Gesztesi közös munkára készült Koltai Róberttel – „Tele volt erővel, amikor legutóbb találkoztunk!”

Dózsa Gabriella 2020.01.06. Rivalda

Gesztesi közös munkára készült Koltai Róberttel – „Tele volt erővel, amikor legutóbb találkoztunk!”

Megrendülten nyilatkozott az AcNewsnak a Jászai Mari-díjas rendező a szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt barátjáról. Koltai Róbert első filmje, a Sose halunk meg kapcsán ismerkedett meg Gesztesi Károllyal, akinek később nem csak filmszerepet adott, de egyfajta mentora volt. A népszerű művész lapunknak azt is elmondta: ha gondja volt kollégájának, akkor is kereste…

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Nehezen tér magához az ország, Gesztesi Károly szombati, váratlan tragédiája mindenkit sokkolt. Rengetegen szerették, a közönség rajongott játékáért, szinkronhangjáért, kollégái, barátai pedig végtelen empátiájáért és emberségéért. Szinte minden hazai hírességnek akad egy-egy kedves története az elhunyt színészről.

Koltai Róbert szerint ez nem csoda, mert Karcsi az a típus volt, akinek mindenkihez volt egykedves szava. A két művész a Sose halunk meg című film éjszakai vetítésén találkozott először.

„Éppen az akkori feleségével, Csarnóy Zsuzsával jöttek ki az Uránia terméből, megszólított, hogy mennyire megérintette a film témája” – mesélte lapunknak a rendező. „És a sors kegyetlen fintora, hogy az utolsó telefonbeszélgetésünk is erről szólt, mert hívott, hogy újra nézte a televízióban… A Megy a gőzös című filmemben dolgoztunk együtt, nagyszerűen alakította Köles szerepét. Onnantól már rendszeresen beszéltünk, gyakran találkoztunk, olyankor nagyokat nevettünk. Mindig rengeteg közös tervünk volt, amik rendre nem valósultak meg, de éppen az utolsó találkozásunkkor megbeszéltük, hogy most már tényleg itt az ideje az új, közös munkának… Megrázó veszteség a halála, hiszen tele volt erővel, összeszedte magát lelkileg, fizikailag, edzett, nem ivott, a szakmában is felfelé ívelt megint. Tudtam a gondjairól, mert nem csak akkor beszéltünk, amikor minden kerek volt… Hogy milyen ember volt ő, azt mutatja az is, hogy volt annyi lélekjelenléte, hogy amikor rosszul lett, félreállt a kocsijával, nehogy mások megsérüljenek miatta. Nagyon fog hiányozni!”

Beleznay Endre a Bánfalvy Stúdió több darabjában is együtt játszott Gesztesi Károllyal, akivel az elmúlt két-három évben szinte családtagok lettek.

„A tragédia délutánján az tűnt fel, hogy egy közös, régebbi képünket Karcsival újra lájkolgatni kezdték az emberek” – kezdte az AcNewsnak a színész. „De ekkor még nem gondoltam semmire, de gondoltam felhívom, elmondom neki, hogy jó lenne újra halászlevet enni, mint azon a bizonyos fotón. Nyúltam a telefonért, de akkor egy üzenet, és nem fogadott hívás várt. Egy ismerős hívott, de mivel nem ért el, sms-t írt, hogy meghalt Karcsi… Azon gondolkoztam, hogy milyen Karcsi? Gesztesi Karcsi eszembe se jutott, hiszen amikor pár nappal korábban együtt játszottunk, semmi baja nem volt! Aztán amikor megtudtam a valóságot, onnantól nem is volt időm elmerengeni, mert egyfolytában hívogattak ismerősök, hogy igaz-e… Mert tényleg semmi előjele nem volt. Aztán amikor végre egyedül maradtam a tudattal, folyni kezdtek a könnyeim… Hiszen az elmúlt években szinte családtagok lettünk, a közös próbák, előadások alatt nagyon szoros lett a kapcsolatunk. Mint mindenkinek, neki is volt mindenféle oldala, de egy végtelenül jó ember volt. Volt egy darab, amit kimondottan ránk írtak, annak az elején egy nagyon bensőséges, intim párbeszédünk van, nagyon egymásra hangolódtunk… Nem tudom mi lesz most, a Bánfalvy Stúdió szinte Karcsira épült. Hatalmas veszteség!”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT