Infúzióra kötötték a Nemzet Színészét

Pataki József 2019.04.29. Rivalda

Infúzióra kötötték a Nemzet Színészét

Érdeklődni akartunk a lassan 92 éves Máthé Erzsi állapota felől, de nem kaptunk jó híreket a Nemzet Színészéről.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Jó ideje nem hallottunk már Máthé Erzsiről, aki pár hét múlva betölti a 92. életévét. A Nemzet Színésze díjjal kitüntetett művésznőt éppen ezért tárcsáztuk, de helyette Annus, az ápolónője vette fel a telefont.

„Nem tudom most adni a művésznőt, épp infúzión van, bent van nála a doktor úr. Próbálják talán később” – adta a választ az ápoló, akitől azt is megtudtuk, hogy nem komoly a baj. Csupán vitaminkúrát kap. „Azt hiszem, Törőcsik Mari is ezt szokta kapni, hogy felerősödjön” – tette hozzá.

Máthé Erzsire egyébként mostanában fokozottan oda kell figyelni, nemrég ugyanis a csuklóját is eltörte véletlenül, egy otthoni baleset folytán. „A gipszet már levették a kezéről, de nem néz ki túl jól azóta sajnos”– tette hozzá a vonal túlsó oldaláról az ápolónő.

A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő legutóbb a hosszú élet titkát is elárulta.

„Hinni kell és végig optimistának maradni! Meg kell élni minden szépet, ami adatott nekünk. Nem szabad unatkozni, sem elkeseredni. Örülök az életnek. Imádok élni! Nem szeretnék elmenni erről a Földről, néha ugyan nehéz, de én jól érzem magam”– nyilatkozta legutóbb e sorok írójának.

Kívánunk mielőbbi gyógyulást és kitartást Máthé Erzsi művésznőnek!

Kiemelt kép: MTVA/ Zih Zsolt

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)