Így teltek Ambrus Zoltán utolsó hetei! –„ A zene volt a mindene az utolsó percig”

Pataki József 2019.07.09. Rivalda

Így teltek Ambrus Zoltán utolsó hetei! –„ A zene volt a mindene az utolsó percig”

Megtaláltuk Ambrus Zoltán talán legközelebbi barátait, akik arról meséltek, hogyan teltek az elhunyt zenész utolsó hetei. Elmondásuk szerint egyáltalán nem látszott, hogy komolyabb baj van, és tragédia fog történni, hiszen komoly tervei voltak a jövőre nézve a legendás gitárosnak. Egyáltalán nem készült a halálra.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Barátai megdöbbenve fogadták a szomorú hírt, hogy Ambrus Zoltán, mindössze 54 évesen elhunyt. A Song Master’s Karaoke bulikon rendszeresen részt vett, legutóbb még alig egy hónappal ezelőtt is csatlakozott a barátaihoz. A csapat tagjaival nagyon jó viszonyt ápolt, és a jövőben is közös projekteket terveztek, ami sajnos már nem valósulhatott meg.

„Az évek során nagyon szoros barátság alakult ki közöttünk. Nem csak karaokezni járt le hozzánk, hanem rendszeresen össze is jártunk. Egy jó csapat voltunk. Egy hónappal ezelőtt találkoztunk utoljára” – mesélte az AcNewsnak Bujtás Mozsgán, aki párjával, Horváth Sándorral egy hangstúdiót is üzemeltet a karaoke bulikon felül.

„Sokat zenéltünk együtt és stúdióztunk is. Nagyon mélyen érintett bennünket ez a szomorú hír és bár tudtuk, hogy betegeskedett és kórházban is volt többször az utóbbi időben, de váratlanul ért, amikor megtudtuk, hogy Zoli örökre elment” - tette hozzá Sándor.

„Mai napig itt van nálam a hard disc rekordere, tervei voltak még bőven. Közös dalokat is szerettünk volna, nem tudtuk, hogy ennyire beteg. Egy hónappal ezelőtt még együtt karaokeztunk, de sosem panaszkodott. A zene volt a mindene az utolsó percig! Nagyon fiatal volt még, és örökre érezni fogjuk a hiányát. Tegnap éjjel írtam az emlékére egy dalt, ami Mozsgán lemezére fog rákerülni.”

Hasonlóan emlékszik vissza az utolsó hetekre az Alcohol együttes frontembere, Tóth Sándor is, akinél két éven keresztül zenélt aktívan Ambrus Zoltán.

„Valóságosan sokkolt a hír! Barátok voltunk, és nagyon élveztem vele a közös munkát”– kezdte a frontember.

„Mindig vidám volt. A rockhimnusz című dalunkat is együtt csináltuk. Két éven keresztül volt aktív tag nálunk, a legutóbbi klipünkben már csak szereplőként volt jelen. Amikor már nem zenélt velünk, akkor is megmaradtunk jó barátok. Pár hete találkoztam vele utoljára egy horgászversenyen, de ott is olyan jókedélyű volt. Egyáltalán nem látszott, hogy komolyabb baj lenne. Bár tudtuk, hogy nincs túl jó egészségben, de ezt sosem mutatta nekünk. Nagyon hiányzik” – mondta lapunknak Tóth Sándor.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT