Fogadásból indult 120 kilométeres gyalogtúrán Váczi Gergely - „Életem legkeményebb fizikai megterhelésén vagyok túl!”

2020.02.04. Rivalda

Fogadásból indult 120 kilométeres gyalogtúrán Váczi Gergely - „Életem legkeményebb fizikai megterhelésén vagyok túl!”

A Tények műsorvezetője elképesztő formában van, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy nemrégiben 120 kilométert tett meg 23,5 óra alatt extrém körülmények között. Váczi Gergely fontos üzenetnek tartja, hogy ne csak akard, de csináld is meg! Mint ahogy ő is tette legutóbb a Fertő-tó körül, még akkor is, amikor úgy érezte, nem bírja tovább.

 

 

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A híradós életében mindig fontos szerepet játszott a sport. Jó ideje heti háromszor jár a konditerembe, csoportos edzésekre, és saját súlyos edzésekre is. Tavaly látványosan átalakult a teste, megszabadult a súlyfeleslegtől, esztétikailag, erőnlétben és állóképességben is változott. Mint mondja, nem életmódot váltott, csak odafigyel mit, és mennyit eszik.

 „Vicces történet, ahogy indult” – mesélte az AcNewsnak Váczi Gergely. „Mondtam az edzőnek, ahová járok csoportos edzésre, hogy utoljára 18 éves koromban láttam a hasamon a kockákat, mi lenne, ha a halálom előtt újra láthatnám. Mondta, hogy az össz kalóriára kell figyelni, ezért onnantól sokkal jobban figyeltem a napi bevitelre. Elhagytam a nasikat, nem voltak már nassolgatások, miközben ugyanúgy éltem, ugyanúgy heti hármakat edzettem, dolgoztam, csak már nem ettem meg mondjuk a második pogácsát, megelégedtem eggyel. Elhagytam a felesleges kalóriákat, és ez meghozta az eredményt, lement hét-nyolc kiló, végre előjöttek a hasamon a kockák.”

Gergő tavaly először részt vett egy teljesítménytúrán, amit akkor élete legnagyobb kihívásának tartott.

„Egy ártatlan fogadásból indult, pár évvel ezelőtt egy ismerősömmel fogadtam, hogy meg tudom csinálni. A Kinizsi 100 nagyon jó megmérettetés a Pilisben és a Gerecsében, kemény volt, de megcsináltam. Akkor gondoltam, miért ne csinálnám meg a 120 kilométeres túrát a Fertő-tó körül. Hajnal fél ötkor indultunk, mínusz három fokban. Mivel mindkét teljesítmény előtt, amolyan próbaképp végigcsináltam egy húsz, illetve egy harminc és ötven kilométeres túrát, így azért tisztában voltam azzal, hogy ez is menni fog. Azért voltak így is meglepetések, voltak holtpontok, amiken nehéz átlendülni. Folyamatosan arra gondoltam, milyen jó lesz majd utána lezuhanyozni, lefeküdni, betakarózni. 80-85 kilométer körül majdnem feladtam, ugyanis előtte már annyira bezombultam, hogy elfelejtettem enni, nem pótoltam az elhasznált energiát. Na, akkor a velem együtt induló barátom belém erőltetett egy kis kalácsot, az magamhoz térített, és végig tudtam csinálni. Azt a fajta kimerültséget, amit utána éreztem, még soha nem éltem át.”

Váczi Gergely azt mondja: szüksége van újabb és újabb kihívásokra.

„Rá kellett jönnöm, hogy igen, ezek kellenek. Engem motivál, ha van egy olyan dolog, amire készülni kell, ami foglalkoztat. Ami nem vesz el túl sok időt az életemből, de ott van egy kitűzött cél. Ezek a teljesítménytúrák nem csak fizikai, de szellemi megmérettetések is, mentálisan is ott kell lenni. És ha sikerül, az óriási katarzis. Önbizalom növelő, önbecsülés növelő, az biztos, itt csakis magadra számíthatsz! S hogy mi lesz a következő? A barátaim, akikkel indultam, úgy búcsúztunk, hogy egy darabig ilyet nem, mert mindhármunkat megviselt ez a túra. Ehhez képest két nappal később egyikük felhívott, és sejtelmesen megkérdezte, tudok-e úszni…” – nevetett a műsorvezető.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT