Így segíti a fiatalokat Oláh Gergő – „Volt, hogy sírva öleltek át!”

Pataki József 2020.10.14. Rivalda

Így segíti a fiatalokat Oláh Gergő – „Volt, hogy sírva öleltek át!”

Kevesen tudják, de az X-Faktor harmadik évadának győztese, egy ideje már motivációs előadóként segíti a fiatalokat. Fejébe vette ugyanis, hogy kötelessége kezet nyújtani azoknak, akik a mindennapi nélkülözés miatt nem kapnak annyi szeretetet otthon. Ezen kívül kiderült az is, hogy az énekesi pályát, vagy ezt szereti csinálni jobban.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

– Mi miatt választottad ezt a feladatot magadnak?

– Régi álmom volt, sokat dolgoztam azon, hogy elindíthassam a motivációs előadásaimat, de már harmadik éve működik sikeresen. Szeretném segíteni azokat a fiatalokat, akik hasonló anyagi körülmények között nőttek fel, mint én. A különbség köztünk csupán annyi, hogy én, még a legnehezebb időkben is óriási szeretetet kaptam a családomtól. Ők sokan nem ilyen szerencsések. Sok szülőnek nincs már lelki ereje ahhoz, hogy motiválja a gyermekét amellett, hogy megkeresse a napi betevőt. Rengeteg helyen annyira el van nyomva a lélek a nincstelenség és a kilátástalanság miatt, hogy egyszerűen nem marad több erő az emberben. Nekik szeretnék segíteni abban, hogy higgyenek a feljebbvalóban, szeressék a kemény munkát, és ne állapodjanak meg abban, hogy úgyis csak a közmunka marad nekik.

– Sok idődet veszi igénybe ez a másik munka?

– 2018-ban 15 helyen voltam összesen, akkor hatezer fiatalt sikerült megszólítanom. Vannak olyanok, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Remélem, idővel egyre több helyre kapok meghívást. Az az álmom, hogy jövőre vagy azután, egy egész éves turnét tarthassak 100 állomással.

– Hogy néz ki a te esetedben egy ilyen előadás?

– Másfél órás interaktív zenés programom van. A dalaimmal kötöm egybe a mondanivalómat. Ők néha kérdeznek tőlem, és én is tőlük. Volt egyszer egy olyan eset, amikor az iskola tornatermébe bejött az igazgató, hogy megnézze, ott vannak-e még a tanulók, mert olyan nagy volt a csend. Zenés koncertem mostanában egy kicsit kevesebb van, de ezt egyáltalán nem bánom, hiszen a mostani helyzetben az előadásaimnak még nagyobb súlya van.

– Milyen impulzusokkal gazdagodtál az állomásaid során?

– Nagyon sok élményem volt. Az egyik legemlékezetesebb talán az, amikor előadás végén 16-17 éves fiatalok odajöttek hozzám és átölelve, könnyek között köszönték meg nekem a segítségemet. Nagyon meghatott ez a visszajelzés.

– Milyen hatással van rád, hogy ilyen sorsokkal találkozol?

– Megrendítő a lelkemnek, hiszen jól ismerem ezt a közeget. A rokonságomban is rengeteg ilyen probléma van, ott is sokszor próbálok segíteni. Valahogy engem mindig ez vett körül, olyan emberek közé kerültem állandóan, ahol szükség volt arra, amit én tudok nyújtani. Örülök annak, hogy hatni tudok rájuk a szavaimmal.

– Melyiket helyezed most előnybe? A motivációs trénerséget, vagy az énekesi pályát?

– Elsősorban még a zenei pályán mozgok, de nem igazán tudnék választani. Most jobban lelkesítenek a motivációs előadások, jobban szeretem ezt. A zenei világ most nagyon bonyolult, és nem azt az értékrendet képviseli, ami közel áll hozzám.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT