Így vészelik át a járványt a legendák! - Charlie: Világháború ez, fegyverek nélkül!

2020.03.27. Rivalda

Így vészelik át a járványt a legendák! - Charlie: Világháború ez, fegyverek nélkül!

Holnaptól kijárási korlátozást rendelt el a Kormány az ország egész területére. Az AcNews utánajárt, hogyan érinti ez hazánk legendás művészeit. Összeállításunkban bepillantást nyerhetnek Horváth Charlie, Demjén Ferenc és Bodrogi Gyula napjaiba.

 

 

 

 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Horváth Charlie: Sütök, főzök, takarítok, itthon teszem magam hasznossá!

A rekedt hangú énekes felesége halála után egyedül maradt a nagy házban. De pár hónappal később odaköltözött hozzá a fia, a családjával. Horváth Charlie imádja, hogy nincs egyedül, unokája bearanyozza napjait.

„Erik elképesztő kis krapek, ő és a zene tart engem életben” – kezdte lapunknak a Liszt Ferenc-díjas előadóművész. „Ha én magamtól nem tudnám, akkor ők a fiammal tudatosítanák bennem, hogy én a veszélyeztetett korosztályba tartozom. Nagyon vigyáznak rám, betartjuk a kívánt távolságot, fertőtlenítünk, felosztjuk a teendőket. Ők vásárolnak, én pedig – bár ezt sokan biztos nem nézik ki belőlem- sütök, főzök, takarítok, itthon teszem magam hasznossá. A napi rutin megváltozott, csak nézem a híreket, világháború ez, fegyverek nélkül. De nem hagyom el magam, éppen a korlátozások előtt, két hete fejeztem be az új lemezemet, 14 dal van rajta, ez életem legjobb albuma. Büszke vagyok rá, és remélhetőleg a rajongóknak is meg tudom majd mutatni, de addig is a családom teszteli. Annyit elárulhatok róla, hogy jazz, blues, soul, funky, minden lesz rajta, amit szeretek, ami én vagyok. Azt üzenem mindenkinek, hogy őrizzük meg a szívünket, a lelkünket, és mindenkinek a legjobbakat!”

Bodrogi Gyula: Úgy hiányzik a színház, majd belebolondulok!

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész nem titkolja, elfogadja, de nehezen viseli a karantént.

„Önnek megsúgom, 1936-ban születtem, a második világháborúban tíz éves voltam” – mesélte az AcNewsnak Bodrogi Gyula. „Na ez is olyan, otthon kell maradni. Akkor annyival volt nehezebb, hogy még ennivaló sem volt. Természetesen itthon vagyok én is, és a napok összefolynak. Reggel felkelek, megreggelizek, megfürdök, aztán pihenek egyet, majd megebédelek, és nagy pihenést kipihenem. A tréfát félretéve igyekszem magam lefoglalni, átrendezem a fiókokat, selejtezek, olvasok, írok, közben meg annyira hiányzik a színház, hogy majd belebolondulok! Elképesztően hiányzik a közönség, és remélem én is, mi is nekik! A lelki táplálék ugyanolyan fontos, mint a testi! A kialakult helyzetben egy új dolgot tanultam, megtanultam használni a skype-ot, csuda jó dolog, ott tartom a kapcsolatot a családommal!”

 

Demjén Ferenc a tanyáján vészeli át a nehéz időket

A Kossuth-díjas énekest vidéki birtokán kerestük. A telefont felesége, Rebecca vette fel.

„Jól vagyunk, köszönjük az érdeklődést! Nyilván Rózsi nehezen viseli, hogy elmaradnak a koncertek, éppen akkor, amikor végre visszatért imádott közönségéhez. De én mindent megteszek, hogy ezt az időt arra fordítsuk, hogy még jobban legyen. Szerencsére az idő gyönyörű, és itt ez a szép birtok, ahol nem lehet unatkozni. Még arra is próbálom rávenni, hogy amíg személyesen nem tud találkozni a rajongókkal, más énekesekhez hasonlóan, ő is adjon legalább egy mini koncertet nekik. Nem igazán érdekli az internet még, de ha ez a helyzet elhúzódik, szerintem rá tudom beszélni arra, hogy pár dalt énekeljen el!”

 

 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT