Itt a válasz, Majka elárulta magát! – Ezért borult gyászba Curtis, Pápai Joci és a rapper közösségi oldala

Pataki József 2020.07.16. Rivalda

Itt a válasz, Majka elárulta magát! – Ezért borult gyászba Curtis, Pápai Joci és a rapper közösségi oldala

Mindenki csak találgatta, hogy mi miatt váltották feketére, szinte egy időben a zenészek a közösségi oldalaikat. Az AcNews utánajárt a dolognak.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Tegnap este Majka, Curtis és Pápai Joci, a legendás trió Instagramja feketébe borult. Mindannyian kilenc fekete képet osztottak meg mindenféle magyarázat, vagy szöveg nélkül. Mindenki azt találgatta, hogy vajon mi történhetett.

Egyesek úgy gondolták, hogy így emlékeznek meg Bogdán Lászlóról, a Cserdi polgármesterről, aki a napokban lett öngyilkos. Mások úgy gondolják, hogy a kilenc kép, a kilenc hónapot szimbolizálja, melyet fellépés nélkül töltenek el. Az utóbbi valószínűbb volt, hiszen Majka a napokban robbantott ki egy mozgalmat (melyről tegnap ITT írtunk) amihez számos zenész csatlakozott. A rappernek elege lett abból, hogy hosszú ideje nem engedik már az 500 főnél nagyobb létszámú koncertek megtartását, miközben a kormány szemet huny afelett, hogy egy-egy focimeccsen több ezer ember is részt vehet. De a kérdés még mindig nyitott, miért borult gyászba az oldaluk? Először Pápai Jocit tárcsáztuk, hogy megkérdezzük az okokról.

„Nem tudok most erről beszélni” – mondta keserűséggel a hangjában, majd bontotta a vonalat.

Ezek után tárcsáztuk Curtist is, de ezúttal még kevesebb sikerrel jártunk. Végül Majkát kértük meg, hogy szolgáljon magyarázattal.

„Nem tudok már mit mondani erről, és nem is szeretnék. Az elmúlt napokban kiírtam a közösségi oldalamra a gondolataimat ezzel kapcsolatban” – mondta az AcNewsnak szomorúan Majka, akinek a szavaiból pontosan kiderült, hogy a tegnapi kormányülés hatására borították gyászba az Instájukat.

Kiderült ugyanis, hogy a kormány úgy döntött, hogy a tervezett Szent István napi ünnepek és a tűzijátékok elmaradnak. Nem változtatnak azon sem, hogy az 500 fő feletti, zenés- táncos rendezvények nem tarthatóak. Július 29-én még döntenek erről, de most úgy látszik, hogy nem indokolt a tilalom feloldása. Július végén az akkori adatok fényében dönteni fognak, mi legyen augusztus 15-e után. Ezen kívül kidolgoznak egy támogatási rendszert a könnyűzenei élet résztvevői számára.

A triónak így valószínűleg rengeteg koncertje fog elmaradni a közeljövőben is, ami nem csak hatalmas anyagi veszteség számukra, de a közönség szeretetének a megvonása is súlyos károkat tud okozni egy előadóművész lelkében.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT