Fia számára is rejtély, ki cserélte le Cserháti Zsuzsa fejfáját – „Azt sem tudom, ki állította oda!”

Soltész Mónika 2019.07.23. Rivalda

Fia számára is rejtély, ki cserélte le Cserháti Zsuzsa fejfáját – „Azt sem tudom, ki állította oda!”

Tizenhat évvel ezelőtt hunyt el Cserháti Zsuzsa. A Farkasréti temetőben azonban máig nincs méltó síremléke a legendás énekesnőnek. Barátai születésnapjára tervezték felállítani, ám egyelőre ez nem valósult meg. Az AcNewsnak azonban feltűnt, hogy időközben a fejfát lecserélték és egy gravírozott táblára került Cserháti Zsuzsa neve. Az énekesnő fiát, Szirtes Krisztiánt kérdeztük, mit tud az esetről, és milyen akadályok miatt nem készült el édesanyja sírköve.
 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

A kritikusok szerint a tragikus hirtelenséggel, 2003-ban, 55 esztendősen elhunyt előadóművész minden idők egyik legjobb torkú énekesnője volt. Népszerűségét jellemzi, hogy az ifjabb generációkat képviselő tehetségek a mai napig is szívesen feldolgozzák dalait. Nyughelye olyan, mint ő volt életében. Nem központi helyen áll és csak az talál rá, aki nagyon szeretne. Csak azok a rajongók, hozzátartozók lelhetik meg könnyen, akik pontosan tudják, hogy hol keressék. Hatalmas bokor mögé bújtatták Cserháti Zsuzsa síremlékét, amit szinte már teljesen eltakarnak az ágak.

A 16 éve elhunyt énekesnő születésnapján állították volna fel eredetileg a hozzá méltó síremléket, melyet mindig is megérdemelt, azonban évekig csak egy kopott fejfán jelezték, hol nyugszik Cserháti Zsuzsa. Szirtes Krisztián, az énekesnő fia lapunknak elárulta, folyamatosan dolgoznak az ügyön, hogy tervük mielőbb megvalósuljon. A hivatalos része sem egyszerű a megvalósulásnak.

"Ma reggeltől estig papírmunkát végzek, hogy édesanyám sírja minél előbb rendeződjön” – kezdte lapunknak Zsuzsa egyetlen gyermeke, akit arról is kérdeztük, mit tud az énekesnő fejfájának cseréjéről.

„Igazából nem nagyon tudok mit mondani, két hete nem tudtam kilátogatni hozzá. Azt sem tudom, ki állította oda azt az új fejfát” – tette hozzá Krisztián.

Megkerestük Fehér Adriennt is, akit Cserháti Zsuzsa még életében utódjának nevezett, mi az oka, hogy nem készült el időben az énekesnő emléktáblája.

„Igen, valóban szerettük volna, ha az évfordulóra elkészülhet a sírkő” – kezdte lapunknak Fehér Adrienn, színésznő, aki azt is elárulta, nem lesz nyilvános a síremlék átadása.

„Jó ütemben halad minden, de a papírmunkák miatt kell még egy kis idő. Igazából nem is szeretnénk ennek amolyan nagy, ünnepi átadást, mert nekünk nem ez a lényeg, hanem az, hogy méltó nyughelye legyen Zsuzsának. Krasznai László egykori jó barátja és a fia, akik intézik a többi dolgot, reméljük hamarosan már ott lesz a helyén a síremlék. Nem akarunk nagy felhajtást, ez nem erről szól! A temetőben igazi zarándokhely a nyughelye, mindenki látni fogja majd, milyen lesz a sírkő” – tette hozzá a színésznő.

2016-ban lapunkat még ez a látvány fogadta.

Időközben valaki lecserélte, így néz most ki az énekesnő sírja.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT