Így készülnek a hazai hírességek a karácsonyra – Azt is elárulták, túlköltekeznek-e!

Dózsa Gabriella 2019.12.19. Rivalda

Így készülnek a hazai hírességek a karácsonyra – Azt is elárulták, túlköltekeznek-e!

Budapest elveszett – írták többen a közösségi oldalakon, utalva arra, hogy így az ünnepek előtt az ajándékvásárlás miatt képtelenség időben eljutni bárhová. Mert mindig vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják a meglepetések beszerzését. Az AcNews kiderítette, a magyar sztárok hogyan készülnek a karácsonyra, mennyi pénzt költenek ajándékokra, és milyen hagyományok vannak a családjukban.

 

 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Till Attila: Mindig többet költök, mint tervezem!

A TV2 műsorvezetője és felesége minden évben megfogadják, hogy egy bizonyos határon felül nem költekeznek, de eddig ezt sosem sikerült betartaniuk. Három fiuk van, igaz a legnagyobb már nem ír levelet a Jézuskának.

„A legkisebb még ír kedves sorokat neki, így számára könnyű eltalálni a tökéletes meglepetést” – mesélte lapunknak Tilla. „Szinte mindig átlépjük az ajándékokra megbeszélt összeghatárt, de olyan jó látni, amikor bontogatják a csomagokat a fa körül, és hallom a sóhajokból, hogy beletaláltunk. Amióta meghaltak a szüleim, nálunk van a szenteste, a lakás díszítését mindig Kriszta és a srácok intézik, minden évben újul valamivel, de mindig ízléses és bensőséges. Hagyomány nálunk a karácsonyi halvacsora, a halászlevet én készítem, a feleségem a rántott pontyot majonézes burgonyával. A mi családunk nagyon összetartó, így ez az ünnep az egyik legfontosabb, tényleg a szeretetről szól!”

Judy: Már decemberben fel van díszítve a kert is!

Az énekesnő és férje gyermekük születésekor döntött arról, hogy Budapest melletti településre költöznek, ahol nagy udvar is van. Így a karácsonyi készülődésbe a kert díszítése is beletartozik.

„Imádjuk a fényeket, és ha már az időjárás nem az ünnepeknek megfelelő, akkor legyenek szép fények” – árulta el az AcNewsnak Judy. „Van kivilágított hóember, kis, világító csomagok, a ház oszlopait is ünneplőbe öltöztettük. Mi igyekszünk a férjemmel a Jézuska mítoszt minél tovább fenntartani, mert szerintem addig igazán gyerek egy gyerek, amíg hisz benne. Idén annyi a változás, hogy a fát már mi hozzuk, és együtt díszítjük Majával. Év közben mindig én főzök, ezt a párom úgy hálálja meg, hogy ilyenkor ő lesz a konyhatündér, ő készíti a mennyei ételeket. Hagyomány, hogy szenteste csak mi vagyunk hárman. Én egyébként nem vagyok az utolsó pillanatban vásárló, már év közben ésszerű határokon belül megveszem az ajándékokat. A gyermekem édesapjával mindig valami praktikus, nagy dolgot adunk egymásnak, most például a konyhát újítottuk fel, meg lett egy nagy gardrób. De most kivételesen egy plusz meglepetéssel is készülök, aminek nagyon fog örülni!”

Nagy Feró: Nálunk már az unokákról szól a karácsony!

A rock papa imádja unokáit, akiknek az a legszebb karácsonyi ajándék, ha rajta csünghetnek.

„Én vagyok a kedvenc nagypapa, mert én minden hülyeségben benne vagyok, mindenre kapható vagyok” – kezdte nevetve lapunknak a Beatrice frontembere. „Mi, az anyósoméknál szoktunk összegyűlni, öt család, mintegy harmincan. Ilyenkor feleségem édesanyja főz, nem úgy, mint a hétköznapokon, mert olyankor én szoktam. A menü mindig hagyományos halászlé, és más halétel. A hangulat mindig fantasztikus, és az unokákkal ilyenkor néha a feje tetejére állítjuk a házat, mindenki legnagyobb örömére. Már alig várom, hogy idén is így legyen. Praktikus és jelképes ajándékokkal szoktuk egymást megajándékozni, ez alól a feleségem a kivétel, akinek a születésnapja is most lesz, ő tavaly is egy olaszországi utazást kapott tőlem.”

A Peller család sváb hagyományokat tart

Mariann és Anna családja nagyon összetartó, az ünnepekkor minden a szeretetről szól, ezek a napok ha lehet még meghittebbek. 26-án a nagy család is összegyűlik, sokan ülik körül az asztalt, mindig szuper a hangulat. Mára már az RTL Klub műsorvezetői átvették szüleik karácsonyi szokásait.

„Nyolcéves koromig szentül hittem, hogy a Jézuska hozza a fát meg az ajándékokat, ma hálás vagyok, hogy így történt – árulta el Anna. - Kislányomnak, a hatéves Annabellának igyekszem az élményt továbbadni, Miki, a férjem ebben is tökéletes partner. A házunkat kívül-belül már november végén elkezdjük feldíszíteni, hogy minél tovább tartson a meghitt hangulat. Ezekben a napokban szeretünk sok mindent közösen csinálni, ilyen a sütés-főzés is. A kuktában főtt tarja és apukánk sváb krumplisalátája mellett vegán étkek is kerülnek az asztalra, hiszen én nem eszem húst. Anyósom, Jutka rántott harcsával érkezik, anyu kocsonyát hoz Mariann férjének. Mi Mikivel vagy kislányunkkal hármasban még nem voltunk olyan helyen, ahol nagy hóban szánkózva bolondozhattak volna, hüttében melegedve szürcsöltük volna a forró teát, de nagyon vágyunk rá. Miki remekül snowboardozik, ezért egy ideje tervezzük, hogy mondjuk osztrák földön engem is, Annabellát is beavat a síelés rejtelmeibe.”

Peter Srámek: Imádok mézeskalácsot sütni!

Az énekes ritkán jut haza családjához, ám arra mindig ügyel, hogy a karácsonyt velük töltse. Idén sem lesz ez másképp, egy hétre utazik haza, és mint kiderült, örömmel vesz részt nem csak a sütkérezésben, hanem a bevásárlásban is.

„Én azon szerencsés gyerekek közé tartozom, akik mindig azt az ajándékot kapták karácsonyra, amit szerettünk volna” mondta Srámek. „Mint itt Magyarországon, Szlovákiában is este van az ajándékbontás, de az öcsémmel mi már reggel elkezdtük kicsomagolni a meglepetéseket, így hat órakor minden játék felavatásra került. Persze ma már türelmesen megvárjuk ennek az idejét, felnőttünk, én 26, az öcsém 23 éves, és mára nem az ajándékozás a lényeg. Egy kis meglepetésnek is nagyon tudok örülni. Lehet, hogy az én gyerekeim – ha lesznek – is ugyanezt fogják csinálni. Egyszer egy évben jó, hogy hosszabb időt tölthetek a családdal. Ilyenkor én is kikapcsolódom, meséket nézek, és mivel édesszájú vagyok, a karácsony számomra egy ajándék. Imádok mézeskalácsot sütni, az illatát és azt a nyugodtságot, ami az elkészítésével jár. Nagyon szeretek vásárolni, így mindig örömmel veszek részt az ünnepi ételek alapanyagainak beszerzésében is. Sajnos a mai gyerekek már nem tudják, milyen az, amikor egész télen hó van. Mikor kicsi voltam, mi rengeteget szánkóztunk, hóembert építettünk. Talán ez hiányzik leginkább az ünnepi hangulathoz.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT