Exkluzív! Nagy dobásra készül Gáspár Bea! – Vendéglátósként folytatja

Soltész Mónika 2018.09.04. Rivalda

Exkluzív! Nagy dobásra készül Gáspár Bea! – Vendéglátósként folytatja

Gáspár Bea élete teljesen megváltozott, mióta megnyerte a Konyhafőnök VIP első évadját. A második szériában már mint zsűritag tűnt fel, most pedig régi álmát valósítja meg, éttermet nyit. Bea az AcNews-nak mesélt tervéről, a részletekről elsőként, sőt azt is elárulta, volt pillanat, amikor már majdnem felhagyott álmával…

cba bejegyzeseknél(200x300)

Ám nem egy hagyományos vendéglátóegységről van szó, hanem októberből, havonta egy alkalommal borvacsorát rendez, ahol ötfogásos, különleges ételekkel várja a vendégeket.

„Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy lakáséttermet szívesen nyitnék. Közel fél évvel ezelőtt kezdtem komolyabban utánajárni a feltételeknek. Megtudtam, hogy egyszerre tizennégy főt lehet fogadni, illetve vannak még más kritériumok is, aminek eleget kell tenni. Amikor tisztába voltam mindennel, ennek megfelelően kezdtem el lakást keresni. Azt ugyan elmondhatom, hogy hál’ Istennek sokkal jobban állok anyagilag, mint egy évvel ezelőtt, viszont azt a pénzt, amit hónapról hónapra kuporgattam erre a célra, nem szerettem volna felelőtlenül elkölteni. Ez egy óriási befektetés, hiszen ha jó helyen akarod, megfelelő négyzetméterrel, és még költeni se kelljen sokat rá, mégis a konyha is legyen felszerelt, akkor ennek elkérik az árát, főleg a háromhavi kaucióval együtt. Sajnos nem találtam erre megfelelő helyet” – kezdte lapunknak Bea, aki mégsem adta fel álmát.

„Az is eszünkbe jutott, hogy Evelin lakását alakítjuk ki lakásétteremnek, neki pedig egy kisebbet béreltünk volna. Viszont erről is hamar le kellett mondanom, mivel a konyhát teljesen fel kellett volna építeni úgy, hogy ott főzni tudjak, és az alapanyagokat is megfelelően tároljam. Rengeteg pénzt kellett volna ráfordítani. Így jött az ötlet, hogy inkább kiadó konyhákat keresgélek, de ez idő alatt is rengeteg csalódás ért, egyik sem felelt meg számomra. Teljesen elkeseredtem, és már majdnem lemondtam az egészről, amikor Győző egyik ismerőse által megtaláltuk a tökéletes helyet” – újságolta Bea.

„Itt minden adott, minden engedély megvan, ami szükséges. Nem havi szinten, hanem alkalmanként fogom bérelni. Mivel nem egy lakás konyháján főzök, ezért úgy döntöttem, hogy egy borvacsora keretén belül rendezem meg az estjeimet, ahova 48 embert tudok leültetni. Havi rendszereséggel szeretném csinálni, eszerint döntök majd a nyitás időpontjáról. Egyelőre az október 6. és a 20. között gondolkodom. Ez az egy kérdés még képlékeny, de hamarosan ez is eldől. A weboldal, ahol majd be lehet jelentkezni, néhány óra múlva már publikus lesz, addigra döntenem kell” – mondta nevetve a Konyhafőnök VIP utolsó évadjának zsűritagja, aki azt is elárulta, hivatalosan, vállalkozóként végzi majd tevékenységét.

Bea lapunkat beavatta a részletekbe is, így megtudtuk, hogy mi lesz az ötfogásos menü az első alkalommal, illetve, hogy kik lesznek a segítségére.

„Otthon nagyon sok mindennel elő tudok készülni. A családom, illetve egy barátnőm és egy nagyon kedves ismerősünk lesz majd a segítségemre. Öt fogást kóstolhatnak majd végig a vendégeim. Előételként a cigánykenyér mellé (bodag – a szerk.) tepertőkrémet, kolbászt, lecsókrémet kínálunk mindenféle zöldségekkel. Ezt követi majd az újházi tyúkleves, ami nagyon kiadós a sok zöldséggel, hússal. Ezután káposztás nokedli konfitált kacsacombbal és vörösboros sültalmával kerül tálalásra. Végezetül pedig egy desszerttányérral készülök. Itt igyekeztem az egyszerűségre törekedni, hogy a retro íz valamelyest jöjjön vissza, de szépen és bőségesen tálalva. Szeretném, ha azt hallanám vissza, hogy túllőttem a célon, és nem tudják maradéktalanul elfogyasztani a feltálalt ételeket. Az a vágyam, hogy mindenki lakjon jól! Három óra áll rendelkezésre végigkóstolni az ételeket. Mivel vacsoráról beszélünk, a terveim szerint az időpont 18 órától 21 óráig terjed. Izgatott vagyok, izgalommal várom az első napunkat. Hamarosan minden részletet nyilvánosságra hozok a közösségi oldalaimon” – avatta be lapunkat Bea.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)