EXKLUZÍV! – Álhírek miatt akarták megkéselni Vajna Tímeát

Pataki József 2019.09.04. Rivalda

EXKLUZÍV! – Álhírek miatt akarták megkéselni Vajna Tímeát

Kis híján tragikus következményei lettek egy álhírnek, ami Vajna Tímeáról terjengett az interneten. A híresség most az AcNewsnak adott interjújában mesélt arról, hogyan kezeli azt, amikor a lájkvadász oldalak pécézik ki maguknak, de szó esett munkáról, jótékonykodásról és a jövőbeni teveiről is.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

– Az utóbbi időkben bizonyos lájkvadász oldalak, még jobban elkezdtek veled foglalkozni. Sokszor gyomorforgató tartalmakkal hoznak összefüggésbe. Hogyan szoktál ezekről értesülni?

– Általában az Instagram és a Facebook oldalamon megjelenő kommentekből. Elküldik ezeket az álhír oldalakat, amik a közösségi médiában mindenféle aloldalon körbefutnak. Ezeknek az álhír oldalaknak a célja a kattintás elérése, a botránykeltés.

– Mit érzel, amikor meglátsz egy ilyen veled kapcsolatos álhírt?

– Elszomorít és ebben a fájdalmas időszakban még jobban megvisel. Az a legrosszabb, hogy tehetetlen vagyok ezekkel az anonim szerzőkkel kapcsolatban, akik mindenfélét összehordanak, mintha én nyilatkoztam volna nekik.

– Az egyik instasztoridban azt írtad, hogy egy ilyen álhír miatt, már meg is akartak késelni a nyílt utcán. Mi történt akkor?

– Amikor Ambrus Zoltán halálával kapcsolatban megjelent egy álhír, miszerint én nem túl illendően nyilatkoztam róla, egy nő nekem esett a belvárosban a fánkozóm környékén. Fel akart lökni és mondta, hogy előveszi a kést és nyakonszúr, mert ezt érdemlem. Ezek az álhírek, amiket elhisznek bizonyos emberek, borzalmas károkat tudnak okozni.

– Előfordul olyan is, amikor tényleg nyilatkozol, de kiforgatják a szavaidat.

– Nagyon sokszor előfordult már, hogy kiforgatták a szavaimat, legutóbb az egyik bulvármagazinban ferdítették el a mondataimat, ami miatt jogi lépéseket teszünk. Baranyi Rozália az új PR -osom és ő segít mostantól ezeket koordinálni.

– Mennyire tudsz ezek után megbízni az emberekben?

– Szeretnék megbízni bennük. Szerencsére, aki személyesen is ismer, nagyon jól tudja, hogy milyen ember vagyok és senkinek se tennék rosszat, senkire se mondanék olyan dolgokat, ami bántó lehet.

– Hogyan telnek a napjaid a munka szempontjából?

– Nagyon sűrűek. Az ügyvédekkel a hagyatéki eljárás miatt, szinte kétnaponta találkozom és próbálom zökkenőmentesen továbbvinni a vállalkozásokat és új dolgokat kitalálni.

– Van most valamiféle új project amin dolgozol?

– Egy percre se állok le, mindig töröm a fejem valamin. Most például a férjem szellemi hagyatékán is dolgozom, hogy hogy lehetne továbbvinni és segíteni a tehetséges fiatal filmeseket. Szeretnék állatmenhelyet is nyitni és segíteni a beteg gyermekeken. Emellett ingatlanokat szeretnék vásárolni és eladni Európában és Amerikában, de ez még távlati cél.

– A TV2 riportjában említetted, hogy az anyagi lehetőségeid mostanában összeszűkültek. Viszont korábban az AcNews-nak meséltél arról, hogy rendszeresen szoktál jótékonykodni, és különböző szervezeteket támogatni. Ezek szerint ez a fajta tevékenységed egy időre szünetel?

– Igen, mivel a hagyatéki tárgyalásig az anyagi lehetőségeim korlátozottak. A fánkos és egyéb fizetésem a rezsire és napi költségeimre elég csak.  Amíg pénzügyileg nem tudok támogatni szervezeteket, alapítványokat, addig megpróbálok itthon lévő élelmiszereket, takarókat, film dvd-ket, bicikliket küldeni a rászorulóknak, mint ahogy az amerikai magyar templomnak és a Hospice háznak is küldtem.

– Mik a terveid a jövőre nézve?

– Az elsődleges célom Andy szellemi hagyatékának megőrzése. Természetesen üzleti befektetésekkel is szeretnék foglalkozni, és a karitatív tevékenységemet is erősíteném.

– Szerinted lehetsz még valaha boldog?

– Remélem…

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT