Janza Kata: Már be kell húzni a féket!

AC News 2020.07.21. Rivalda

Janza Kata: Már be kell húzni a féket!

„Ugyanolyan sűrű lett az életünk, mint volt!” – mondja Janza Kata, aki a karantén ideje alatt teljesen át tudta adni magát a családjának, és a nyugalomnak. Nagyon vigyáztak magukra, és mindemellett örültek annak, hogy ennyi időt együtt tölthettek. A munka azonban újra beindult, a Barátok köztben is láthatjuk a színésznőt, és olyannyira sok helyre hívják, hogy például szeptember első hétvégéjén már 8-10 helyen fel kell lépnie.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Mostanra ugyanolyan sűrű lett az életünk, mint a karantén előtt volt, sőt! Már be kell húzni a féket, ugyanis nem csak az eredetileg erre az időszakra tervezett előadásokkal, koncertekkel kell számolnunk, hanem a karantén miatt elmaradtakat is szeretnék pótolni. Szeptember első hétvégéjére például 8-10 helyen kellene fellépnem. Próbálom sokkal okosabban szervezni az életem, és több időt tölteni a gyerekeimmel” – nyilatkozta a színésznő, aki a karantén ideje alatt nagyon örült, hogy volt ideje mindenre otthon.

„Nagyon megrendítő volt látni a koronavírussal kapcsolatos híreket és nagyon vigyáztunk magunkra, a családunkra, mindezek mellett maga az otthonlét, a családdal való foglalatoskodás fantasztikus volt. Ráadásul mivel tudtuk, hogy más sem dolgozik, nem volt bennem az a feszítő érzés, mint amikor - nagy ritkán - pár nap szabadságot kiveszek, és hiába van körülöttem nyugalom, tudom, hogy a kollégáim dolgoznak a közös projektjeinken. Ettől érzek egy belső feszültséget. Most nem volt ilyen, teljesen átadtuk magunkat a családnak, a nyugalomnak. Ez hiányzik a legjobban” – tette hozzá Janza Kata, majd arról mesélt, hogy nemrégiben visszatért a Mátyás király térre.

„Igazi felüdülés, hogy forgathatok a sorozatban. Bár csupán alkalmanként szerepelek, van, mikor több évet kihagyok, mégis úgy érzem, mintha családi körben lennék. A régi szereplőkkel igazán jó barátságot ápolok, az újakkal pedig könnyen megtalálom a közös hangot. Ha van egy kis szünetünk, azonnal beszélgetünk vagy nagyokat nevetünk. Imádom ezt a karaktert, mert bár valóban sok borsot tör a környezete orra alá, mégsem rosszindulatú és nagyon humoros. Igazán szerencsésnek érzem magam, mert a sorozat producerétől és vezető írójától szabad kezet kaptam, vagyis rám bízták, hogy miként fűszerezem a szerepem. Fantasztikus érzés, hogy nem szorítanak be egy skatulyába. Ennek köszönhetően nem fogtam vissza magam; Ildikó karakterének minden színét megmutattam. A visszajelzések nagy része arról szól, hogy örülnek, hogy újra látnak a Barátok köztben, illetve, hogy most viccesebb a karakterem, mint korábban. A Rékasi Károllyal közös jelenetemet sokan emlegetik, mert ott tényleg mindketten nagyon elemünkben voltunk. Azt pedig külön kiemelték, hogy milyen undok módon tudok rágózni” – nevetett Kata, akinek párja, Ádám is a sorozat szereplője.

„Különleges volt ez az időszak, mert bár mindketten szerepelünk Barátok köztben, emiatt azonban talán kevesebbet találkoztunk, mint korábban. Karaktereink ugyanis különböző szálon mozognak, így a forgatásokra sem együtt járunk. Egy-két kivétel volt ez alól, hiszen a készítők írtak nekünk két közös jelenetet, akkor volt alkalmunk együtt ebédelni is, amikor szünetünk volt, de ezt leszámítva nem is találkoztunk a stúdióban” – árulta el.

Fotók: Barátok közt, Janza Kata Facebook oldala

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT