Jolly teljesen kiborult! - Állampolgári kezdeményezést indít

Bánstik Dávid 2017.11.21. Rivalda

Jolly teljesen kiborult! - Állampolgári kezdeményezést indít

Állampolgári kezdeményezést fontolgat Jolly, azaz hivatalos nevén Tarcsi Zoltán. Az énekesnek ugyanis elege van már abból, hogy manapság bárki nevezheti magát zenésznek és előadóművésznek, köztük olyanok is, akiket egy megfelelő környezetben sosem engednének színpadra.
 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Az Országgyűlés kulturális bizottságához fordul javaslatával Jolly. A mulatós zenész azt szeretné elérni, hogy a szervezet tagjai nyújtsanak be egy törvényjavaslatot annak szabályozására, hogy ki tevékenykedhet zenészként Magyarországon.
„Senki nem vonja kétségbe, hogy csak az mehet ügyvédnek, aki elvégezte a jogi egyetemet. Azt sem tartják igazságtalannak, hogy az orvosi praxis megkezdése előtt mindenki köteles elvégezni az orvosi egyetemet. Ezek után megkérdezem, vajon miért nem kell legalább egy bizottság előtt levizsgáznia annak, aki zenészként szeretne dolgozni?” – tette fel költői kérdését Tarcsi Zoltán. A mulatós énekes annak idején zenei iskolában érettségizett és tudásáról az Országos Szórakoztatózenei Központban is számot adott. Ez azt jelenti, hogy papírja van arról, hogy képzett zenész.
„Hallatlanul zavar, hogy manapság bárki eljárhat fellépni. Még olyan tévécsatornák is vannak, melyek bárkiből előadót faragnak. Elkérnek tőle 50 ezer forintot, leforgatnak vele egy-két klipet, amit aztán a Youtube-ra is kitehet, és máris beindul a karrierje. A falunapok szervezői pedig elkezdenek gondolkodni, hogy kellene egy olcsó fellépő. Kit választanak? Azt az előadót, aki 20 ezerért is hajlandó színpadra állni, miközben a közönség előtt azzal is érvelhetnek, hogy már képernyőn is szerepeltek” – mondta az énekes, aki nagyon szigorú feltételekhez kötné, hogy valaki nyilvánosan zenélhessen.
„Fontos lenne, hogy egy erre kijelölt szervezet a vizsgázókat besorolhassa különböző kategóriákba. Eldönthesse, ki az, akit eltanácsolnak a pályától, ki az, aki csak utcán muzsikálhat, ki mehet színpadra, és ki alkalmas rá, hogy akár tévében vagy rádióban is szerepeljen. Sajnos nagyon sok a rossz előadó, akiknek egy része egyébként történetesen a mulatós műfajban próbál szerencsét. Azt hiszik, hogy ezen a területen könnyű kibontakozni, közben pedig lejáratják azt a stílust, melyet én már húsz éve képviselek. Természetesen a rockban is vannak önjelölt emberek” – magyarázta Jolly, és elmesélte, hogy annak idején milyen zenén nőtt fel.
„Otthon főleg Presser Gábor és Demjén dalai szóltak. A családommal szerettük még a 3+2 formációt, amely a legmagasabb színvonalon művelte a mulatós rockot.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT