Ezt tette kislányával Berki Krisztián – Megszólalt a pszichológus

Pataki József 2020.07.28. Rivalda

Ezt tette kislányával Berki Krisztián – Megszólalt a pszichológus

Jó ideje megy már a harc Hódi Pamela és Berki Krisztián között abban a kérdésben, hogy milyen mértékben szerepelhet a kislányuk a közösségi oldalakon. Ennek ellenére, most egy Nati nevével feltüntetett Instagram fiók jött létre.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

A Bors napilap vette észre, hogy nemrégiben megszületett egy Instagram fiók Berki Natasa Zselyke névvel. Mint írják, a profilnak, már több mint 3 ezer követője van, köztük Berki Krisztián is. Ez már csak azért is furcsa, mert a hatéves kislány édesanyja, már jó ideje harcol azért, hogy ne szerepeljen az édesapja médiafelületein közös gyermekük. Pamela szeretné, ha majd idősebb fejjel Nati dönthetné el, hogy akar-e a médiában szerepelni vagy sem. Berki azonban ennek ellenére gyakran kiposztolja lánya fotóit a saját oldalára, rendszeresen szerepel a kedvese, Mazsi felületén, de még azon a profilon is, amit a férfi a francia bulldogjainak hozott létre… A napilap megkérdezte Hódi Pamelát, hogy mit szól ehhez. Az anyuka csupán annyit válaszolt, tud az oldalról, és megtette a megfelelő lépéseket.

Az AcNewsnak, egy pszichológus árulta el, hogyan kéne kezelni ezeket a bejegyzéseket a gyerek oldaláról.

„Egy gyereknek mást jelent a közösségi média, mint egy felnőttnek. Az embernek mindig van egy önös célja, ha mutogatja a saját gyerekét. Egy gyereknek ez természetes, nem éli meg problémaként. Ő csak sodródik a szülő által, egy passzív résztvevő. Ha majd felnő, akkor úgyis a saját kezébe veszi a kontrollt. Ami fontos, hogy a gyerekkel minden esetben meg kell beszélni, ha felkerül bizonyos oldalakra. Mindegy, hogy mennyi idős, tudatosítani kell benne, hogy mire való a közösségi média, és miért teszünk ki róla képeket. Partnerként kell kezelni, ha pedig nem szeretné a bejegyzést, akkor nem szabad feltennünk” – árulta el lapunknak Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.

Természetesen felkerestük Berki Krisztián, hogy megkérdezzük tőle, mi szükség volt arra, hogy a hatéves kislányának csináljon egy Instagram-oldalt (ha ugyan ő csinálta). Az izomceleb ugyan felvette a telefont, de mikor feltettük neki a kérdést, kioktató hangnemben kikérte magának, hogy mi azzal vádoljuk, hogy csinált Natinak egy profilt (amit ő is bekövetett a saját Instájáról). Ezek után pedig közölte, hogy ő éppen nyaral, és nem nyilatkozik.

Az Instagram szabályzata egyébként előírja, hogy mindenkinek legalább 13 évesnek kell lennie ahhoz, hogy fiókot hozhasson létre (egyes joghatóságoknál a korhatár még ennél is magasabb lehet). A 13 év alatti személyt képviselő fiókoknak a rövid bemutatkozásban egyértelműen jelezniük kell, hogy a fiókot valamelyik szülő vagy egy menedzser kezeli.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT