Háború dúl Mc Hawer és Petics Kristóf rajongói között

Pataki József 2020.06.11. Rivalda

Háború dúl Mc Hawer és Petics Kristóf rajongói között

Hiába kérte annak idején Petics Kristóf Mc Hawert, hogy töröljék a közös produkciójukat, a felvétel a mai napig megtalálható az interneten. A mulatós rapper lesújtó véleménnyel van az elhunyt énekes rajongóiról, és ez fordítva is igaz.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Annak idején, mikor Petics Kristófot elküldték az X-Faktorból botrányos viselkedése miatt, Mc Hawer próbálta meg felkarolni. A közös munkájuknak viszont egyetlen videoklip és egy fellépés lett az eredménye. Ennek az az oka, hogy Hawer hiába próbálta segíteni Kristófot, ő inkább teljesen más irányba kezdett el mozogni, ráadásul később szégyellte is a közös munkát.

Ennek Kristóf egyébként hangot is adott, a videó alatt egy kommentben, és kérte Hawer-t, hogy törölje azt.

„Szervusz Géza. Olvasom, a mai napig szívesen nyilatkozol rólam, noha semmit nem tudsz rólam egy éve. Haladéktalanul törölj le minden videót, amiben közreműködtem. (…) Kérem az életpályámat szégyenítő produkciók mihamarabbi kigyomlálását. (…) Légy boldog. Engem meg törölj a csatornáról, még ha jelentős tartalom így nem is marad rajta” – írta akkoriban Kristóf, de kérése süket fülekre talált.

Ráadásul a kommentet, mint kiderült, a halála után Mc Hawer törölte is, de az énekes egy rajongója újra feltette azt.

Az esettel kapcsolatban felkerestük a mulatós rappert, hogy megkérdezzük tőle, miért nem tett eleget Kristóf kérésének, illetve, hogy miért lett törölve a komment.

„Azt a bejegyzést már a halála után töröltem. Nem lett volna ízléses, ha fent marad ilyen körülmények között. Nem tudom kinek és miért jutott eszébe újra feltenni. Rengeteg munkánk van ebben a dalban és klipben, minden szerzői jog a miénk, Kristófnak csak fel kellett énekelnie. Nem hiszem, hogy bármi jó ok lenne arra, hogy ezt a jó kis zenét törölni kellene, amivel a rajongói is emlékezhetnek rá” – árulta el lapunknak Hawer, majd kitért arra is, hogy nem érti miért szégyellte az elhunyt énekes a videót.

„Akkor minek énekelte fel? Nem azért csináltuk, hogy ablakon kidobott pénz legyen belőle. Nem volt rá jogalapja, hogy ezt követelje tőlünk. Nem tartottunk fegyvert a fejéhez, hogy felénekelje a számot. Szerintem ezt azért kérte utólag, mert nem váltunk el túl szépen egymástól. Nem adtam neki okot arra, hogy utáljon engem, mindent megtettem pénzt és energiát nem kímélve, hogy sikeres legyen. Ő pedig ennek ellenére inkább istentelen stílusban hörögni akart. Egy fellépést tudtunk neki szervezni, ahova 18-20 rajongója jött el összesen. Szégyen volt és megalázó. Körülbelül 30 ezer forintot tudtunk csak megtartani az egészből. Örökké szembe ment mindennel, sokszor nem lehetett elérni, és ez is okozta a munkakapcsolatunk végét.” – fogalmazott Koczka Géza.

Petics Kristóf rajongói azóta is haragudnak Mc Hawerre, amiért Kristófról még a halála után is nyilatkozott.

„Azok a gyerekek mindenen háborognak. Van ez a Petics Kristóf Mazsolái csoport, ami olyan, mint egy szekta, annyira bálványozzák őt. 13-15 éves tinikből áll… Kristófból egy nagyon jó tinisztár lehetett volna, aki példát mutat ennek a korosztálynak, de nem így tett, amit nagyon sajnálok.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT