Hoppá! Buddhista tanító lett Dopeman

Pataki József 2020.07.20. Rivalda

Hoppá! Buddhista tanító lett Dopeman

Kitartó munkájának köszönhetően a rapper lediplomázott a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, így akár hittantanárként is elhelyezkedhet a továbbiakban, általános iskolákban.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Sokan tágra nyílt szemekkel olvasták évekkel ezelőtt, hogy Dopeman úgy döntött, sosem késő tanulni, ezért beiratkozott egy buddhista főiskolára, hogy a vallás és filozófia tudományát szívhassa magába. Az évek során egy pillanatra sem tántorodott vissza a kihívásoktól a rapper, a hetekben pedig kitartásának köszönhetően lediplomázott.

„A bennünk levő Buddha természet felfedezése és kifejlesztése volt a tanulmányom címe, melyből a védést csináltam a bizottság előtt. Ötöst kaptam rá, és kérték, hogy menjek mesterképzésre – kezdte büszkén az AcNewsnak Dopeman. – Szerintem most egy évet kihagyok, mert szeretném letenni az angol felsőfokú vizsgámat, utána folytatom ott a tanulmányaimat. Nem tartom magam buddhistának, de attól még Buddha bennem van. Ez a téma volt számomra a legizgalmasabb. Dualitásban élünk, különböző vetületeit nézzük a dolgoknak, és azt a saját véleményünk szerint tartjuk jónak vagy rossznak. Ez egy általános rendező elv, ez a Buddha természet, ami mindenkiben ott van.”

Dopeman azzal, hogy lediplomázott, most már akár tanár is lehetne.

„Általános iskolában taníthatnék gyerekeket hittanra, de ahhoz, hogy akár gimnáziumban is dolgozhassak, kelleni fog a mesterképzés. Elképzelhető, hogy kipróbálom a pedagógusi hivatást, még meglátjuk. Nem lennék szigorú tanár, biztosan meg tudnám találni a mértéket. Meg kell tudni ragadni egy gyerek figyelmét és elkötelezetten beszélni az iránt, ami érdekel minket, mutatni kell egy lehetséges irányt, de nem szabad kényszeríteni. Ez a legfontosabb feladata egy tanárnak” – folytatta lapunknak a rapper, aki a kislányának, Fanninak is olykor átadja a tanultakat.

„Nem a filozófia legmélyét szoktam vele megosztani természetesen, de szoktam neki beszélni a tanokról, és az életszemléletemről. Viszont óvatosan kell ezt a tudást kezelni, ezzel a vallással nem jó téríteni. Az európai embernek ellentétes a világlátása, lehet, hogy rosszul hatna rá. Maga a tanítás viszont mindenben benne van, amikor forgalomba kerülsz az autóddal, ahogy beszélsz egy embertársaddal az utcán, egy regényben, filmben, bármiben. Ezt keleten buddhizmusnak hívják, de lehet bármilyen másik neve. Nem Buddha a lényeg, nem is Jézus, vagy Allah, ezek csak eszközök. A lét tanítása a fontos, csak tudni kell figyelni, ilyen módon adom át a lányomnak is a tudást.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT