Hitéről vallott Németh Lajos – „Ki vagyunk téve egy felsőbbrendű valaminek”

Soltész Mónika 2019.05.24. Rivalda

Hitéről vallott Németh Lajos – „Ki vagyunk téve egy felsőbbrendű valaminek”

Németh Lajos közel 69 évesen is egy lendületes, fitt nagypapa. A neveltetésének köszönhetően már gyermekként úgy tanulta, valamiben hinni kell, és Peller Mariann: Utazás a lelked körül című műsorában elárulta, mit gondol a halál utáni életről. Az időjós arról is mesélt, hogy tavaly egy váratlanul jött egészségügyi probléma ébresztette rá arra, hogy valaki vagy valami vigyázza útját.

cba bejegyzeseknél(200x300)

„Felnőtt koromban, amikor kicsit tudatosodott bennem, önállósodtam, most hiszek valamiben, azt is tudom, hogy valami irányíthatja az emberiséget, az én sorsomat is nagy valószínűséggel, és időnként feltekintek az égre. Ez nem azt jelenti, hogy ez istenhit, hanem hiszek valami olyan dologban, ami az én értelmemet, a cselekedetemet valamilyen irányba viszi. Hála Istennek eddig jó irányba vitte, és elgondolkodom, mi gyarló emberek, ki vagyunk téve egy olyan felsőbbrendű valaminek, ami a cselekedetünket irányítja” – mondta az időjós, aki egy elárulta, több égi jelet is tapasztalt már az élete folyamán.

„Számtalan ilyen élményem volt, csak akkor ez nem tudatosult bennem, hogy miért történt. Viszont amikor már úgymond az outputja volt az eseménynek, akkor visszagondoltam arra, ez nem biztos, hogy az én akaratomból történt, hogy így cselekedtem. Földi, égi, nem tudom megfogalmazni milyen jelek. Én nagyon családcentrikus ember vagyok. Imádom, amikor a Finnországban élő lányom 3 gyerekével, családdal együtt, valamint az itt élő két unokám családja összejön, és ilyenkor a nagypapi, nagymami együtt van” – mesélte Németh Lajos, aki tavaly egy komoly egészségügyi probléma miatt mélyebben elgondolkodott, nem lehetett véletlen, hogy épp ott történt vele a baj, ahol segítséget is kaphatott.

„Tavaly nyáron a Balaton-partján július 13. péntek, mint utólag kiderült, a szívem, amivel semmi bajom nem volt világ életemben – mert én egy örök izgő-mozgó ember vagyok, maraton futóként, kerékpárosként –, eszembe nem jutott, hogy engem valami baj érhet. Kiderült, szívritmuszavarom volt, de hála Istennek minden visszaállt az eredeti állapotába. Elgondolkodtam, mi van, ha ez nem ilyen segítséghez közeli helyzetben van, nincsenek ott a családtagjaim. Volt ott egy 24 órám gondolkodni, hogy az élet mennyire véges” – tette hozzá a TV2 időjósa, aki szerencsésnek mondja magát, és úgy érzi, valakik mégis vigyáznak rá.

„Az idő véges, és az is igaz, hogy sok mindent megteszek azért, hogy ne nagyon érezzem úgy az idő múlását. (…)Tudatosan élek” – tette hozzá Németh Lajos, aki is beszélt a műsorban mit gondol arról, mi lehet a halál után.

„Én csak a reményemet tudom elmondani. Abban reménykedem, hogy az itteni földi élet végével a lelkednek, vagy a személyiségednek nincs vége. (…) Azért kijelentő és nem óhajtó módban mondom ezt, merthogy nekem a gyerekkori vallásos nevelés valami ilyet belém égetett” – tette hozzá a fitt nagypapa.

A ma már nyugdíjas időjós ezotériával kapcsolatos gondolatairól, a spiritualitáshoz fűződő „viszonyáról” többet is megtudhatunk vasárnap 17:10-kor a LifeTV-n, ahol Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorában fog vendégeskedni.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)