„Ha a profik nem tudnak mit csinálni, mit tehetnénk mi?” - Kóbor Jánost és Király Viktort is sokkolta a manchesteri robbantás

2017.05.23. Rivalda

„Ha a profik nem tudnak mit csinálni, mit tehetnénk mi?” - Kóbor Jánost és Király Viktort is sokkolta a manchesteri robbantás

Megrázta a világot az újabb, eddig 22 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény, amelyet az ISIS, azaz az Iszlám Állam követett el, ezúttal Manchesterben. A merénylet a Manchester Arenában, az amerikai énekesnő, Ariana Grande koncertje után történt. A sztárok az egész világon megdöbbenésüknek adtak hangot, többeket sokkolt az eset. Többek között Kóbor János, az Omega frontembere, és a Megasztár győztese, Király Viktor is elmondta: az ilyen jellegű támadások ellen szinte lehetetlen védekezni.

poggyasz - rivalda

A hétfő éjjeli manchesteri merényletben 22 ember veszítette életét, 59-en pedig megsérültek. A brit rendőrök szerint a támadó is az áldozatok között van; a robbantás nem sokkal az amerikai Ariana Grande koncertje után történt a 21 ezres befogadóképességű Manchester Arénában. Miután az énekesnő koncertjeit főleg az igen fiatal korosztály látogatja, több gyerek is életét vesztette a hírek szerint. Sokan a Twitteren és más közösségi oldalakon keresték és keresik a robbanás után kitört pánikban eltűnt hozzátartozóikat, számos gyereket pedig a manchesteri hotelek és ifjúsági szállások fogadtak be, ők ott várták, hogy a szüleik értük menjenek.

Magyar áldozatokról továbbra sincs hír, a világ pedig gyászol; egyre több híresség is hangot ad elkeseredettségének. Ariana Grande a támadás után a Twitteren azt üzente: „Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek.", de többek között Katy Perry, Cher, Miley Cyrus és David Beckham is részvétét nyilvánította.

Liam Gallagher, az Oasis énekese úgy fogalmazott: „Teljes sokkban vagyok, kiborultam a Manchesterben történtek miatt. Szeretetet és fényt az összes érintett családnak." 
David Beckham az Instagramján üzent: "Lesújtó hírek Manchesterből. Mint apát és embert mélységesen elszomorít, ami történt. Azokra gondolok, akiket érintett ez a tragédia."

Természetesen Magyarországot is megrázta a tragédia; az Omega a napokban tért vissza németországi turnéjáról, Kóbor János, a zenekar frontembere pedig így nyilatkozott az AcNews-nak:

„Sajnos szerintem az ilyen támadásokra lehetetlen felkészülni” – mondta Kóbor János. „Bárhol és bármikor előfordulhatnak, nem csak koncerten, futballmeccsen is vagy bármilyen nagyobb rendezvényen megtörténhet a tragédia. Mi nem teszünk különösebb biztonsági intézkedéseket, mit tehetnénk, amikor a profik sem tudnak megakadályozni egy merényletet?!?” – elemezte Kóbor a helyzetet. 


„Persze a technikusaink mindenre odafigyelnek, és ha bármilyen, a szokásostól eltérő dologra bukkannának, nyilván jeleznék nekünk. Szerencsére rendben lement a németországi koncertünk, és remélem, ez a jövőben is így lesz” – tette hozzá az Omega frontembere.

A Megasztár győztesét, Király Viktort is mélyen lesújtotta a hír. Az énekes, aki gyakran koncertezik itthon és külföldön is, imádkozik a családokért. 
„Szörnyű ez az egész, teljesen ledöbbentem” – kezdte Viktor szomorúan. 
„Elsősorban azért, mert Európa csatatér lett, és ez kezd számomra horrorisztikus lenni. Pláne az, hogy gyerekek, családok és fiatalok elmennek egy koncertre és nem érezhetik biztonságban magukat!” – fakadt ki az énekes, aki nem érti, miért nem voltak fokozottabb biztonsági intézkedések ezen a nagyszabású rendezvényen. 
„Nem értem, hogyan tudott ez az ember bejutni erre a koncertre. Egy ilyen nívós előadó koncertjén, mint Ariana Grande, nagy biztonsági intézkedéseket kellene tenni, ugyanúgy, mint például a reptereken. Így egyszerűen felfoghatatlan, hogyan tudott valaki magával vinni egy robbanószerkezetet” – fogalmazta meg gondolatait Viktor, aki szerint nem valószínű, hogy ez a tragédia elveszi az emberek kedvét a koncertre járástól. 


„Nem hiszem, hogy kevesebbet fognak járni az emberek koncertezni; de gondolom, mindenütt egyre nagyobb biztonsági intézkedések is várhatók. Én is úgy vagyok vele, hogy ha átmegyek a zebrán, akkor is meghalhatok, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogok átmenni a zebrán. Szóval én is ugyanúgy fogok koncertekre járni, és koncerteket adni, de szerintem az emberek is hasonlóan gondolkodnak, mert a művészeteket nem lehet elvenni!" – tette hozzá. 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Pokoli tűz Patakon: fiát mentette az apja, halálra égtek

AC News 2022.11.25.
Le kellett fogni a tragikus sorsú nőt, aki őrjöngve próbált visszarohanni a házba, hogy kimentse az élettársát és a fiát.

Vodkával menekült öngyilkosságba a rettegő budai kislány

AC News 2022.11.24.
A 13 éves Korinát hét hónapon át veréssel, zsarolással zaklatta egy fiú, mégis a szülőjének állt feljebb: feljelentette az áldozat édesanyját.

Járai Máté Törőcsik Mariról: Színészi öröksége örökké élni fog

AC News 2022.11.23.
A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő ma lenne 87 éves. Ez alkalomból unoká...

Huppsz

Rácz Jenő bolondot csinált magából a lányáért

AC News 2022.11.25.
A hét legviccesebb fotóját posztolta Rácz Jenő.

Tóth Vera borzasztó pulóvert vett fel - Fotó

AC News 2022.11.25.
Tóth Vera egy tipikus, karácsonyi, ronda pulcsival máris elkezdte az ünnepi szezont. Neki ez is jól áll.

Micsoda meglepetés! Ezt kapta születésnapjára Horváth Éva

AC News 2022.11.24.
44. születésnapjára a hírességet egy különleges ajándékkal lepték meg szerettei.  
video2a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között
video3a - Kategóriák között

AC News

Hihetetlen, mit rejtett a sörösdobozba egy nő – 20 év börtönt kaphat érte

AC News 2022.11.26.
A texasi nő egy veszélyeztetett fajt csempészett be az Egyesült Államokba.

Nem kegyelmeznek a magyarok - Szigorúbban büntetnének

AC News 2022.11.26.
Szigorúbban lépnének fel a hamisítókkal és a hamisítványok terjesztőivel szemben a magyarok: 2022-ben a lakosság 60 százaléka büntetné a mostaninál szigorúbban a hamisítókat é...

Szeretünk adományozni: Ezer tonna búza gyűlt össze a Magyarok kenyere programban

AC News 2022.11.25.
Míg 2011-ben tíz tonna búzaadománnyal indult a Magyarok kenyere program, 2022-ben már 1000 tonna búza gyűlt össze.

Sziréna

Füstmérgezést kapott a hőssé vált kisrendőr, kórházba került

AC News 2022.11.26.
74 éves nénit mentettek ki a füstölő lakásából az egyenruhások.

Frontális ütközés - Áll az M0-s

AC News 2022.11.25.
Baleset miatt lezárták az M0-s autóutat az M1-es autópálya felé vezető oldalon, Biatorbágy térségében, emiatt torlódik a forgalom - közölte az Útinform péntek reggel a honlapján.

Megölte csecsemőjét egy anya

Pataki József 2022.11.24.
A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a két hónapos gyermekét megfojtó komlói nő ellen.
video3a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között

Itthon

Berúgja a tél az ajtót, megérkezik a fogvacogtató hideg

AC News 2022.11.26.
Mára a köd miatt 10 megyében is veszélyre figyelmeztet, a következő hétre pedig az átlagosnál hidegebbet jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Novák Katalin vonattal utazott el Volodimir Zelenszkijhez

AC News 2022.11.26.
Az orosz–ukrán háború kezdete óta a legmagasabb szintű látogatást teszi a magyar állam képviseletében Novák Katalin köztársasági elnök Ukrajnában.  

Szijjártó Péter: siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az EU-tagállamokban

AC News 2022.11.25.
Siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az európai uniós tagállamokban, miközben csakis ezek révén lenne elkerülhető az ukrajnai háború és a szankciók okozta recesszió - szögez...

Világ

Fegyveres leszámolás a szerb-magyar határnál

AC News 2022.11.25.
Ismét fegyverekkel támadtak egymásnak migránsok a szerb-magyar határ közelében, ezúttal a Röszkével szomszédos Horgoson - közölte a szabadkai Pannon RTV pénteken.

Spanyolország lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését a románok számára

Pataki József 2022.11.24.
Spanyolország lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését a románok számára, és ennek megvalósítására közös munkacsoportot hoz létre Romániával - j...

Újabb 400 millió dollárnyi katonai segélyt küld az Egyesült Államok Ukrajnának

Pataki József 2022.11.24.
Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollárnyi (mintegy 170 milliárd forint) katonai segítséget bocsát Ukrajna rendelkezésére - az összeg felhasználására az elnök adott felhatalmazást a K...
Video4a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között

Profil

Dr. Merkely Béla: Nem értik az emberek, miért kell egészségesen élni

Pataki József 2022.11.19.
A héten nyitották meg az ETELE Plázában a Body Worlds kiállítást, ahol feldarabolt emberi testeket, állatokat és a test más anatómiai struktúráit mutatják be plasztináció segíts&eac...

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05.
Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. &Eacu...

500 mangalicát tart Fekete Zsóka, akit a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítményéért díjaztak

AC News 2022.10.27.
A 2022-es Femcafé Inspiráló nők gáláján a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény díjat Fekete Zsóka Mangalicatenyésztő, a Mangalica Farm tulajdonosa kapta. A Hajdúbösz&ou...

Amiről beszélnek

Szerednyey Béla Ferenc pápától kért engedélyt

AC News 2022.11.26.
A közismert színész szeretné feleségét templomban is elvenni, ám ez nem olyan egyszerű.  

Teljesen kiborultak Mariah Carey rajongói

AC News 2022.11.25.
Sokan úgy vélik, hogy az aranytorkú énekesnő a koncertjén végigtátogta a leghíresebb számát, amely nem mellesleg egy kisebb vagyont hozott eddig neki.

Kovács Kati vallomása Balázs Fecó haláláról: Kicsit szerintem mind hibásak vagyunk

AC News 2022.11.25.
Szerettei és pályatársai a mai napig gyászolják a két évvel ezelőtt elhunyt Balázs Fecót. Kovács Kati a mai napig elérzékenyül, ha zenésztársára gondol.
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro