Fábián Juli ma lenne 40 éves – Tóth Vera: Evidensnek vettük, hogy túléli a betegségét

Pataki József 2020.07.09. Rivalda

Fábián Juli ma lenne 40 éves – Tóth Vera: Evidensnek vettük, hogy túléli a betegségét

A fájdalmasan fiatalon elhunyt énekesnő még csak ma lenne negyven éves. Fábián Julit három évvel ezelőtt, december 16-án ragadta el a gyilkos kór, és a mai napig kitölthetetlen űrt hagyott a barátaiban. Az AcNewsnak Tóth Vera, Wolf Kati, és az énekesnőről elnevezett alapítvány elnöke, Szepesi Tamás mesélt, hogyan emlékeznek meg Juliról és milyen kapcsolat fűzte őket egymáshoz. Megható gondolatokat mondtak mindannyian.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Tóth Vera: Most biztosan nálunk bulizna

„Amikor az ember éltében belép a 40-esek táborába, az olyan ’hűha’ dolog, de ha ez halálában történik, az borzalmasan korainak tűnik. Pont most beszéltük a párommal, hogy a Palkonya Juli egyik kedvenc helye volt, és most biztosan nálunk bulizna. Az ilyen különleges eseményeken nagyon lehetett vele mulatni, de a hétköznapokban nagyon fegyelmezett életet élt. Minden a gyógyulása körül forgott, odafigyelt a táplálkozására, a kemikáliákra, hogy véletlenül se tudjon táptalajt adni a ráknak. Mégis legyőzte őt ez a borzalmas betegség. Mostanában sokszor eszembe jut, miért történik ez a rengeteg igazságtalanság. Valami 2016-ban elkezdődött Somló Tamás halálával, és azóta a magyar hírességek palettáján egyre több a fekete folt. Juli mindenkinek irányt mutatott, egy emberbőrbe bújt angyal volt. Az egész szakmának nagyon hiányzik. Az ilyen halálesetek próbálják szerintem az embert megtanítani arra, hogy nézzünk magunkba, és vigyázzunk az életünkre. A létünk és a levegő nem egy magától értetődő dolog. Nem szabad természetesnek venni a holnapot. Hálát kell adni minden reggel, amikor kinyitjuk a szemünket. Nem tudom, hogy jobb-e Julinak az a hely, ahol most van, de remélem, hogy már könnyebb neki. A barátai előtt is visszatartotta az információkat a betegségéről, nem akart senkit sem terhelni ezzel. A párja mindvégig hősiesen kiállt mellette, egy igazi odaadó társ volt. Evidensnek vettük, hogy túléli a betegségét, esze ágában sem volt meghalni… Olyan jó lenne, ha itt lenne, olyan jó volna felhívni most. Mint minden évben, ma is biztosan fogunk koccintani egyet az emlékére.”

Wolf Kati: Nagyon földhöz csapott a halála

„Közel álltunk egymáshoz, de nem merem azt mondani, hogy barátnők voltunk. Egy szeretetteljes kollegális viszony volt köztünk, de amikor elment, akkor jöttem rá, hogy ez mennyire mélyebb dolog volt. Nagyon földhöz csapott a halála. Minden ember elveszítése feldolgozhatatlan a szeretteinek, de emlékszem, Juliról a hír egyszerűen megállította a napi működésünket, nem tértünk magunkhoz. A mai napig, amikor előkerül a neve, nagyon dühös leszek. Dühös a sorsra, hogy ezt miért kellett. A legjobban azt szerettem benne, hogy mindenki felé teljes nyitottsággal, előítélet nélkül, elfogadással fordult. Mindig megtalálta azt az emberben, amit szeretni lehet. Nagyon jókat beszélgettünk, és nevettünk együtt. Az volt az érzésed, hogy úgy nyílsz meg neki, hogy nem kellett előtte egy 10 éves mély ismertség. Mindenki rábízta a titkait és az érzéseit, mert tudta, hogy nála biztonságban van.”

Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány elnöke: Ha rá gondolok, jó érzéseim vannak

„Nyilván eszembe jutott ma Juli, ezzel indult a napom. Ha rá gondolok, jó érzéseim vannak. Szerencsés ember vagyok, hogy ismerhettem őt. Nehéz egy ilyen évfordulón bármit mondani. Nagyon figyelmes ember volt, sokat adott nekünk a művészetével. Ha vele beszélgettél, azt érezted, hogy te is fontos vagy, ez pedig manapság ritka dolog. Hogy mit szólna a róla elnevezett alapítványhoz? Nem tudom. Soha nem beszéltünk arról, hogy mi lesz, ha meghal. Jobb lenne, ha nem létezne az alapítvány és inkább ő élne…”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT