Itt a folytatás! – Hódi Pamela: Féltem a kislányomat!

Pataki József 2020.07.29. Rivalda

Itt a folytatás! – Hódi Pamela: Féltem a kislányomat!

Elképesztő ami Hódi Pamela és Berki Krisztián között folyik a kislányuk miatt. Az aggódó anyuka, most hosszasan fejtette ki mennyire félti a hatéves Natit a közösségi médiától, csakhogy ezt egykori férje, rendre semmibe veszi.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Mint ahogy tegnap mi is beszámoltunk róla, nemrégiben megszületett egy Instagram fiók Berki Natasa Zselyke névvel. A profilnak, már több mint 3 ezer követője van, köztük Berki Krisztián is. A dolog egyik árnyoldala, hogy a hatéves kislány édesanyja, már jó ideje harcol azért, hogy ne szerepeljen az édesapja médiafelületein közös gyermekük. Pamela szeretné, ha majd idősebb fejjel Nati dönthetné el, hogy akar-e a médiában szerepelni vagy sem. Berki azonban ennek ellenére gyakran kiposztolja lánya fotóit a saját oldalára, sokat szerepel a kedvese, Mazsi felületén, sőt azon a profilon is, amit a celeb, a francia bulldogjainak hozott létre.

Ezek után kerestük Krisztián, hogy mi szükség volt erre, de csupán falakba ütköztünk. Vele elentétben, viszont Hódi Pamela sokkal beszédesebb volt, és egy hosszas posztban írta le, mennyire félti a kislányát.

„Gyerkőc posztolása az interneten. Egy vélemény ami nagyjából fél éve van megírva a jegyzeteim között, de úgy döntöttem másokhoz csatlakozva megosztom veletek az én is álláspontomat. Borzasztónak, nem is, felháborítónak tartom, hogy a mai világban egyesek azt gondolják jó szülőnek, ha valaki minden egyes programról posztol a gyerekéről vagy csak úgy, mert épp magáról nem készült aznap jó fotó, vagy mert a nép imádja. Én megkaptam egy párszor, hogy velem nem is boldog a gyerek, velem nem is szokott lenni, én nem is törődöm vele! Könyörgöm! Ha nem posztolom a gyerekem közösségi oldalakon akkor már anya sem vagyok? A mai gyerekek az első generációja a világnak, akik az internet mágikus erejébe születtek bele! Senkinek nincs  tapasztalata hogyan csapódik majd ez rajtuk és rajtunk szülőkön! Mivel fog ez járni? Most szeretném indokolni, hogy én miért nem posztolom napi szinten legalább egy posztban és tíz sztoriban a kislányomról készült fotókat” – kezdte írását a sztáranyuka, majd azzal folytatta, hogy esetleges pedofiloktól, vagy későbbi önértékelési problémáktól próbálja meg óvni a kislányát azzal, hogy nem rak ki minden nap róla képet.

„Féltem Őt! Féltem a celebvilágtól, féltem a kommentektől, féltem a pedofiloktól, féltem a lelkét, féltem attól, hogy fog teljesíteni az iskolában, féltem a magabiztosságát, féltem a talpraesettségét, és féltem attól, hogy nem fogja értékelni a valóságot. Szerintem, nem fontos fotók vagy akár videók formájában rendszeresen betekintést engedni az interneten gyermekünk életébe, és azért posztolni annyit, hogy bizonyítsuk milyen jó szülők vagyunk! Mennyi időt töltünk és foglalkozunk a gyerekünkkel nap, mint nap! Ha egyfolytában együtt vagyunk egy nap akkor azért, ha meg nem akkor épp azért. Sokan szem előtt tartják a követők és lájkok számát, ami egy gyerek posztolásakor háromszor annyi is lehet akár! Éppen ezen felbuzdulva egyre többet és többet osztanak meg a mindennapjairól, mert a szülőnek ez jó… Persze nem kell úgy tenni mintha nem is lennének a földön, mivel büszkék vagyunk a gyerekünkre. Én azt gondolom, hogy ezt lehetne akár évi kb. ötször is posztolni az idegeneknek (És igen! idegeneknek, mert hát nem ismerünk titeket, és ti sem minket. Az más, hogy tudjátok mi kik vagyunk, és hallotok rólunk ezt-azt!), amikor is új dolgot csinál a gyermek, például járni kezd, szülinap ballagás karácsony, sportesemény vagy akár csak egy őszinte szép fotó. Nem azt alapján lesz valaki jó szülő, ha széttolja a netet a gyerekéről, aki mit sem sejt arról, hogy mi történik körülötte, ha nem ha óvjuk őket az idegenek esetleges bántásaitól. Mit értek bántás alatt? Egy negatív kommentet, egy meggondolatlan fotó vagy videó posztolását. Hiszen iskolába fog egyszer járni az a gyerkőc, és tudjuk milyenek a kicsik az iskolában, játszótéren. Nem mindig kedves mindenki mindenkivel. Szerintem bőven elég, ha majd egy személyes problémát segítünk átvészelni, nem hogy még majd amit olvas magáról vagy valaki mondja neki amit olvasott róla az interneten. Nyilván senki nem fogja az xy-t felkeresni és megkérni, hogy többet ne bántsa a gyerkőcét. Arról nem beszélve, hogy egyszer mindenki megtanul írni, olvasni és saját maga szembesül egy csúnya kommentekkel… Mindenkinél eljön az a kor, amikor ő maga eldönti, hogy egyáltalán szeretne-e tartalmakat megosztani magáról, akár a nagy nyilvánosság előtt, akár saját privát profilt létrehozni magának” – célzott itt az exférje tegnapi akciójára Pamela, aki az utóbbi időben éppen ezekért nagyon ritkán oszt meg tartalmat a kislányáról.

„Az én oldalaimon senki nem vegye szájára a lányomat, úgy hogy pár évig még fogalma sem lesz semmiről és védekezni sem tud. Szerintem tudatosan szabad gyermekünket posztolni. Ez alatt felelősségteljes tartalmakat és a lelki világát, szellemi fejlődését nem akadályozó posztokról beszélek. Mivel az a feladatunk, hogy védjük őket, ezért én 90%-ban nem is mutatom az arcát a fotókon, pár havonta teszek ki olyan fotót amin kifogástalanul néz ki, és a (fotó felhasználása tilos!) mondat mindig ott van, illetve csak Instagramon posztolok róla, és tiltom a kommenteket, mivel így senki nem tudja egy kommenttel is bántani a kis lelkét, ezáltal nem sérül a külső hatások miatt! Félreértés ne essék!  Én tudom, hogy kevés százaléka az embereknek az, aki megszól egy gyermeket a külseje vagy a viselkedése miatt! De! Mi van akkor ha folyamatos dicsérgetést kapa  kommentekben? Nem lesz egoista? Nem fog változni az értékrendje az által, hogy 123 komment arról szól hogy mennyire tökéletes? Én magam is tanulom az anyaságot, folyamatosan rájövünk dolgokra, saját érzések utáni véleményekre. Sokáig úgy gondoltam, hogy olyan kicsi még, mehetnek a posztok, szereplések… úgy sem érti ami történik. Ez elmúlt… Három éve már én is dönthetek! Felnőttként is rosszul tud esni egy-egy rossz vélemény akár egy percig, de lehet egy napig is gondolkozunk a miérten és valóságalapon. Vajon egy önmagát is felfedező gyermeknek nem fog? De fog! De meg kell adni az esélyt nekik személyesen, hogy eldöntsék elbírnak-e ennek a súlyával. Az alapján amit a saját személyiségünkről, magánéletünkről mutatunk az interneten is gondolhatja bárki, hogy jó szülők vagy rosszak vagyunk-e. Nincs szükség ehhez arra, hogy megkérjük a gyerkőcöt, hogy óriási vigyort tegyen az arcára egy posztolható fotó kedvéért” – folytatta Nati édesanyja, majd a végén egyértelműen Berki Krisztiánra célozva fogalmazta meg mondandóját.

„Végezetül pedig. Sokan világgá kürtölik fájdalmukat, haragjukat, szenvedésüket, a szakítás után. Én fontosnak tartom, hogy tisztelettel maradjak a párom és gyermekem felé. Így továbbra sem alacsonyodnék le egy bizonyos szint alá, és ami a legfontosabb hogy a kislányom érdekében ezentúl sem fogom lereagálni a mádiában, a nárcisztikus viselkedést, fenyegetéseket, provokálásokat, nyilatkozatokat, posztokat, aminek minden mondata hazugság! Nem értem mire ez a sok alaptalan szidalmazás. Esküszöm én ilyen viselkedést, még egy különvált szülőtől és új pártól sem láttam a médiában. Így tovább imádkozom értük, hogy gyermekáldásban legyen részük, és azért hogy békességre és megnyugvásra találjanak. Idővel megtanultam, hogy nem az én igazságérzetem vagy a lelkiállapotom a fontos, hanem a lányom óvása, és az, hogy az iskolában jól teljesítsen. Nekem annyi a feladatom, hogy az ügyvédemmel megtegyük a megfelelő óvintézkedéseket. Mivel mindez csak ránk tartozik, ezért privátban és intelligensem teszem. Jelzem, hogy ez az én véleményem! Lehet, én vagyok túl aggódó, vagy nehezebb helyzetben vagyok, de szerettem volna aha tudjátok az én miértemet. Köszönöm.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT