban van Ozzy Osbourne

Pataki József 2023.02.03.
 A rocklegenda bottal is alig bír járni…

Nagy bajban van Katalin hercegné

Pataki József 2023.02.03.
Óriási népharag zúdult az eddig népszerű hercegnére.

Fekete Dávid a börtönben imádkozott a kisfia életéért

Virág Márton 2023.02.03.
Az orvosok 4 napig harcoltak a gyerekért, aki kiesett az ablakon.

AC News

Megújult a magyarok kedvenc édessége - cukorbetegek, fogyókúrázók is csemegézhetnek

Polesz Anita 2023.02.03.
Hozzáadott cukor nélküli magyar túró rudit dobtak piacra.

Brutális havazással, szélviharral csap le a tél

Virág Márton 2023.02.03.
Vegyük elő újra a szánkót és a hólapátot. Na, meg a tundrabugyit.

Sajnos fel kell tekerni a fűtést - az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet

Polesz Anita 2023.02.02.
Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök&...

Sziréna

Spinning közben esett össze az edzőteremben egy huszonéves

Polesz Anita 2023.02.03.
Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe.

Halálosan megfenyegettek és kiraboltak egy nőt Óbudán

Polesz Anita 2023.02.03.
Egy 26 éves férfi és egy 29 éves nő fényes nappal megtámadtak és kiraboltak egy Óbudán sétáló nőt úgy, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik.

Perceken múlt a tini élete, szénmonoxid-mérgezést kapott

Polesz Anita 2023.02.03.
Szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba egy kamaszlány Kaposváron. 

Itthon

„Nincs kibúvó az árstopszabályok alól”

Pataki József 2023.02.03.
Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.

Tovább emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

Pataki József 2023.02.03.
A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével nö...

Bakondi: egységes európai fellépésre van szükség

Pataki József 2023.02.02.
A biztonság érdekében egységes európai fellépésre van szükség az illegális bevándorlás megfékezésére - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütö...

Világ

Kinevezte a magyar segédpüspököt Ferenc pápa

Pataki József 2023.02.03.
Ferenc pápa elfogadta a  hetvenötödik életévét betöltött Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök lemondását, és kinevezte a tisztségre Martos Levente Balázst, a Központi Papne...

Kitálalt Kínáról a CIA igazgatója

Pataki József 2023.02.03.
Az amerikai hírszerzés szerint a kínai elnök arra utasította országa hadseregét, hogy 2027-re álljon készen Tajvan lerohanására.

Lavrov: a Nyugat az „oroszkérdés” megoldására törekszik

Pataki József 2023.02.02.
A Nyugat megpróbál akkora vereséget mérni Oroszországra, hogy az évtizedekig ne tudjon magához térni. Ez az "oroszkérdés" megoldására tett kísérlet - jelentette ki Szergej Lavrov orosz kü...

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

Torkán akadt a harcsának a kutya, mindketten belepusztultak - Fotó

Polesz Anita 2023.02.03.
Döbbenten fogadták a hírt a kiskunlacházi Duna-parti otthonából eltűnt, chipes kiskutya gazdái, hogy elcsavargott házikedvencüket egy óriásharcsa kapta el.

30 éves lett a világ legidősebb kutyája

Pataki József 2023.02.03.
Az eb, kölyökkorában majdnem elpusztult, de végül élete rekordhosszú lett.

A kanadaiak szokatlan gyásza – Nincs már jövendőmondó mormotájuk

Pataki József 2023.02.03.
Kanadában már javában készültek a minden évben megrendezésre kerülő Mormota-napra, mikor rossz hír érkezett.
Remiz uzlethaz - felugro