„Ha a profik nem tudnak mit csinálni, mit tehetnénk mi?” - Kóbor Jánost és Király Viktort is sokkolta a manchesteri robbantás

2017.05.23. Rivalda

„Ha a profik nem tudnak mit csinálni, mit tehetnénk mi?” - Kóbor Jánost és Király Viktort is sokkolta a manchesteri robbantás

Megrázta a világot az újabb, eddig 22 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény, amelyet az ISIS, azaz az Iszlám Állam követett el, ezúttal Manchesterben. A merénylet a Manchester Arenában, az amerikai énekesnő, Ariana Grande koncertje után történt. A sztárok az egész világon megdöbbenésüknek adtak hangot, többeket sokkolt az eset. Többek között Kóbor János, az Omega frontembere, és a Megasztár győztese, Király Viktor is elmondta: az ilyen jellegű támadások ellen szinte lehetetlen védekezni.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A hétfő éjjeli manchesteri merényletben 22 ember veszítette életét, 59-en pedig megsérültek. A brit rendőrök szerint a támadó is az áldozatok között van; a robbantás nem sokkal az amerikai Ariana Grande koncertje után történt a 21 ezres befogadóképességű Manchester Arénában. Miután az énekesnő koncertjeit főleg az igen fiatal korosztály látogatja, több gyerek is életét vesztette a hírek szerint. Sokan a Twitteren és más közösségi oldalakon keresték és keresik a robbanás után kitört pánikban eltűnt hozzátartozóikat, számos gyereket pedig a manchesteri hotelek és ifjúsági szállások fogadtak be, ők ott várták, hogy a szüleik értük menjenek.

Magyar áldozatokról továbbra sincs hír, a világ pedig gyászol; egyre több híresség is hangot ad elkeseredettségének. Ariana Grande a támadás után a Twitteren azt üzente: „Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek.", de többek között Katy Perry, Cher, Miley Cyrus és David Beckham is részvétét nyilvánította.

Liam Gallagher, az Oasis énekese úgy fogalmazott: „Teljes sokkban vagyok, kiborultam a Manchesterben történtek miatt. Szeretetet és fényt az összes érintett családnak." 
David Beckham az Instagramján üzent: "Lesújtó hírek Manchesterből. Mint apát és embert mélységesen elszomorít, ami történt. Azokra gondolok, akiket érintett ez a tragédia."

Természetesen Magyarországot is megrázta a tragédia; az Omega a napokban tért vissza németországi turnéjáról, Kóbor János, a zenekar frontembere pedig így nyilatkozott az AcNews-nak:

„Sajnos szerintem az ilyen támadásokra lehetetlen felkészülni” – mondta Kóbor János. „Bárhol és bármikor előfordulhatnak, nem csak koncerten, futballmeccsen is vagy bármilyen nagyobb rendezvényen megtörténhet a tragédia. Mi nem teszünk különösebb biztonsági intézkedéseket, mit tehetnénk, amikor a profik sem tudnak megakadályozni egy merényletet?!?” – elemezte Kóbor a helyzetet. 


„Persze a technikusaink mindenre odafigyelnek, és ha bármilyen, a szokásostól eltérő dologra bukkannának, nyilván jeleznék nekünk. Szerencsére rendben lement a németországi koncertünk, és remélem, ez a jövőben is így lesz” – tette hozzá az Omega frontembere.

A Megasztár győztesét, Király Viktort is mélyen lesújtotta a hír. Az énekes, aki gyakran koncertezik itthon és külföldön is, imádkozik a családokért. 
„Szörnyű ez az egész, teljesen ledöbbentem” – kezdte Viktor szomorúan. 
„Elsősorban azért, mert Európa csatatér lett, és ez kezd számomra horrorisztikus lenni. Pláne az, hogy gyerekek, családok és fiatalok elmennek egy koncertre és nem érezhetik biztonságban magukat!” – fakadt ki az énekes, aki nem érti, miért nem voltak fokozottabb biztonsági intézkedések ezen a nagyszabású rendezvényen. 
„Nem értem, hogyan tudott ez az ember bejutni erre a koncertre. Egy ilyen nívós előadó koncertjén, mint Ariana Grande, nagy biztonsági intézkedéseket kellene tenni, ugyanúgy, mint például a reptereken. Így egyszerűen felfoghatatlan, hogyan tudott valaki magával vinni egy robbanószerkezetet” – fogalmazta meg gondolatait Viktor, aki szerint nem valószínű, hogy ez a tragédia elveszi az emberek kedvét a koncertre járástól. 


„Nem hiszem, hogy kevesebbet fognak járni az emberek koncertezni; de gondolom, mindenütt egyre nagyobb biztonsági intézkedések is várhatók. Én is úgy vagyok vele, hogy ha átmegyek a zebrán, akkor is meghalhatok, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogok átmenni a zebrán. Szóval én is ugyanúgy fogok koncertekre járni, és koncerteket adni, de szerintem az emberek is hasonlóan gondolkodnak, mert a művészeteket nem lehet elvenni!" – tette hozzá. 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT